ÇOK ÜZGÜNÜZ... RİZEMİZDE BU VAHŞET YAŞANDI

Siyaset 12.06.2022 - 00:52, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2952+ kez okundu.
 

ÇOK ÜZGÜNÜZ... RİZEMİZDE BU VAHŞET YAŞANDI

Bir kadın cinayeti daha…Çok üzgünüz ki bu vahşet Rize’mizde  yaşanmıştır. Eşi tarafından hunharca katledilen üç çocuk annesi olan kız kardeşimiz Özlem Dursun dün sabah hayatını kaybetmiştir. Şimdi soruyoruz çaresiz genç bir kadının kanunların yetersizliği yüzünden derdine çare olamayan adalet sistemimiz bu durum karşısında artık işleyecek mi? Hak, hukuk, adalet yerini bulacak mı? İstanbul Sözleşmesi uygulanacak mı? Evde kenevir yetiştirerek uyuşturucu kullanan bir eş tarafından sürekli şiddet gören savunmasız bir kadın, hukuk kuralları olmadığı için maalesef ki bedelini kendi hayatıyla ödemiştir.  KADES’e başvursa da çocukları ile tehdit edildiği için aynı gün eve geri dönmek zorunda bırakılmıştır. Bu psikolojik baskıyı kız kardeşimiz, çocukları ve tüm ailesi ile birlikte yaşamak zorunda kalmıştır.  Bu baskılara maruz kalan tüm kadınların dayanağı olan İstanbul Sözleşmesi ivedilikle geri gelmelidir. Artık kadın cinayetleri ve kadın istismarı bu ülkede yaşanmasın diyoruz.  Siyaset üstü olan kadın cinayeti davalarında, tüm kadınları ve halkımızı İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.  Özlem Dursun davasında gereken cezai müeyyide uygulansın. Kadınlar kanunlarla korunsun, hak eden hak ettiği kadar ceza alsın istiyoruz.  “Kadın cinayetleri son bulsun, daha fazla kadın cins kırım yaşamasın.” Kız kardeşimiz Özlem'in evlatlarına, annesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Rize’mizin Başı Sağolsun. Nurdan Tavukcuoğlu Ardal CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı

Bir kadın cinayeti daha…Çok üzgünüz ki bu vahşet Rize’mizde  yaşanmıştır.

Eşi tarafından hunharca katledilen üç çocuk annesi olan kız kardeşimiz Özlem Dursun dün sabah hayatını kaybetmiştir.

Şimdi soruyoruz çaresiz genç bir kadının kanunların yetersizliği yüzünden derdine çare olamayan adalet sistemimiz bu durum karşısında artık işleyecek mi? Hak, hukuk, adalet yerini bulacak mı?

İstanbul Sözleşmesi uygulanacak mı?

Evde kenevir yetiştirerek uyuşturucu kullanan bir eş tarafından sürekli şiddet gören savunmasız bir kadın, hukuk kuralları olmadığı için maalesef ki bedelini kendi hayatıyla ödemiştir. 

KADES’e başvursa da çocukları ile tehdit edildiği için aynı gün eve geri dönmek zorunda bırakılmıştır. Bu psikolojik baskıyı kız kardeşimiz, çocukları ve tüm ailesi ile birlikte yaşamak zorunda kalmıştır. 

Bu baskılara maruz kalan tüm kadınların dayanağı olan İstanbul Sözleşmesi ivedilikle geri gelmelidir. Artık kadın cinayetleri ve kadın istismarı bu ülkede yaşanmasın diyoruz. 

Siyaset üstü olan kadın cinayeti davalarında, tüm kadınları ve halkımızı İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. 

Özlem Dursun davasında gereken cezai müeyyide uygulansın. Kadınlar kanunlarla korunsun, hak eden hak ettiği kadar ceza alsın istiyoruz. 

“Kadın cinayetleri son bulsun, daha fazla kadın cins kırım yaşamasın.”

Kız kardeşimiz Özlem'in evlatlarına, annesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Rize’mizin Başı Sağolsun.


Nurdan Tavukcuoğlu Ardal
CHP Rize İl Kadın Kolları Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi