İneği dere yatağına düştü; 'Korkma, seni kurtaracağız' diye seslendi

DÜZCE 09.05.2021 - 11:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2742+ kez okundu.
 

İneği dere yatağına düştü; 'Korkma, seni kurtaracağız' diye seslendi

DÜZCE'de yağmur nedeniyle toprağın kayganlaşması sonucu dere yatağına düşen inek, itfaiye ve köylülerin 3 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı. Olay, dün gece yarısı Boğaziçi Beldesi Çayırtarla Mahallesi’nde meydana geldi. Erhan Alemdar'ın büyükbaş hayvanı bahçede otlarken, yağmur nedeniyle kayganlaşan toprakta kayarak yaklaşık 40 metre mesafedeki dere yatağına düştü. Hayvanın düştüğünü görenler köylülerden yardım istedi. Köylüler, hayvanın yanına gidip, dere yatağından sığ bölgeye çıkardı. Düşmenin etkisiyle korkan hayvan kalkamadı. Bunun üzerine itfaiyeye durumu bildiren köylüler, ekipler gelene kadar hayvanın üzerini battaniye ve halılarla örterek vücut ısınını korumaya çalıştı. Bölgeye gelen itfaiye ekibi, hayvanı boynuzlarından bağlayarak vinçle dikkatli şekilde yukarı çekti. '   DÜŞTÜĞÜNÜ YENGEM GÖRMÜŞ' İtfaiye ekiplerinin çalışması sırasında hayvan sahibi Erhan Alemdar, "Korkma, seni kurtaracağız" diye seslendi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kurtarılan büyükbaş yol kenarına çıkarıldı. Bir süre sonra gücünü toplayan hayvan tekrar ayağa kalktıktan sonra dinlenmesi için ahıra götürüldü. Yaşananları anlatan hayvan sahibi Erhan Alemdar, "Derenin dibine düştüğünü gören yengem bize haber verdi. Haber verdikten sonra biz ilk müdahaleyi yaptık ama hayvan gücünü kaybetmişti. Hayvan kalkmadı. Bizde üzerine halı, battaniye örterek vücut sıcaklığını korumaya çalıştık. İtfaiye ekiplerine haber verdik. Allah razı olsun geldiler. İnşallah itfaiye ile birlikte hayvanı sağ salim çıkarırız" dedi. 

DÜZCE'de yağmur nedeniyle toprağın kayganlaşması sonucu dere yatağına düşen inek, itfaiye ve köylülerin 3 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı. Olay, dün gece yarısı Boğaziçi Beldesi Çayırtarla Mahallesi’nde meydana geldi. Erhan Alemdar'ın büyükbaş hayvanı bahçede otlarken, yağmur nedeniyle kayganlaşan toprakta kayarak yaklaşık 40 metre mesafedeki dere yatağına düştü. Hayvanın düştüğünü görenler köylülerden yardım istedi. Köylüler, hayvanın yanına gidip, dere yatağından sığ bölgeye çıkardı. Düşmenin etkisiyle korkan hayvan kalkamadı. Bunun üzerine itfaiyeye durumu bildiren köylüler, ekipler gelene kadar hayvanın üzerini battaniye ve halılarla örterek vücut ısınını korumaya çalıştı. Bölgeye gelen itfaiye ekibi, hayvanı boynuzlarından bağlayarak vinçle dikkatli şekilde yukarı çekti. '

 

DÜŞTÜĞÜNÜ YENGEM GÖRMÜŞ' İtfaiye ekiplerinin çalışması sırasında hayvan sahibi Erhan Alemdar, "Korkma, seni kurtaracağız" diye seslendi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kurtarılan büyükbaş yol kenarına çıkarıldı. Bir süre sonra gücünü toplayan hayvan tekrar ayağa kalktıktan sonra dinlenmesi için ahıra götürüldü. Yaşananları anlatan hayvan sahibi Erhan Alemdar, "Derenin dibine düştüğünü gören yengem bize haber verdi. Haber verdikten sonra biz ilk müdahaleyi yaptık ama hayvan gücünü kaybetmişti. Hayvan kalkmadı. Bizde üzerine halı, battaniye örterek vücut sıcaklığını korumaya çalıştık. İtfaiye ekiplerine haber verdik. Allah razı olsun geldiler. İnşallah itfaiye ile birlikte hayvanı sağ salim çıkarırız" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi