'Çevre timi gönüllüleri', Kafkasör'ü temizledi

ARTVİN 12.06.2021 - 15:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2995+ kez okundu.
 

'Çevre timi gönüllüleri', Kafkasör'ü temizledi

ARTVİN’de çeşitli kurumlarda görevli kadın kamu personellerinden oluşan ‘Çevre timi gönüllüleri’, doğal güzelliklerinin yanı sıra boğa güreşi festivalleriyle ünlenen Kafkasör Yaylası’nda, yüryüş yaptı, çevrede atık çöpleri topladı.  Kentte geleneksel boğa güreşlerinin yapıldığı, yeşil doğasıyla öne çıkan bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda, "Sıfır Atık ve Çevre Temizliği Bilincinin” oluşturulması amacıyla doğa yürüyüşü ve çöp toplama etkinliği yapıldı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk’un himayesinde “Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Müdürlüğünde görevli kamu personeli kadınlardan oluşan “Çevre timi gönüllüleri” doğa yürüyüşü yaparak, mesire alanında çöp topladı. '   YÜRÜYÜŞÜ YAPIP ÇÖP TOPLADIK' Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk, doğada gördüğü çöplerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Düzenlediğimiz bu etkinliği de bu düşünceden yola çıkarak gerçekleştirdik. Gönüllülerden oluşan yaklaşık 40 kişilik ekibimizle birlikte hem doğada yürüyüş yapma fırsatı bulduk hem de çöp topladık. Pandemide bizleri koruyan maskeden tutun da özellikle doğanın yok edemediği pet şişeler, kağıt, naylon gibi bir sürü atık ve çöp topladık. Çöplerimizi çöp kovalarına atarsak daha temiz bir çevreye ve doğaya sahip oluruz diye düşünüyorum” dedi. '   FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK' Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Tülay Yılmaz Özdemir de, “Kafkasör’de arkadaşlarımızla birlikte çevre temizliği yaptık. Çevre temizliği konusunda bir farkındalık oluşturmak istedik” diye konuştu. Etkinliğe katılan Havva Dayal ise, anlamlı bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. 

ARTVİN’de çeşitli kurumlarda görevli kadın kamu personellerinden oluşan ‘Çevre timi gönüllüleri’, doğal güzelliklerinin yanı sıra boğa güreşi festivalleriyle ünlenen Kafkasör Yaylası’nda, yüryüş yaptı, çevrede atık çöpleri topladı.  Kentte geleneksel boğa güreşlerinin yapıldığı, yeşil doğasıyla öne çıkan bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda, "Sıfır Atık ve Çevre Temizliği Bilincinin” oluşturulması amacıyla doğa yürüyüşü ve çöp toplama etkinliği yapıldı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk’un himayesinde “Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Müdürlüğünde görevli kamu personeli kadınlardan oluşan “Çevre timi gönüllüleri” doğa yürüyüşü yaparak, mesire alanında çöp topladı. '

 

YÜRÜYÜŞÜ YAPIP ÇÖP TOPLADIK' Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk, doğada gördüğü çöplerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Düzenlediğimiz bu etkinliği de bu düşünceden yola çıkarak gerçekleştirdik. Gönüllülerden oluşan yaklaşık 40 kişilik ekibimizle birlikte hem doğada yürüyüş yapma fırsatı bulduk hem de çöp topladık. Pandemide bizleri koruyan maskeden tutun da özellikle doğanın yok edemediği pet şişeler, kağıt, naylon gibi bir sürü atık ve çöp topladık. Çöplerimizi çöp kovalarına atarsak daha temiz bir çevreye ve doğaya sahip oluruz diye düşünüyorum” dedi. '

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK' Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Tülay Yılmaz Özdemir de, “Kafkasör’de arkadaşlarımızla birlikte çevre temizliği yaptık. Çevre temizliği konusunda bir farkındalık oluşturmak istedik” diye konuştu. Etkinliğe katılan Havva Dayal ise, anlamlı bir etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi