ÇAYKUR'A MİLLİ BİR AŞI GEREKLİ

Siyaset 24.05.2021 - 00:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2134+ kez okundu.
 

ÇAYKUR'A MİLLİ BİR AŞI GEREKLİ

Asıl konuya gelmeden önce, ABD ve AB'nin ülkemizi doğrudan hedef aldığı bu zamanlarda iç birliğin ne kadar önem taşıdığını belirtmek istiyorum. Tarihte birçok örnek ve onlarca tecrübe ile kanıtlanmış bi gerçek var ki, oda dış tehdite karşı iç birliğin sağlam olmasıdır. Emperyalizmin hükümetimizi yıkmasına asla alkış tutmayız. Vatan Partisi olarak vatanseverliğimizin bize yüklediği sorumluluğumuzun farkındayız. Ak Parti siyasi rakibimizdir, yasal ve meşru yollarla mücadelemiz sürecektir. Ters düştüğümüz politikalardaki amacımız halkımızın çıkarlarını korumaktır. Ancak onca çabamıza rağmen, onca fedakarlığa rağmen hükümetin çay üreticilerini görmezden gelmesi akla mantığa sığmıyor. Yıllardır kota işkencesi ile uğraşıp duruyoruz.       ÇAYKUR ESKİ GÜCÜNE KAVUŞTURULMALI       Çaykur 46 fabrikası ile günlük 9000 ton yaş çay işleme kapasitesi olduğunu belirtiyor. Kapasite sorunu sebebiyle konterjan uygulamasını uyguluyor. Daha sonra peş peşe ''Çayınızı alacağız acele etmeyin'' açıklamalarını yapıyor. Her sene yapılan açıklamayı iyi incelersek ''Elimiz kolumuz bağlı'' demek istiyorlar. Özel sektöre ait 160'a yakın çay fabrikasının olduğu yerde Çaykur'un 46 fabrika ile piyasada direnmesi çok zor. Bir an önce fabrika sayılarının artırılması gerekiyor.      KONTERJAN KADAR OYA MECBUR OLURSUNUZ      Bir çay üreticisi olarak şunu açık yüreklilikle söyleyeyim, sabrımız taştı, artık kotaya dayanacak gücümüz kalmadı. Özel sektör bizi yavaş yavaş sömürüyor. Her hafta farklı bir seçenek sunuyor. Rizelinin özel sektöre mahkum edilmesi kabul edilemez. Fabrika kurmak ile ilgili sorunlar varsa, ''Taban fiyattan aşağıya çay alımının yasaklanması'' kanunu ile üreticinin maddi kaybı önlenebilir. ÇÖZÜM VAR AMA ÇÖZEN YOK     Değerli Hemşehrilerim, çözümün ne olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Ancak kim çözecek diye hep birbirimize bakıyoruz. ''ÖZEL'' salgına karşı, Çaykur'a milli bir aşı gerekli. Bu aşı Vatan Partisi'dir.Ülkemizin bütün sorunlarına karşı çözümümüz vardır. Gelin elbirliği ile bütün dertlerimizi sonlandıralım. Yeni kurulan Asya merkezli dünyaya doğru Tam Bağımsız Türkiye idealimizi gerçekleştirelim. Saygılarımla. Salih Öksüz Vatan Partisi Rize İl Başkanı  

Asıl konuya gelmeden önce, ABD ve AB'nin ülkemizi doğrudan hedef aldığı bu zamanlarda iç birliğin ne kadar önem taşıdığını belirtmek istiyorum. Tarihte birçok örnek ve onlarca tecrübe ile kanıtlanmış bi gerçek var ki, oda dış tehdite karşı iç birliğin sağlam olmasıdır. Emperyalizmin hükümetimizi yıkmasına asla alkış tutmayız. Vatan Partisi olarak vatanseverliğimizin bize yüklediği sorumluluğumuzun farkındayız. Ak Parti siyasi rakibimizdir, yasal ve meşru yollarla mücadelemiz sürecektir. Ters düştüğümüz politikalardaki amacımız halkımızın çıkarlarını korumaktır. Ancak onca çabamıza rağmen, onca fedakarlığa rağmen hükümetin çay üreticilerini görmezden gelmesi akla mantığa sığmıyor. Yıllardır kota işkencesi ile uğraşıp duruyoruz.

     
ÇAYKUR ESKİ GÜCÜNE KAVUŞTURULMALI

     
Çaykur 46 fabrikası ile günlük 9000 ton yaş çay işleme kapasitesi olduğunu belirtiyor. Kapasite sorunu sebebiyle konterjan uygulamasını uyguluyor. Daha sonra peş peşe ''Çayınızı alacağız acele etmeyin'' açıklamalarını yapıyor. Her sene yapılan açıklamayı iyi incelersek ''Elimiz kolumuz bağlı'' demek istiyorlar. Özel sektöre ait 160'a yakın çay fabrikasının olduğu yerde Çaykur'un 46 fabrika ile piyasada direnmesi çok zor. Bir an önce fabrika sayılarının artırılması gerekiyor.

    
KONTERJAN KADAR OYA MECBUR OLURSUNUZ

    
Bir çay üreticisi olarak şunu açık yüreklilikle söyleyeyim, sabrımız taştı, artık kotaya dayanacak gücümüz kalmadı. Özel sektör bizi yavaş yavaş sömürüyor. Her hafta farklı bir seçenek sunuyor. Rizelinin özel sektöre mahkum edilmesi kabul edilemez. Fabrika kurmak ile ilgili sorunlar varsa, ''Taban fiyattan aşağıya çay alımının yasaklanması'' kanunu ile üreticinin maddi kaybı önlenebilir.


ÇÖZÜM VAR AMA ÇÖZEN YOK

   
Değerli Hemşehrilerim, çözümün ne olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Ancak kim çözecek diye hep birbirimize bakıyoruz. ''ÖZEL'' salgına karşı, Çaykur'a milli bir aşı gerekli. Bu aşı Vatan Partisi'dir.Ülkemizin bütün sorunlarına karşı çözümümüz vardır. Gelin elbirliği ile bütün dertlerimizi sonlandıralım. Yeni kurulan Asya merkezli dünyaya doğru Tam Bağımsız Türkiye idealimizi gerçekleştirelim.


Saygılarımla.



Salih Öksüz

Vatan Partisi Rize İl Başkanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi