Bolu'da orman yangını

Karadeniz 27.09.2020 - 19:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1606+ kez okundu.
 

Bolu'da orman yangını

YERLEŞİM YERLERİ İÇİN ÖNLEM ALINDI   Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına, bir helikopter, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Zonguldak, Ankara ve Bolu ve ilçelerinden gelen ekiplerle Yeniçağa, Dörtdivan, Gerede, Bolu, Mengen ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri de müdahale ediyor. Ayrıca, bölgeye yakın köylerde yaşayanlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangının çıktığı bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, yangının 40 hektarlık alanda etkili olduğunu, yerleşim alanlarına sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade ederek, "Köylerimizde gerekli önlemler alındı. Yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek için tedbirler alındı. Vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerekli olduğu zaman yardım amaçlı yangınla ilgili kendilerine talimatlar iletilecektir. Kara ve hava araçlarıyla yangına müdahale ediyoruz, şu aşamada tahliye edilen köy yok. Her ihtimale karşı hazırlıklıyız. Yangın 40 hektarlık bir alanda etkili" dedi.  

YERLEŞİM YERLERİ İÇİN ÖNLEM ALINDI

 

Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını devam ediyor. Yangına, bir helikopter, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Zonguldak, Ankara ve Bolu ve ilçelerinden gelen ekiplerle Yeniçağa, Dörtdivan, Gerede, Bolu, Mengen ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri de müdahale ediyor. Ayrıca, bölgeye yakın köylerde yaşayanlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangının çıktığı bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, yangının 40 hektarlık alanda etkili olduğunu, yerleşim alanlarına sıçramaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade ederek, "Köylerimizde gerekli önlemler alındı. Yerleşim yerlerine sıçramasını önlemek için tedbirler alındı. Vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerekli olduğu zaman yardım amaçlı yangınla ilgili kendilerine talimatlar iletilecektir. Kara ve hava araçlarıyla yangına müdahale ediyoruz, şu aşamada tahliye edilen köy yok. Her ihtimale karşı hazırlıklıyız. Yangın 40 hektarlık bir alanda etkili" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi