ÇAYKUR GÜNLÜK KONTENJANI DÜŞÜRDÜ.

Rize 21.05.2021 - 10:50, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2697+ kez okundu.
 

ÇAYKUR GÜNLÜK KONTENJANI DÜŞÜRDÜ.

ÇAYKUR'DA KONTENJAN ERKEN GELDİ.   Çaykur'dan yapılan yazılı açıklama Değerli üreticilerimiz, malumlarınız üzere yaş çay kampanyası 17 Mayıs 2021 tarihinde açılmıştır. Bugün itibariyle toplam 23 Bin ton Yaş çay yaprağı satın alınmıştır. 20 Mayıs tarihinde 9.980 ton yaş çay alımı gerçekleştiğinden ve bilindiği gibi kapasitenin üzerine çıkılmıştır. Bu nedenle ilk gün 100 Kg dan başlayan alımlar bölge, bölge 50,30,20 kg şeklinde devam etmektedir.          Üreticilerimiz Çay toplamada acele etmeden günlük satabilecekleri kadar çay toplamalarını istirham etmekteyiz. Çayı toplayıp bekletmenin kaliteyi bozduğu bilinmektedir. Çayın en iyi bekleyeceği yer bahçedir. Sabırla hasada devam edelim temennisiyle sağlık huzur ve bereketli günler dileriz.   ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇAYKUR'DA KONTENJAN ERKEN GELDİ.
 

Çaykur'dan yapılan yazılı açıklama

Değerli üreticilerimiz, malumlarınız üzere yaş çay kampanyası 17 Mayıs 2021 tarihinde açılmıştır. Bugün itibariyle toplam 23 Bin ton Yaş çay yaprağı satın alınmıştır. 20 Mayıs tarihinde 9.980 ton yaş çay alımı gerçekleştiğinden ve bilindiği gibi kapasitenin üzerine çıkılmıştır. Bu nedenle ilk gün 100 Kg dan başlayan alımlar bölge, bölge 50,30,20 kg şeklinde devam etmektedir.

        
Üreticilerimiz Çay toplamada acele etmeden günlük satabilecekleri kadar çay toplamalarını istirham etmekteyiz. Çayı toplayıp bekletmenin kaliteyi bozduğu bilinmektedir. Çayın en iyi bekleyeceği yer bahçedir. Sabırla hasada devam edelim temennisiyle sağlık huzur ve bereketli günler dileriz.

 

ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi