Çorum'da hasta yakınları için misafirhane

ÇORUM 12.07.2021 - 18:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1601+ kez okundu.
 

Çorum'da hasta yakınları için misafirhane

ÇORUM Belediyesi tarafından Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alana misafirhane yapıldı. Şubat ayında hizmet vermeye başlayan ve bugüne kadar 407 kişinin konakladığı misafirhane için bugün resmi açılış töreni yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nın 2018 yılında yaptığı ve Türkiye’nin en büyük hastane yatırımlarından olan 650 yataklı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alana Çorum Belediye tarafından misafirhane yapıldı. Şubat ayında hizmet vermeye başlayan 4 yıldızlı otel konforunda olan ve ücretsiz hizmet veren misafirhane için bugün resmi açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Mustafa Çiftçi, “Çorum Belediyesi’nin Refakatçi Misafirhanesi, kente katma değer sağlıyor. Misafirhanenin ne kadar anlamlı olduğunu en iyi hastanede hastası yatan, kendi için kalacak yer bulamamış kişilerin anlar. Bu yatırımı çaresizlik içinde olan insanların daha iyi takdir edeceğini düşünüyorum. Bu hizmetin ilimize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. ‘   VATANDAŞLARIMIZ, BANKLARDA YATIYORDU’ Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise misafirhanede bugüne kadar 407 vatandaşın kaldığını belirterek, “Misafirhanemiz, Çorum ölçeğindeki iller arasında ilk kez yaptığımız bir hizmet. Vatandaşlarımız son derece memnun. Değişik illerden, ilçelerden, köylerden vatandaşlarımız muayene için geliyor, tahlil yaptırıyor, sonuçlarını ertesi gün alabiliyor. Allah korusun buradan geçerken kaza yapıyor, yaralı hastanede yatıyor, yakınları ise araçları otel gibi kullanmak zorunda kalıyor ya da banklarda yatıyor. Bizim şehrimiz sevginin, kardeşliğin şehridir. Buna müsaade edemezdik ve etmedik. Misafirhanemizin her odasında televizyon, buzdolabı, terlik, banyo gibi ihtiyaç duyulan her şey var. Vatandaşlarımız bu hizmetten tamamen ücretsiz şekilde yararlanıyor, ilimize hayırlı olsun” diye konuştu.

ÇORUM Belediyesi tarafından Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alana misafirhane yapıldı. Şubat ayında hizmet vermeye başlayan ve bugüne kadar 407 kişinin konakladığı misafirhane için bugün resmi açılış töreni yapıldı. Sağlık Bakanlığı’nın 2018 yılında yaptığı ve Türkiye’nin en büyük hastane yatırımlarından olan 650 yataklı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alana Çorum Belediye tarafından misafirhane yapıldı. Şubat ayında hizmet vermeye başlayan 4 yıldızlı otel konforunda olan ve ücretsiz hizmet veren misafirhane için bugün resmi açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Vali Mustafa Çiftçi, “Çorum Belediyesi’nin Refakatçi Misafirhanesi, kente katma değer sağlıyor. Misafirhanenin ne kadar anlamlı olduğunu en iyi hastanede hastası yatan, kendi için kalacak yer bulamamış kişilerin anlar. Bu yatırımı çaresizlik içinde olan insanların daha iyi takdir edeceğini düşünüyorum. Bu hizmetin ilimize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. ‘

 

VATANDAŞLARIMIZ, BANKLARDA YATIYORDU’ Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise misafirhanede bugüne kadar 407 vatandaşın kaldığını belirterek, “Misafirhanemiz, Çorum ölçeğindeki iller arasında ilk kez yaptığımız bir hizmet. Vatandaşlarımız son derece memnun. Değişik illerden, ilçelerden, köylerden vatandaşlarımız muayene için geliyor, tahlil yaptırıyor, sonuçlarını ertesi gün alabiliyor. Allah korusun buradan geçerken kaza yapıyor, yaralı hastanede yatıyor, yakınları ise araçları otel gibi kullanmak zorunda kalıyor ya da banklarda yatıyor. Bizim şehrimiz sevginin, kardeşliğin şehridir. Buna müsaade edemezdik ve etmedik. Misafirhanemizin her odasında televizyon, buzdolabı, terlik, banyo gibi ihtiyaç duyulan her şey var. Vatandaşlarımız bu hizmetten tamamen ücretsiz şekilde yararlanıyor, ilimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi