ÇORUH EDAŞ, ÇAYELİ’Yİ YATIRIMLARIYLA AYDINLATIYOR

Rize 08.04.2022 - 09:32, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1379+ kez okundu.
 

ÇORUH EDAŞ, ÇAYELİ’Yİ YATIRIMLARIYLA AYDINLATIYOR

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Rize’nin Çayeli ilçesinde, Senoz Vadisi’nde yaşanabilecek afetlerden kaynaklı enerji kesintilerini en aza indirmek için enerji arz güvenliğine yönelik çalışmalarını tamamladı.   Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Senoz Vadisi’nin coğrafi şartlarından dolayı, özellikle kış aylarında meydana gelebilen enerji kesintilerinin önlemek için Rize ilinin Çayeli ilçesinde çalışmalarını tamamladı. Proje ile enerjide, Senoz Vadisi’nde yaşanabilecek olası afetlerden kaynaklı enerji kesintilerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.   Çoruh EDAŞ, bölgenin dağıtım şebekesini iyileştirme çalışmaları kapsamında, hâlihazırda 15 kV gerilim seviyesinde olan gerilim seviyesini 36 kV gerilim seviyesinde yükseltmek için yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki enerji hattını 8 adet elektrik kabiniyle destekledi. Senoz Vadisi’nde yer alan 1 belde ve 12 köydeki 3 bin 380 aboneye kesintisiz enerji arzı sunmak için Şirket, orta gerilim seviyesinde ring şebekeyi de (alternatif hat) tamamlayarak hizmete sundu.   Proje doğrultusunda ayrıca, Çataldere ve Uzundere köylerini de kapsayacak ve karşılıklı enerji alışverişi yapılabilecek şebekelerle, Madenli beldesindeki enerji arz güvenliği yapılan çalışmalarla artırılarak Senoz Vadisi’ndeki abonelerin hizmetine sunulmuştur.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Rize’nin Çayeli ilçesinde, Senoz Vadisi’nde yaşanabilecek afetlerden kaynaklı enerji kesintilerini en aza indirmek için enerji arz güvenliğine yönelik çalışmalarını tamamladı.

 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Senoz Vadisi’nin coğrafi şartlarından dolayı, özellikle kış aylarında meydana gelebilen enerji kesintilerinin önlemek için Rize ilinin Çayeli ilçesinde çalışmalarını tamamladı. Proje ile enerjide, Senoz Vadisi’nde yaşanabilecek olası afetlerden kaynaklı enerji kesintilerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

 

Çoruh EDAŞ, bölgenin dağıtım şebekesini iyileştirme çalışmaları kapsamında, hâlihazırda 15 kV gerilim seviyesinde olan gerilim seviyesini 36 kV gerilim seviyesinde yükseltmek için yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki enerji hattını 8 adet elektrik kabiniyle destekledi. Senoz Vadisi’nde yer alan 1 belde ve 12 köydeki 3 bin 380 aboneye kesintisiz enerji arzı sunmak için Şirket, orta gerilim seviyesinde ring şebekeyi de (alternatif hat) tamamlayarak hizmete sundu.

 

Proje doğrultusunda ayrıca, Çataldere ve Uzundere köylerini de kapsayacak ve karşılıklı enerji alışverişi yapılabilecek şebekelerle, Madenli beldesindeki enerji arz güvenliği yapılan çalışmalarla artırılarak Senoz Vadisi’ndeki abonelerin hizmetine sunulmuştur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi