DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

Siyaset 11.06.2021 - 10:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1920+ kez okundu.
 

DERHAL İSTİFA ETMELİDİR

SAKARYA BB BAŞKANI EKREM YÜCE ÇAYKUR YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMELİDİR. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ekrem Yüce’nin Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğine devam etmesi etik değildir. Çaykur’un Yönetim Kurulu üyeliği , kişilerin boş zamanlarında yapacağı bir iş değildir. Çaykur kimsenin çiftliği değildir .  Çaykur’un 2020 yılı faaliyet raporlarına göre Personel harcamaları 7 oranında artarken Çaykur’un Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin masrafı 24 artmıştır. Aşırı derecede Finans yükü altında bulunan ve rekor zararlar eden Çaykur’un , boş zamanlarında çalışacak ve katkısı olmayacak kişilere para vermeye hakkı yoktur. Sakarya gibi Nüfusu 1 Milyonun üstünde olan bir ilin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Ekrem Yüce hangi zamanını ayıracak da Çaykur’a katkı sunacak. Ayrıca Çaykur’a ayıracağı her zaman Sakarya’ya ayıracağı zamandan çalınan zaman olacaktır. Bu etik bir durum değildir. Bu durum aynı zamanda hem çay üreticilerine hem de Sakaryalılara saygısızlıktır. Bu çağrımızı daha önce de yapmıştık, şimdi bir kez daha sesleniyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hemen Çaykur Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa et. Yoksa Çaykur’un gizli genel Müdürü Ekrem Yüce’midir ? Ekrem Yüce, Çaykur için en büyük tehlike olan Varlık Fonu’nun Çaykur’daki temsilcisi midir? Çaykur’un Varlık Fonuna devrinden sonra  yaşamıs olduğu aşırı zarar ve banka kredileri batağına sokulması projesinin uygulayıcısı mıdır ? Ekrem Yüce’nin Sakarya Büyükşehir Belediyesindeki geliri yeterli değil midir ki , ayrıca Çaykur Yönetim kurulu üyeliğinden gelir elde etmeye ihtiyacı vardır… Son söz ; Çaykur’un sermayesi bir an önce artırılmalı, Çaykur Varlık Fonu’ndan çıkarılmalı , Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmeli ve ÇAY’da Taban Fiyat Uygulamasına geçilmeli kota ve kontenjan kaldırılmalıdır.                                                                                                                                 Saltuk DENİZ                                                                                                                          CHP RİZE İL BAŞKANI  

SAKARYA BB BAŞKANI EKREM YÜCE ÇAYKUR YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETMELİDİR.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ekrem Yüce’nin Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğine devam etmesi etik değildir.


Çaykur’un Yönetim Kurulu üyeliği , kişilerin boş zamanlarında yapacağı bir iş değildir.


Çaykur kimsenin çiftliği değildir .  Çaykur’un 2020 yılı faaliyet raporlarına göre Personel harcamaları 7 oranında artarken Çaykur’un Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin masrafı 24 artmıştır.


Aşırı derecede Finans yükü altında bulunan ve rekor zararlar eden Çaykur’un , boş zamanlarında çalışacak ve katkısı olmayacak kişilere para vermeye hakkı yoktur.


Sakarya gibi Nüfusu 1 Milyonun üstünde olan bir ilin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Ekrem Yüce hangi zamanını ayıracak da Çaykur’a katkı sunacak.


Ayrıca Çaykur’a ayıracağı her zaman Sakarya’ya ayıracağı zamandan çalınan zaman olacaktır.


Bu etik bir durum değildir. Bu durum aynı zamanda hem çay üreticilerine hem de Sakaryalılara saygısızlıktır.


Bu çağrımızı daha önce de yapmıştık, şimdi bir kez daha sesleniyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hemen Çaykur Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa et.


Yoksa Çaykur’un gizli genel Müdürü Ekrem Yüce’midir ?


Ekrem Yüce, Çaykur için en büyük tehlike olan Varlık Fonu’nun Çaykur’daki temsilcisi midir? Çaykur’un Varlık Fonuna devrinden sonra  yaşamıs olduğu aşırı zarar ve banka kredileri batağına sokulması projesinin uygulayıcısı mıdır ?


Ekrem Yüce’nin Sakarya Büyükşehir Belediyesindeki geliri yeterli değil midir ki , ayrıca Çaykur Yönetim kurulu üyeliğinden gelir elde etmeye ihtiyacı vardır…


Son söz ; Çaykur’un sermayesi bir an önce artırılmalı, Çaykur Varlık Fonu’ndan çıkarılmalı , Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Çaykur Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmeli ve ÇAY’da Taban Fiyat Uygulamasına geçilmeli kota ve kontenjan kaldırılmalıdır.

                                                                                                                               

Saltuk DENİZ                                                                                                                         
CHP RİZE İL BAŞKANI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi