ÇAYKUR'UN DOĞAL ÇAY ÇEŞİDİ 100'E ULAŞTI

Rize 22.11.2021 - 17:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2524+ kez okundu.
 

ÇAYKUR'UN DOĞAL ÇAY ÇEŞİDİ 100'E ULAŞTI

ÇAYKUR'un her bölge ve damat tadına uygun ürettiği doğal ve sağlıklı çay çeşitlerinin sayısı 110’a ulaştı.   Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Alim, yaş çay alım kampanyasını 860 bin 300 tonla tarihin en yüksek rekoltesi ile kapattıklarını belirterek, yurt içi ve yurt dışında kuru çay satışlarının artırılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.   Rize, Artvin, Giresun, Erzurum, İstanbul ve Ankara'dan sonra 8'inci çay satış mağazasını Diyarbakır'da açtıklarını hatırlatan Alim, “İnşallah devamında Mardin, Hatay, Adana, Mersin illerimizde çay satış mağazalarımızı açmayı planlıyoruz. Dünyada üzerine kar yağan ve bu sayede diğer ülkelerde olduğu gibi haşere mücadelesi gerektirmeyen kimyasal kalıntılardan uzak en doğal çayın ülkemizin dört bir yanında tüketilmesini arzuluyoruz. Sadece ülkemizle sınırla kalmayarak doğal ve sağlıklı çayımızın dünyada tüketilmesini istiyoruz. İnsanların sağlığı açısından doğal çaylarımızı tüketmesini öneriyoruz. Bizde bu yönde yoğun bir çalışma yürütüyoruz” dedi.   Çay çeşitliliğinin artırılması adına yoğun bir AR-GE çalışması yürüttüklerini belirten Alim, “Bu çalışmalar sonucunda çay çeşitliliğimizi her bölge ve damak tadına uygun şekilde genişletiyoruz. 110 çeşit çayımız mağazalarımızda yerini aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde Mezopotamya, GAP, Diyarbakır ekstra gibi çaylarımız bu yöremizin damak tadına uygun çaylar. Yine yeşil çay çeşitlerinden; maça çayı, detox, maça latte, hediyelik gurme çay ve yeni çıkardığımız Farabi, Ayasofya gibi çaylarda tüketicilerimizin beğenisini kazandı. Palandöken, Ayasofya, Başkent Meclis Çay çeşitlerimizde elek altı olarak bilinen en özel çayımızdan dolum yaparak tüketicilerimizin damak tadına sunduk. Tüketicilerimizin damak tadına uygun en doğal ve sağlıklı çayları üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

ÇAYKUR'un her bölge ve damat tadına uygun ürettiği doğal ve sağlıklı çay çeşitlerinin sayısı 110’a ulaştı.   Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Alim, yaş çay alım kampanyasını 860 bin 300 tonla tarihin en yüksek rekoltesi ile kapattıklarını belirterek, yurt içi ve yurt dışında kuru çay satışlarının artırılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

Rize, Artvin, Giresun, Erzurum, İstanbul ve Ankara'dan sonra 8'inci çay satış mağazasını Diyarbakır'da açtıklarını hatırlatan Alim, “İnşallah devamında Mardin, Hatay, Adana, Mersin illerimizde çay satış mağazalarımızı açmayı planlıyoruz. Dünyada üzerine kar yağan ve bu sayede diğer ülkelerde olduğu gibi haşere mücadelesi gerektirmeyen kimyasal kalıntılardan uzak en doğal çayın ülkemizin dört bir yanında tüketilmesini arzuluyoruz. Sadece ülkemizle sınırla kalmayarak doğal ve sağlıklı çayımızın dünyada tüketilmesini istiyoruz. İnsanların sağlığı açısından doğal çaylarımızı tüketmesini öneriyoruz. Bizde bu yönde yoğun bir çalışma yürütüyoruz” dedi.   Çay çeşitliliğinin artırılması adına yoğun bir AR-GE çalışması yürüttüklerini belirten Alim, “Bu çalışmalar sonucunda çay çeşitliliğimizi her bölge ve damak tadına uygun şekilde genişletiyoruz. 110 çeşit çayımız mağazalarımızda yerini aldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde Mezopotamya, GAP, Diyarbakır ekstra gibi çaylarımız bu yöremizin damak tadına uygun çaylar. Yine yeşil çay çeşitlerinden; maça çayı, detox, maça latte, hediyelik gurme çay ve yeni çıkardığımız Farabi, Ayasofya gibi çaylarda tüketicilerimizin beğenisini kazandı. Palandöken, Ayasofya, Başkent Meclis Çay çeşitlerimizde elek altı olarak bilinen en özel çayımızdan dolum yaparak tüketicilerimizin damak tadına sunduk. Tüketicilerimizin damak tadına uygun en doğal ve sağlıklı çayları üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi