Disleksi Derneği Rize temsilciliği açıldı.

Eğitim 24.02.2020 - 09:42, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 3018+ kez okundu.
 

Disleksi Derneği Rize temsilciliği açıldı.

Son yıllarda öğrenim çağı içindeki çocuklarımızın ve ailelerimizi ilgilendiren bir kavram olarak Disleksi sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.  Disleksi;okuma,heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılıktır.Disleksi, zeka düzeyi “normal veya normal üstü” olan,”okuma hızı,okuma kalitesi,okumayı öğrenme hızı,okuduğunu anlama- anlatma becerisi” yaşıtlarına ve zekasına kıyasla; beklenenin altında olan okuma bozukluğunun genel adıdır.Çoğu zaman özgül öğrenme veya özel öğrenme güçlüğü olarak nitelendirilmektedir.Oysaki Özgül öğrenme güçlüğü disleksi; disgrafi ve diskalkuli gibi nörolojik farklılıkların oluşturduğu bir çatı tanımdır. Disleksi çoğu zaman zihinsel yetersizlikle karıştırılan veya eşleştirilen bir süreçtir.   Tüm bunlar ışığında aileler ve çocuklara destek olabilmek doğru bilinen yanlışlardan döndürmek ve yol gösterebilmek adına 25 üye ülkeden oluşan Avrupa Disleksi Birliği Türkiye temsilciliğini yürüten Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Rize temsilciliği açıldı.    Dernek temsilciliği Çarşı Mahallesi İşhanı Sokak Yardımcı İş Merkezi Kat:3 No:402 Merkez/RİZE adresinde hizmet vermekte olup; Rize Temsilcilik iş ve işlemleri Özel Eğitim Öğretmeni Feyyaz ŞENTÜRK ve Özel Eğitim Bilim Uzmanı Nazım ALAGÖZ tarafından yürütülmektedir.   İletisim: 0555 047 6153 

Son yıllarda öğrenim çağı içindeki çocuklarımızın ve ailelerimizi ilgilendiren bir kavram olarak Disleksi sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. 

Disleksi;okuma,heceleme ve yazma becerilerini edinmede nörolojik kökenli bir farklılıktır.Disleksi, zeka düzeyi “normal veya normal üstü” olan,”okuma hızı,okuma kalitesi,okumayı öğrenme hızı,okuduğunu anlama- anlatma becerisi” yaşıtlarına ve zekasına kıyasla; beklenenin altında olan okuma bozukluğunun genel adıdır.Çoğu zaman özgül öğrenme veya özel öğrenme güçlüğü olarak nitelendirilmektedir.Oysaki Özgül öğrenme güçlüğü disleksi; disgrafi ve diskalkuli gibi nörolojik farklılıkların oluşturduğu bir çatı tanımdır. Disleksi çoğu zaman zihinsel yetersizlikle karıştırılan veya eşleştirilen bir süreçtir.

 

Tüm bunlar ışığında aileler ve çocuklara destek olabilmek doğru bilinen yanlışlardan döndürmek ve yol gösterebilmek adına 25 üye ülkeden oluşan Avrupa Disleksi Birliği Türkiye temsilciliğini yürüten Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Rize temsilciliği açıldı. 
 

Dernek temsilciliği Çarşı Mahallesi İşhanı Sokak Yardımcı İş Merkezi Kat:3 No:402 Merkez/RİZE adresinde hizmet vermekte olup; Rize Temsilcilik iş ve işlemleri Özel Eğitim Öğretmeni Feyyaz ŞENTÜRK ve Özel Eğitim Bilim Uzmanı Nazım ALAGÖZ tarafından yürütülmektedir.
 

İletisim: 0555 047 6153 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi