ÇAYINIZI YOK PAHASINA SATMANIZIN BEDELİ SİYASİ İKTİDARDIR.

Siyaset 08.09.2021 - 13:42, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2341+ kez okundu.
 

ÇAYINIZI YOK PAHASINA SATMANIZIN BEDELİ SİYASİ İKTİDARDIR.

DEĞERLİ ÜRETİCİLERİMİZ BİR KEZ DAHA TEKRAR EDİYORUZ. ÇAYINIZI YOK PAHASINA SATMANIZIN BEDELİ SİYASİ İKTİDARDIR. SARAYDIR. VE SÖZ VERİYORUZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE YAŞ ÇAYDA AÇIKLANAN FİYATIN ALTINDA ALIM YAPILMASINI YASAKLAYAN ÇAY KANUNUNU BİZLER ÇIKARTACAĞIZ. Değerli Çay Üreticilerimiz, Emekçilerimiz; Yaş Çayda yaşanan rezaleti hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz. Çay fiyatları neredeyse açıklanan fiyatın yarısına kadar düşecek! 2020 yılı açıklanan fiyatın altında çay alımı yapılmaktadır. Bunun sorumlusu sadece özel sektör değildir. Bunun sorumlusu Meclise iki kere vermiş olduğumuz, Yaş Çayda "TABAN FİYATIN"  altında alım yapılmasını yasaklayan Kanun Değişiklik önergemize MECLİSTE RET OYU VERENLERDİR! Bunun sorumlusu, Çay da taban fiyat uygulanmasını sağlayacak Çay Kanununu çıkarmayan iktidardır, saraydır. Bunun sorumlusu, en son Ağustos ayında verdiğimiz Çay Kanunu teklifimizi mecliste bekletenlerdir. Bu rezaletin ve çay üreticilerine bunu layık görenlerin sorumlusu siyasi iktidardır. Saraydır. Değerli Çay Üreticilerimiz, size bunları yaşatanları, bu haksızlığı ve adaletsizliği tanı  ve unutma! Siyasi iktidarın gerekçesi de hazır. Neymiş peki?  Serbest piyasa da taban fiyat olmazmış… Serbest piyasa sadece Çayda mı var ? Türkiye’deki tüm büyük ihaleleri sadece 5 firmaya verirken serbest piyasa olmuyor da Çayda mı oluyor… Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz? Türkiye’nin tüm kaynaklarını yandaşlara aktarırken serbest piyasa olmuyor da sıra Çay üreticisine gelince mi serbest piyasa oluyor. Bırakın bu serbest piyasa yalanlarını. Bu rezalete son verin. Gelin hep birlikte  Çay Kanununu çıkartıp Çayda taban fiyat uygulamasını yani Bakanlığın açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapılmasını yasaklayalım. Bunu yapmadığınız her gün bu sömürünün vebali sizin üzerinizedir. Ne olursa olsun, buradan tüm Çay Üreticilerimize söz veriyoruz;  iktidara geldiğimizde bu kanunu bizler çıkartacağız. Millet İttifakı olarak çıkartacağız. Dostlarımızla birlikte çıkartacağız. AKP’nin Çay Üreticilerine yaşatmış olduğu ve onlara layık gördüğü bu rezaleti ortadan kaldıracağız.   Saltuk DENİZ CHP Rize İl Başkanı  

DEĞERLİ ÜRETİCİLERİMİZ BİR KEZ DAHA TEKRAR EDİYORUZ.


ÇAYINIZI YOK PAHASINA SATMANIZIN BEDELİ SİYASİ İKTİDARDIR. SARAYDIR.


VE SÖZ VERİYORUZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE YAŞ ÇAYDA AÇIKLANAN FİYATIN ALTINDA ALIM YAPILMASINI YASAKLAYAN ÇAY KANUNUNU BİZLER ÇIKARTACAĞIZ.


Değerli Çay Üreticilerimiz, Emekçilerimiz; Yaş Çayda yaşanan rezaleti hep birlikte görüyoruz, yaşıyoruz. Çay fiyatları neredeyse açıklanan fiyatın yarısına kadar düşecek! 2020 yılı açıklanan fiyatın altında çay alımı yapılmaktadır.


Bunun sorumlusu sadece özel sektör değildir.


Bunun sorumlusu Meclise iki kere vermiş olduğumuz, Yaş Çayda "TABAN FİYATIN"  altında alım yapılmasını yasaklayan Kanun Değişiklik önergemize MECLİSTE RET OYU VERENLERDİR!


Bunun sorumlusu, Çay da taban fiyat uygulanmasını sağlayacak Çay Kanununu çıkarmayan iktidardır, saraydır.


Bunun sorumlusu, en son Ağustos ayında verdiğimiz Çay Kanunu teklifimizi mecliste bekletenlerdir.


Bu rezaletin ve çay üreticilerine bunu layık görenlerin sorumlusu siyasi iktidardır. Saraydır.


Değerli Çay Üreticilerimiz, size bunları yaşatanları, bu haksızlığı ve adaletsizliği tanı  ve unutma!


Siyasi iktidarın gerekçesi de hazır. Neymiş peki?  Serbest piyasa da taban fiyat olmazmış… Serbest piyasa sadece Çayda mı var ?


Türkiye’deki tüm büyük ihaleleri sadece 5 firmaya verirken serbest piyasa olmuyor da Çayda mı oluyor… Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz?


Türkiye’nin tüm kaynaklarını yandaşlara aktarırken serbest piyasa olmuyor da sıra Çay üreticisine gelince mi serbest piyasa oluyor.


Bırakın bu serbest piyasa yalanlarını.


Bu rezalete son verin. Gelin hep birlikte  Çay Kanununu çıkartıp Çayda taban fiyat uygulamasını yani Bakanlığın açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapılmasını yasaklayalım.


Bunu yapmadığınız her gün bu sömürünün vebali sizin üzerinizedir.


Ne olursa olsun, buradan tüm Çay Üreticilerimize söz veriyoruz;  iktidara geldiğimizde bu kanunu bizler çıkartacağız. Millet İttifakı olarak çıkartacağız. Dostlarımızla birlikte çıkartacağız.


AKP’nin Çay Üreticilerine yaşatmış olduğu ve onlara layık gördüğü bu rezaleti ortadan kaldıracağız.

 


Saltuk DENİZ
CHP Rize İl Başkanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi