Çıplak uyumanın faydaları

06.04.2019 - 23:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2870+ kez okundu.
 

Çıplak uyumanın faydaları

Bilim insanları geçtiğimiz günlerde yaptıkları çalışmalar sonucunda çıplak uyumanın faydalı olduğunu, iyi bir gece uykusu almak istiyorsanız çıplak uyumalısınız açıklaması yapmıştı. Ancak bu çalışmaya bir de ’deliksiz uyumak istiyorsanız çorapla uyumalısınız’ maddesi eklendi.   Siz uyurken dolaşımınız değişir ve bu da birçok kişinin gece yarısı soğuk ayaklar nedeniyle uyanmasını sağlayabilir.   Bu yüzden ayaklarınızın hava alabilmesi için yün veya pamuktan yapılmış çoraplar giyilmesi gerektiği söyleniyor. Ucuz, sentetik çoraplarla uyumak, sadece terli ayaklarla uyanmanıza neden olacaktır.   Bilim insanları sıcaklığın ne kadar düşük olursa o kadar fazla kahverengi yağ üretildiğini önce farelerde buldu, daha sonra insanlarda keşfetti.

Bilim insanları geçtiğimiz günlerde yaptıkları çalışmalar sonucunda çıplak uyumanın faydalı olduğunu, iyi bir gece uykusu almak istiyorsanız çıplak uyumalısınız açıklaması yapmıştı. Ancak bu çalışmaya bir de ’deliksiz uyumak istiyorsanız çorapla uyumalısınız’ maddesi eklendi.

 

Siz uyurken dolaşımınız değişir ve bu da birçok kişinin gece yarısı soğuk ayaklar nedeniyle uyanmasını sağlayabilir.

 

Bu yüzden ayaklarınızın hava alabilmesi için yün veya pamuktan yapılmış çoraplar giyilmesi gerektiği söyleniyor. Ucuz, sentetik çoraplarla uyumak, sadece terli ayaklarla uyanmanıza neden olacaktır.

 

Bilim insanları sıcaklığın ne kadar düşük olursa o kadar fazla kahverengi yağ üretildiğini önce farelerde buldu, daha sonra insanlarda keşfetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi