DEMİR ANDIMIZ’IN OKUNMAMASI KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ.

Siyaset 16.03.2021 - 12:03, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1816+ kez okundu.
 

DEMİR ANDIMIZ’IN OKUNMAMASI KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ.

DOĞRU PARTİ RİZE İL BAŞKANLIĞI ‘ANDIMIZ’IN OKUNMAMASI  KARARINA TEPKİLİ..  Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun , Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Öğrenci Andı’nın yönetmelikten çıkartılması kararını onamasına DOĞRU PARTİ RİZE il başkanı Eyüp Demir tarafından tepki gösterildi.  DOĞRU Parti il başkanı Eyüp Demir yaptığı açıklamada, ” DOĞRU Parti olarak belirtmek isteriz ki; Andımız, yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesi, Türkiye’nin sonsuza dek yaşaması için önemlidir.” dedi.  İl başkanı Eyüp Demir yaptığı açıklamada şunları ifade etti:  “Bilindiği gibi, Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Öğrenci Andı” başlıklı 12. maddesini, 08 Ekim 2013 tarihinde yürürlükten kaldıran düzenlemenin iptali istemiyle sendikalar tarafından açılan davada, Danıştay 8. Dairesi, 24.04.2018 tarihli, 2013/10501 Esas, 2018/2319 Karar Sayılı kararı ile işlemi iptal etmişti. Bu kararda, “Andımız” metninin Anayasa’mız ve millî eğitim sistemimizin temel amaç ve ilkeleriyle uyumlu olduğu, “Ant”ın kaldırılması için pedagojik ve yasal gerekçeler gösterilmediği ve dolayısıyla “Öğrenci Andı”nın kaldırılmasının haklı gerekçelere ve hukuki temellere dayandırılmadığı ifade edilmişti.  Ne yazık ki Millî Eğitim Bakanlığı, bu karara itiraz edip Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna taşımıştı. 12 Mart 2021 tarihinde basına yansıyan habere göre Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 4’e karşı 11 oyla 8. Dairenin verdiği kararı bozdu. Böylece Andımız’ın okunmasının, ilgili yönetmelikten çıkarılması onaylanmış oldu. Gerekçeli karar henüz açıklanmamakla birlikte bu kararı kesinlikle onaylamıyoruz.    Türklüğün bir etnik grup değil, tarih içinde yoğrulmuş büyük bir millet olduğunu anlamak istemeyenlere bir kez daha hatırlatıyoruz:  Bu topraklar Türkiye’dir, Türklerin vatanıdır. Burada yaşayan milletin adı Türk’tür. Öğrencilere millî şuur ve özgüven kazandırmak için eğitim ve öğretimde yapılan öğrenci andı uygulamasının ırkçılık ile hiçbir ilgisi yoktur.  DOĞRU Parti olarak belirtmek isteriz ki; Andımız, yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesi için vazgeçilmez bir unsurdur.  Olumsuz sonuçları, gelecek kuşaklarda açıkça görülecek olan bu kararın gözden geçirilip düzeltilmesini milletçe umuyoruz.  Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” 

DOĞRU PARTİ RİZE İL BAŞKANLIĞI ‘ANDIMIZ’IN OKUNMAMASI  KARARINA TEPKİLİ.. 


Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun , Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘Öğrenci Andı’nın yönetmelikten çıkartılması kararını onamasına DOĞRU PARTİ RİZE il başkanı Eyüp Demir tarafından tepki gösterildi. 


DOĞRU Parti il başkanı Eyüp Demir yaptığı açıklamada, ” DOĞRU Parti olarak belirtmek isteriz ki; Andımız, yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesi, Türkiye’nin sonsuza dek yaşaması için önemlidir.” dedi. 


İl başkanı Eyüp Demir yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 


“Bilindiği gibi, Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Öğrenci Andı” başlıklı 12. maddesini, 08 Ekim 2013 tarihinde yürürlükten kaldıran düzenlemenin iptali istemiyle sendikalar tarafından açılan davada, Danıştay 8. Dairesi, 24.04.2018 tarihli, 2013/10501 Esas, 2018/2319 Karar Sayılı kararı ile işlemi iptal etmişti. Bu kararda, “Andımız” metninin Anayasa’mız ve millî eğitim sistemimizin temel amaç ve ilkeleriyle uyumlu olduğu, “Ant”ın kaldırılması için pedagojik ve yasal gerekçeler gösterilmediği ve dolayısıyla “Öğrenci Andı”nın kaldırılmasının haklı gerekçelere ve hukuki temellere dayandırılmadığı ifade edilmişti. 


Ne yazık ki Millî Eğitim Bakanlığı, bu karara itiraz edip Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna taşımıştı. 12 Mart 2021 tarihinde basına yansıyan habere göre Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 4’e karşı 11 oyla 8. Dairenin verdiği kararı bozdu. Böylece Andımız’ın okunmasının, ilgili yönetmelikten çıkarılması onaylanmış oldu. Gerekçeli karar henüz açıklanmamakla birlikte bu kararı kesinlikle onaylamıyoruz. 

 

Türklüğün bir etnik grup değil, tarih içinde yoğrulmuş büyük bir millet olduğunu anlamak istemeyenlere bir kez daha hatırlatıyoruz: 


Bu topraklar Türkiye’dir, Türklerin vatanıdır. Burada yaşayan milletin adı Türk’tür. Öğrencilere millî şuur ve özgüven kazandırmak için eğitim ve öğretimde yapılan öğrenci andı uygulamasının ırkçılık ile hiçbir ilgisi yoktur. 


DOĞRU Parti olarak belirtmek isteriz ki; Andımız, yeni kuşakların Türklük bilinciyle yetişmesi için vazgeçilmez bir unsurdur. 


Olumsuz sonuçları, gelecek kuşaklarda açıkça görülecek olan bu kararın gözden geçirilip düzeltilmesini milletçe umuyoruz. 


Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi