Kızılırmak Deltası’na akademik bakış

SAMSUN 18.04.2021 - 15:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1677+ kez okundu.
 

Kızılırmak Deltası’na akademik bakış

TÜRKİYE'nin önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası'ndaki işgalci türlerin bugünkü durumu, ekolojik,  ekonomik ve sosyal etkileri akademisyenler tarafından masaya yatırıldı. Online olarak düzenlenen etkinlikte alanında uzman kişiler, önemli sunumlar yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı Kapsamında desteklenen “Karadeniz Delta Koruma Alanlarındaki İklim Değişikliği Etkisinin Değerlendirilmesi İçin,  İstilacı Yabancı Türler Gözlem ve İletişim Ağı Geliştirilmesi (IASON, BSB-1121)” konusunda bilimsel çalışma yürütülüyor. Proje kapsamında online olarak bilgi günü etkinliği düzenlendi. Kızılırmak Deltası’nda işgalci türlerin bugünkü durumu, ekolojik,  ekonomik ve sosyal etkileri ile projede yapılacak çalışmalar ve Türkiye’deki durum konusunda alanında uzman kişiler tarafından sunumlar yapıldı.   SUNUMLAR YAPILDI Online sunuma katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, “Kızılırmak Deltasına Genel Bakış” üzerine sunum yaptı. Deltanın önemine dikkat çeken Ayan,  Türkiye’deki kuşların yüzde 70’ini deltada görmenin mümkün olduğunu, ayrıca alanın botanik açıdan da çok özel olduğunu ve deltada 386 bitki türü bulunduğunu ifade etti. Ayan’ın ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Alan Yönetim Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler, “Kızılırmak Deltası Alan Yönetimi”  üzerine sunum yaptı. 

TÜRKİYE'nin önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası'ndaki işgalci türlerin bugünkü durumu, ekolojik,  ekonomik ve sosyal etkileri akademisyenler tarafından masaya yatırıldı. Online olarak düzenlenen etkinlikte alanında uzman kişiler, önemli sunumlar yaptı. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi, Karadeniz Sınır Ötesi İşbirliği Programı Kapsamında desteklenen “Karadeniz Delta Koruma Alanlarındaki İklim Değişikliği Etkisinin Değerlendirilmesi İçin,  İstilacı Yabancı Türler Gözlem ve İletişim Ağı Geliştirilmesi (IASON, BSB-1121)” konusunda bilimsel çalışma yürütülüyor. Proje kapsamında online olarak bilgi günü etkinliği düzenlendi. Kızılırmak Deltası’nda işgalci türlerin bugünkü durumu, ekolojik,  ekonomik ve sosyal etkileri ile projede yapılacak çalışmalar ve Türkiye’deki durum konusunda alanında uzman kişiler tarafından sunumlar yapıldı.

 

SUNUMLAR YAPILDI Online sunuma katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, “Kızılırmak Deltasına Genel Bakış” üzerine sunum yaptı. Deltanın önemine dikkat çeken Ayan,  Türkiye’deki kuşların yüzde 70’ini deltada görmenin mümkün olduğunu, ayrıca alanın botanik açıdan da çok özel olduğunu ve deltada 386 bitki türü bulunduğunu ifade etti. Ayan’ın ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Alan Yönetim Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güler, “Kızılırmak Deltası Alan Yönetimi”  üzerine sunum yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi