Çayeli^nde Çanakkale'nin Bilinmeyenleri'"ni anlattı

Kültür 04.04.2019 - 16:02, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2774+ kez okundu.
 

Çayeli^nde Çanakkale'nin Bilinmeyenleri'"ni anlattı

Çayeli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce organize edilen Yazar Seyit Ahmet SILAY” ın konuşmacı olarak davet edildiği  "Çanakkale”nin Bilinmeyenleri" Konferansı 03/04/2019 Çarşamba günü saat:14:00´da öğrencilerimize saat 18:30”da da velilerimize yönelik olarak Çayeli Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Konferansa İlçe Kaymakamımız Mehmet ÖZTÜRK, Belediye Başkanı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ, çok sayıda daire amiri ve veliler katıldı.   Konferansta anısını seyircilerle paylaşan Seyit Ahmet SILAY, 1995 yılında ilk defa gittiği Çanakkale’de Büyük Anafartalar Ovasında bulduğu bir mermi onu savaşla ilgili malzeme toplamaya yönelttiğini belirtti.   Bu malzemelerin rastgele satılması ve dolaşıma sokulmasının kendisini son derece rahatsız ettiğini ifade etti. Bu yüzden kapsamlı bir çalışmayla o güne ait belge niteliği taşıyan her şeyi toplamaya karar verdiğini ve böylelikle bir çok eserleri biriktirerek evini müzeye dönüştürdüğünü ifade etti..   Seyit Ahmet SILAY, Çanakkale’nin bilinmeyen yönüne yaptığı vurgular ile özellikle Çanakkale Şehiti, Teğmen İbrahim Naci’nin Savaş Günlüğü ilgili sunumu izleyenlere duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.   Yoğun katılımla gerçekleşen konferansın ardından İlçe Kaymakamımız Mehmet ÖZTÜRK tarafından günün anısına yazara hediye takdim edildi.

Çayeli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce organize edilen Yazar Seyit Ahmet SILAY” ın konuşmacı olarak davet edildiği  "Çanakkale”nin Bilinmeyenleri" Konferansı 03/04/2019 Çarşamba günü saat:14:00´da öğrencilerimize saat 18:30”da da velilerimize yönelik olarak Çayeli Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Konferansa İlçe Kaymakamımız Mehmet ÖZTÜRK, Belediye Başkanı İsmail Hakkı ÇİFTÇİ, çok sayıda daire amiri ve veliler katıldı.
 

Konferansta anısını seyircilerle paylaşan Seyit Ahmet SILAY, 1995 yılında ilk defa gittiği Çanakkale’de Büyük Anafartalar Ovasında bulduğu bir mermi onu savaşla ilgili malzeme toplamaya yönelttiğini belirtti.

 

Bu malzemelerin rastgele satılması ve dolaşıma sokulmasının kendisini son derece rahatsız ettiğini ifade etti. Bu yüzden kapsamlı bir çalışmayla o güne ait belge niteliği taşıyan her şeyi toplamaya karar verdiğini ve böylelikle bir çok eserleri biriktirerek evini müzeye dönüştürdüğünü ifade etti..

 

Seyit Ahmet SILAY, Çanakkale’nin bilinmeyen yönüne yaptığı vurgular ile özellikle Çanakkale Şehiti, Teğmen İbrahim Naci’nin Savaş Günlüğü ilgili sunumu izleyenlere duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

 

Yoğun katılımla gerçekleşen konferansın ardından İlçe Kaymakamımız Mehmet ÖZTÜRK tarafından günün anısına yazara hediye takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi