CHP Rize Gençlik Kollarından “Sınır Namustur” Çağrısı

Siyaset 20.11.2022 - 20:45, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2616+ kez okundu.
 

CHP Rize Gençlik Kollarından “Sınır Namustur” Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin Türkiye’nin her ilinde başlatmış olduğu ‘Sınır Namustur’ adı altında yapılan stant çalışmaları 19-20 Kasım günleri Rize’de de Rize İl Gençlik Kolları örgütü tarafından yapıldı.    Göçmen ve sığınmacı sorununun iki yıl içerisinde çözüleceğinin vurgulandığı çalışmada; ırkçılık, ayrımcılık yapmadan ve kimseye düşmanlık beslemeden, tüm göçmenlerin ve sığınmacıların kendi iradeleri ile ülkelerine dönmenin koşulları oluşacağını belirtilen broşürler vatandaşlara dağıtıldı.    Dağıtılan broşürlerin içeriği ise şu şekilde: 1. Suriye ile masaya oturulacak, Öncelikle tüm komşularımızla barışacağız. Ortadoğu barış ve iş birliği teşkilatı (OBİT) kurma hedefiyle başlatacağımız barışçıl diplomasinin ilk adımlarından biri olarak Suriye yönetimiyle masaya oturacağız. Karşılıklı olarak büyükelçiliklerimizi açacak; kendileriyle en üst düzeyde diyalog kuracağız. Tüm sorunlarımızı düşmanca değil, barışçıl bir dil konuşarak masaya yatıracağız.  2. Kentler yeniden inşa edilecek, Oluşacak barış iklimiyle birlikte Suriye’nin yeniden inşasına sıra gelecek. Başta Avrupa Birliği fonları olmak üzere sağlanacak kaynaklarla, savaşta ağır hasar almış tüm yerleşim birimlerinin alt ve üst yapılarını yenileyeceğiz. Okulları, hastaneleri, kreşleri, konutları, ibadethaneleri, çarşıları sosyal donatı alanlarıyla birlikte yaşanabilir kentler oluşturacağız. Bunu AB fonlarıyla bizim müteahhitler yapacak. Bu süreç Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşünü de kolaylaştıracak. “Döndüğümde nerede ve nasıl yaşayacağım?” endişesi Suriyelilerin aklından ve yüreğinden silinecek.  3. Dönenlerin can güvenliği sağlanacak, Suriyeli kardeşlerimiz, ülkelerine döndükleri an itibariyle can ve mal güvenliğine de kavuşmuş olacaklar. Suriye hükümeti geri dönenlerin can ve mal güvenliklerinin güvencesini verecek; gerekirse Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin öncülüğünde bir denetleme, gözlem mekanizması tesis edilecek; Suriye ile bunun sözleşmesi de imzalanacak.  4. Suriye’ye yatırıma destek verilecek, Savaş öncesinde olduğu gibi, Türk iş insanlarının Suriye’ye yönelik her türden yatırımları desteklenecek. Geri dönen Suriyelilerin, yatırımları da ulusal ve uluslararası yatırım fonlarıyla güvence altına alınacak. Öte yandan geri dönen Suriyelilerin, ülkelerindeki istihdamına yönelik olarak da özel çalışmalar yürütülecek. Özetle tek bir Suriyeliyi dahil ateşe atmayacağız; davullarla zurnalarla ülkelerine geri dönecekler. Kendi vatanlarında insani koşullarda özgürce ve refah içinde yeni bir gelecek kurmaları için gerekli tüm desteği vereceğiz. Bu sayede kendi ülkemizle birlikte Suriye’nin ve Orta Doğu’nun da huzurunu yeniden tesis edeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin Türkiye’nin her ilinde başlatmış olduğu ‘Sınır Namustur’ adı altında yapılan stant çalışmaları 19-20 Kasım günleri Rize’de de Rize İl Gençlik Kolları örgütü tarafından yapıldı. 
 
Göçmen ve sığınmacı sorununun iki yıl içerisinde çözüleceğinin vurgulandığı çalışmada; ırkçılık, ayrımcılık yapmadan ve kimseye düşmanlık beslemeden, tüm göçmenlerin ve sığınmacıların kendi iradeleri ile ülkelerine dönmenin koşulları oluşacağını belirtilen broşürler vatandaşlara dağıtıldı. 
 
Dağıtılan broşürlerin içeriği ise şu şekilde:

1. Suriye ile masaya oturulacak,

Öncelikle tüm komşularımızla barışacağız. Ortadoğu barış ve iş birliği teşkilatı (OBİT) kurma hedefiyle başlatacağımız barışçıl diplomasinin ilk adımlarından biri olarak Suriye yönetimiyle masaya oturacağız. Karşılıklı olarak büyükelçiliklerimizi açacak; kendileriyle en üst düzeyde diyalog kuracağız. Tüm sorunlarımızı düşmanca değil, barışçıl bir dil konuşarak masaya yatıracağız. 

2. Kentler yeniden inşa edilecek,

Oluşacak barış iklimiyle birlikte Suriye’nin yeniden inşasına sıra gelecek. Başta Avrupa Birliği fonları olmak üzere sağlanacak kaynaklarla, savaşta ağır hasar almış tüm yerleşim birimlerinin alt ve üst yapılarını yenileyeceğiz. Okulları, hastaneleri, kreşleri, konutları, ibadethaneleri, çarşıları sosyal donatı alanlarıyla birlikte yaşanabilir kentler oluşturacağız. Bunu AB fonlarıyla bizim müteahhitler yapacak. Bu süreç Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşünü de kolaylaştıracak. “Döndüğümde nerede ve nasıl yaşayacağım?” endişesi Suriyelilerin aklından ve yüreğinden silinecek. 

3. Dönenlerin can güvenliği sağlanacak,

Suriyeli kardeşlerimiz, ülkelerine döndükleri an itibariyle can ve mal güvenliğine de kavuşmuş olacaklar. Suriye hükümeti geri dönenlerin can ve mal güvenliklerinin güvencesini verecek; gerekirse Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin öncülüğünde bir denetleme, gözlem mekanizması tesis edilecek; Suriye ile bunun sözleşmesi de imzalanacak. 

4. Suriye’ye yatırıma destek verilecek,

Savaş öncesinde olduğu gibi, Türk iş insanlarının Suriye’ye yönelik her türden yatırımları desteklenecek. Geri dönen Suriyelilerin, yatırımları da ulusal ve uluslararası yatırım fonlarıyla güvence altına alınacak. Öte yandan geri dönen Suriyelilerin, ülkelerindeki istihdamına yönelik olarak da özel çalışmalar yürütülecek. Özetle tek bir Suriyeliyi dahil ateşe atmayacağız; davullarla zurnalarla ülkelerine geri dönecekler. Kendi vatanlarında insani koşullarda özgürce ve refah içinde yeni bir gelecek kurmaları için gerekli tüm desteği vereceğiz. Bu sayede kendi ülkemizle birlikte Suriye’nin ve Orta Doğu’nun da huzurunu yeniden tesis edeceğiz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi