DOĞRUYA DOĞRU. ENFLASYON FARKLARI AYLIK VERİLMELİ

Sendika 04.03.2022 - 15:05, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2892+ kez okundu.
 

DOĞRUYA DOĞRU. ENFLASYON FARKLARI AYLIK VERİLMELİ

ENFLASYON FARKI AYLIK ÖDENMELİ, EK ZAM VERİLMELİDİR!   Türkiye Kamu Sen Rize İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat KÖSEOĞLU bir açıklama yayınlayarak son günlerde art arda gelen zamlar nedeniyle  memurların  geçim sıkıntısının hat safhaya ulaştığını belirtti.   İşte o açıklama: 2022 Ocak+Şubat enflasyonu 16’ya dayandı; yani ilk altı ay için yapılan 7,5 maaş zammının iki katından fazla! Bu durumda sadece 2022'nin ilk 2 ayında maaşlar 8.41 eridi.   AKARYAKITA HER GÜN, MEMURA GELİNCE 6 AYDA BİR ZAM   Motorine 3 Mart tarihinde gece yarısından itibaren geçerli 1,51 TL zam yapıldı. Ardından 4 Mart tarihinde gece yarısından itibaren geçerli 1,33 TL daha zam yapıldı. Bazı haber kaynaklarına göre de bu geceden itibaren 1,44 TL'lik bir zam daha yapılacağı söylenmektedir.   Akaryakıta gelen zam tüm sektörleri etkilemekte vatandaşa her kalemde zam olarak geri dönmektedir. Bu durum sürdürülemez! Türkiye Kamu Sen olarak, Toplu Sözleşmede ve son olarak önceki ay gündeme getirdiğimiz gibi, enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi talebimizde ısrarcıyız. Aksi taktirde çalışanlar Temmuz’a kadar enflasyona ezdirilecek demektir.   Ayrıca kamu çalışanlarının ve emeklilerin artan hayat pahalılığı karşısında nefes alabilmesi için EK ZAM düzenlemesi de mutlaka ödenmelidir.   HER AY ENFLASYON  FARKI  UYGULAMASINDAN  MEMUR SEN 1 MİLLETVEKİLİĞİ UĞRUNA VAZGEÇMİŞ, YAKLAŞIK 3 MİLYON MEMURUN AHINI ALMIŞTIR   Türkiye Kamu Sen in yetkili olduğu dönemlerde enflasyon farkı memurlara aylık olarak ödeniyordu fakat Memur Sen yetkili olunca aylık ödenen enflasyon farkı memurlar aleyhine toplu sözleşmede değiştirilerek  memur sen imzasıyla her 6 ayın sonunda ödenmeye başlandı.     Murat KÖSEOĞLU Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi  Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı  

ENFLASYON FARKI AYLIK ÖDENMELİ, EK ZAM VERİLMELİDİR!

 

Türkiye Kamu Sen Rize İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat KÖSEOĞLU bir açıklama yayınlayarak son günlerde art arda gelen zamlar nedeniyle  memurların  geçim sıkıntısının hat safhaya ulaştığını belirtti.

 

İşte o açıklama:


2022 Ocak+Şubat enflasyonu 16’ya dayandı; yani ilk altı ay için yapılan 7,5 maaş zammının iki katından fazla! Bu durumda sadece 2022'nin ilk 2 ayında maaşlar 8.41 eridi.

 

AKARYAKITA HER GÜN, MEMURA GELİNCE 6 AYDA BİR ZAM

 

Motorine 3 Mart tarihinde gece yarısından itibaren geçerli 1,51 TL zam yapıldı.

Ardından 4 Mart tarihinde gece yarısından itibaren geçerli 1,33 TL daha zam yapıldı.

Bazı haber kaynaklarına göre de bu geceden itibaren 1,44 TL'lik bir zam daha yapılacağı söylenmektedir.

 

Akaryakıta gelen zam tüm sektörleri etkilemekte vatandaşa her kalemde zam olarak geri dönmektedir.

Bu durum sürdürülemez!

Türkiye Kamu Sen olarak, Toplu Sözleşmede ve son olarak önceki ay gündeme getirdiğimiz gibi, enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi talebimizde ısrarcıyız. Aksi taktirde çalışanlar Temmuz’a kadar enflasyona ezdirilecek demektir.

 

Ayrıca kamu çalışanlarının ve emeklilerin artan hayat pahalılığı karşısında nefes alabilmesi için EK ZAM düzenlemesi de mutlaka ödenmelidir.

 

HER AY ENFLASYON  FARKI  UYGULAMASINDAN  MEMUR SEN 1 MİLLETVEKİLİĞİ UĞRUNA VAZGEÇMİŞ, YAKLAŞIK 3 MİLYON MEMURUN AHINI ALMIŞTIR

 

Türkiye Kamu Sen in yetkili olduğu dönemlerde enflasyon farkı memurlara aylık olarak ödeniyordu fakat Memur Sen yetkili olunca aylık ödenen enflasyon farkı memurlar aleyhine toplu sözleşmede değiştirilerek  memur sen imzasıyla her 6 ayın sonunda ödenmeye başlandı.

 

 

Murat KÖSEOĞLU
Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi 
Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi