YAŞ ÇAY TABAN FİYATI ENFLASYONUN ALTINDA OLMAYACAKTIR

Rize 26.01.2022 - 17:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2618+ kez okundu.
 

YAŞ ÇAY TABAN FİYATI ENFLASYONUN ALTINDA OLMAYACAKTIR

ÇAY İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 2022 yılı yaş çay alım fiyatı ile ilgili, “Bugüne kadar sosyal devlet anlamında hiçbir şekilde enflasyonunun altında bir fiyat artışı olmadı. Bu senede enflasyon değerinde bir artış yapılır diye düşünüyorum” dedi. ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 53 Gazeteciler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında geçen yılın üreticiler için güzel bir yıl olduğunu söyledi. Alim, “Tarihinde hiç olmadığı kadar yüksek bir alım yaparak 860 bin ton yaş çay alımı ve bunun karşılığında da 157 bin ton kuru çay satışı yaptık. İhracat kısmında 3 bin ton ile kaldık, biz bunu yeterli bulmuyoruz. 100’e yakın ülkeye ihracatımız gerçekleşti” ifadelerini kullandı   . 'AMACIMIZ ÇAYIN HER BİR PARÇASINI KULLANABİLMEK'   2022 yılı hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Alim “Bu yıl önceki yıllardan daha iyi olacağını düşünüyorum. Yeni sezona 50-60 bin ton gibi bir kuru çay stoku ile gireceğiz. Çayı ekonomiye kazandırabilmek için farklı çalışmalar içerisindeyiz. Çay tohumundan yağda ARGE çalışmalarımız sonuçlandı. Birkaç kozmetik sektörü ile görüştük. Amacımız, çayın her bir parçasını kullanabilmek” dedi.   'ENFLASYON DEĞERİNDE BİR ARTIŞ YAPILIR'   2022 yılı yaş çay alım fiyatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Alim, “Bugüne kadar sosyal devlet anlamında hiçbir şekilde enflasyonunun altında bir fiyat artışı olmadı. Her zaman enflasyon veya 1 puanda olsa üzerinde bir artış yapıldı. Bu senede enflasyon değerinde bir artış yapılır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ÇAY İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 2022 yılı yaş çay alım fiyatı ile ilgili, “Bugüne kadar sosyal devlet anlamında hiçbir şekilde enflasyonunun altında bir fiyat artışı olmadı. Bu senede enflasyon değerinde bir artış yapılır diye düşünüyorum” dedi. ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 53 Gazeteciler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında geçen yılın üreticiler için güzel bir yıl olduğunu söyledi. Alim, “Tarihinde hiç olmadığı kadar yüksek bir alım yaparak 860 bin ton yaş çay alımı ve bunun karşılığında da 157 bin ton kuru çay satışı yaptık. İhracat kısmında 3 bin ton ile kaldık, biz bunu yeterli bulmuyoruz. 100’e yakın ülkeye ihracatımız gerçekleşti” ifadelerini kullandı

 

. 'AMACIMIZ ÇAYIN HER BİR PARÇASINI KULLANABİLMEK'

 

2022 yılı hazırlıklarının devam ettiğini söyleyen Alim “Bu yıl önceki yıllardan daha iyi olacağını düşünüyorum. Yeni sezona 50-60 bin ton gibi bir kuru çay stoku ile gireceğiz. Çayı ekonomiye kazandırabilmek için farklı çalışmalar içerisindeyiz. Çay tohumundan yağda ARGE çalışmalarımız sonuçlandı. Birkaç kozmetik sektörü ile görüştük. Amacımız, çayın her bir parçasını kullanabilmek” dedi.

 

'ENFLASYON DEĞERİNDE BİR ARTIŞ YAPILIR'

 

2022 yılı yaş çay alım fiyatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Alim, “Bugüne kadar sosyal devlet anlamında hiçbir şekilde enflasyonunun altında bir fiyat artışı olmadı. Her zaman enflasyon veya 1 puanda olsa üzerinde bir artış yapıldı. Bu senede enflasyon değerinde bir artış yapılır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi