Samsun'da Manda Islah Projesi üretimi artırdı

SAMSUN 25.01.2021 - 16:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1777+ kez okundu.
 

Samsun'da Manda Islah Projesi üretimi artırdı

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından Manda Islah Projesi kapsamında dağıtılan otomatik sağım makineleri ve soğutma tankları, süt üreticilerinin yüzünü güldürdü. Projeden yararlanan üreticiler, üretimi artırdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, yerel ekonomiye katkı vermek ve üreticilerin kazancını artırmak amacıyla kırsal kalkınma yatırımlarına hız verdi.  Bu amaçla geçtiğimiz ay 52 üreticiye, otomatik sağım makineleri ve süt soğutma tankları düzenlenen törenle teslim edildi.   ‘MANDADAN ALINAN SÜT VERİMİ ARTTI’ Bafra’da 30 yıldır üreticilik yaptığını ve şu anda 160 mandasının olduğunu belirten üretici Ramazan Koparan, “Şu anda 40’ı sağıma giriyor. Eskiden 40 mandayı elimizle sağmak zorunda olduğumuz için çok zorlanıyorduk.  Sonra Büyükşehir Belediyemizin yaptığı projeden haberdar olduk ve ben de faydalanmak için başvurdum. 2 sağım makinesi ile süt soğutma tankı aldım. Şimdi daha hijyenik koşullarda sağım yapıyoruz. Üretimimiz iki katına çıktı. Zaman açısından da bize büyük kolaylık oldu. Eskiden sabah 05.00 gibi hayvanı sağmak için kalkıyorduk. Şimdi bir saat daha geç başlıyoruz. Bu sayede mandadan aldığımız süt verimi daha yükseldi. Hem üretimimiz arttı hem de daha hızlı hareket etmemize yaradı” ifadelerini kullandı.   ‘ÜRETİCİLERİMİZE DESTEĞİMİZ SÜRECEK’ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Mustafa Demir, "Sahip olduğumuz vizyon içerisinde tarım ve hayvancılık önemli bir yer tutuyor. Çünkü tarım olmazsa, hayat olmaz. Bizim ne yapıp edip, tarımsal üretimi hem tarlada hem hayvancılıkta artırma zorunluluğumuz var. Tarım ve hayvancılık konusunda kentimizin tüm ilçeleriyle birlikte daha da gelişmesi için elimizden gelen her türlü desteği üreticilerimize vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından Manda Islah Projesi kapsamında dağıtılan otomatik sağım makineleri ve soğutma tankları, süt üreticilerinin yüzünü güldürdü. Projeden yararlanan üreticiler, üretimi artırdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde tarım ve hayvancılığı geliştirmek, yerel ekonomiye katkı vermek ve üreticilerin kazancını artırmak amacıyla kırsal kalkınma yatırımlarına hız verdi.  Bu amaçla geçtiğimiz ay 52 üreticiye, otomatik sağım makineleri ve süt soğutma tankları düzenlenen törenle teslim edildi.

 

‘MANDADAN ALINAN SÜT VERİMİ ARTTI’ Bafra’da 30 yıldır üreticilik yaptığını ve şu anda 160 mandasının olduğunu belirten üretici Ramazan Koparan, “Şu anda 40’ı sağıma giriyor. Eskiden 40 mandayı elimizle sağmak zorunda olduğumuz için çok zorlanıyorduk.  Sonra Büyükşehir Belediyemizin yaptığı projeden haberdar olduk ve ben de faydalanmak için başvurdum. 2 sağım makinesi ile süt soğutma tankı aldım. Şimdi daha hijyenik koşullarda sağım yapıyoruz. Üretimimiz iki katına çıktı. Zaman açısından da bize büyük kolaylık oldu. Eskiden sabah 05.00 gibi hayvanı sağmak için kalkıyorduk. Şimdi bir saat daha geç başlıyoruz. Bu sayede mandadan aldığımız süt verimi daha yükseldi. Hem üretimimiz arttı hem de daha hızlı hareket etmemize yaradı” ifadelerini kullandı.

 

‘ÜRETİCİLERİMİZE DESTEĞİMİZ SÜRECEK’ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Mustafa Demir, "Sahip olduğumuz vizyon içerisinde tarım ve hayvancılık önemli bir yer tutuyor. Çünkü tarım olmazsa, hayat olmaz. Bizim ne yapıp edip, tarımsal üretimi hem tarlada hem hayvancılıkta artırma zorunluluğumuz var. Tarım ve hayvancılık konusunda kentimizin tüm ilçeleriyle birlikte daha da gelişmesi için elimizden gelen her türlü desteği üreticilerimize vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi