ÇAYKUR, BİRİNCİ SÜRGÜNDE 222 BİN TON YAŞ ÇAY ALDI

Rize 30.06.2022 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1757+ kez okundu.
 

ÇAYKUR, BİRİNCİ SÜRGÜNDE 222 BİN TON YAŞ ÇAY ALDI

ÇAY İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından birinci sürgün çay hasadı döneminde üreticilerden 212 bin ton yaş çay alımı yapıldı.   Çaykur’dan yapılan yazılı açıklamada, birinci sürgün çay hasadının tamamlandığı belirtilerek, "16 Mayısta başladığımız ve bugün itibariyle tamamladığımız birinci sürgün kampanya döneminde; üreticilerimizden 212 bin ton yaş çay alımı yapılmış ve 42 bin ton kuru çay üretilmiştir. Birinci sürgün boyunca fabrikalarımızın hiçbirinde kontenjan uygulanmadan, serbest mubayaa yapılarak çok rahat ve huzurlu bir şekilde alımlarımız tamamlanmıştır. Yıllardır yaptığımız üzere ürün bedeli ödemeleri kapsamında bu yıl da aynı uygulamaya devam edilerek; mayıs ayında aldığımız 92 bin ton yaş çayın ödemelerini bugün bir günde ödeyip tamamlıyoruz. İkinci sürgün dönemi öncesinde bütün fabrikalarımızda bakım-onarım, temizlik gibi hazırlık çalışmalarına başlanılmış olup; Temmuz ayının ilk haftasında, ikinci sürgün yaş çay alımlarına başlamayı planlıyoruz. Bu vesileyle bütün üreticilerimize bereketli, huzurlu ve sağlıklı günler dileriz” denildi.

ÇAY İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından birinci sürgün çay hasadı döneminde üreticilerden 212 bin ton yaş çay alımı yapıldı.

 

Çaykur’dan yapılan yazılı açıklamada, birinci sürgün çay hasadının tamamlandığı belirtilerek, "16 Mayısta başladığımız ve bugün itibariyle tamamladığımız birinci sürgün kampanya döneminde; üreticilerimizden 212 bin ton yaş çay alımı yapılmış ve 42 bin ton kuru çay üretilmiştir. Birinci sürgün boyunca fabrikalarımızın hiçbirinde kontenjan uygulanmadan, serbest mubayaa yapılarak çok rahat ve huzurlu bir şekilde alımlarımız tamamlanmıştır. Yıllardır yaptığımız üzere ürün bedeli ödemeleri kapsamında bu yıl da aynı uygulamaya devam edilerek; mayıs ayında aldığımız 92 bin ton yaş çayın ödemelerini bugün bir günde ödeyip tamamlıyoruz. İkinci sürgün dönemi öncesinde bütün fabrikalarımızda bakım-onarım, temizlik gibi hazırlık çalışmalarına başlanılmış olup; Temmuz ayının ilk haftasında, ikinci sürgün yaş çay alımlarına başlamayı planlıyoruz. Bu vesileyle bütün üreticilerimize bereketli, huzurlu ve sağlıklı günler dileriz” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi