En kısa zamanda çalışmalara başlanmalı

Rize 02.07.2019 - 12:27, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1460+ kez okundu.
 

En kısa zamanda çalışmalara başlanmalı

RİZE ESKİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ HASAN KANSIZOĞLU’RİZE-ERZURUM KARAYOLUNDA ULAŞIMIN SAĞLANMASI İÇİN KIRIK TÜNELİ DE BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALIDIR.1 SENEDİR DURAN ÇALIŞMA HUKÜMETİN AYIBIDIR’DEDİ.        Rize-Erzurum karayolu üzerinde Ovit Tünelinden sonraki ikinci büyük tünel olan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelinde 1 senedir delme çalışmalarının durmasına tepki gösterildi.        1880 yılından bu yana konuşulup 2012 yılında temeli atılan ve 6 yılda tamamlanan 14.300 metrelik Ovit Tünelinin devamı olan KIRIK Tünelinde çalışma yapılmamasına tepki var. Erzurum-İspir ilçesi arasında yer alan KIRIK Tüneli 7200 metre uzunluğunda.  Tamamlandığında 7200 metre olacak olan Kırık Tüneli 2380 metre rakımlı Gölyurt Geçidinden sağlanan zorlu ulaşımı 14 km.kısaltacak tünelde kış mevsiminde güvenli ulaşım sağlamak için planlanarak delme işlemlerine başlanmıştı. KIRIK Tünelinin 1 yıldır hiç çalışma yapılmadan kalmasına bir tepkide Rize Eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu gösterdi. Hasan Kansızoğlu yaptığı açıklamasında ’KIRIK Tüneli Ovit Tünelinden sonra Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapılacak 2.uzun tünel olacak. Ovit tamamlandı ama Kırık Tünelinin stop vaziyette olduğunu görmekten utandım. Bu ayıp AKP Hükûmetinindir. Rize-Erzurum ve dolayısıyla Sevgi yolu diye adlandırılan bu yolda 12 ay sağlıklı ulaşım yapmak için KIRIK Tüneli de bir an önce tamamlanmalıdır. Rize-İkizdere arasındaki tünellerde güzel çalışmalar oluyor. Bunları takdir ediyorum.   KIRIK TÜNELİ UNUTULDU  Hükümet ve Ulaştırma Bakanlığı KIRIK Tünelinin durumunu bilmiyor mu? Bilmiyorsa ben hatırlatayım. KIRIK Tünelinde 1 senedir delme çalışması yok. Şantiye tamamen stop vaziyette. Yeniden ihale yapılacağı söylentisi var. Ne zaman ihale yapılacak bilinmiyor. Bunca geçen zamana yazık. En kısa sürede Tünelin delinmesi çalışmasına başlanmalı. Ayrıca İkizdere Ovit Tüneli arasındaki 20 km.lik güzergahta hiçbir duble yol çalışması yok. Burasının projesi hazırlanmıştı ne zaman çalışmalara başlanacak ’dedi.  2013 yılında ihalesi yapılarak delme çalışmasına başlanılan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tüneli tamamlandığında Ovit ve Dallı kavak Tünelleriyle birlikte mevcut 260 km.olan Rize-Erzurum karayolu 50 km. kısalarak  210 km.ye inecek. Halen 3-3,5 saat devam eden yolculuk 2 saate inerken zamandan ve akaryakıttan önemli tasarruf sağlanmış olacak. 

RİZE ESKİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ HASAN KANSIZOĞLU’RİZE-ERZURUM KARAYOLUNDA ULAŞIMIN SAĞLANMASI İÇİN KIRIK TÜNELİ DE BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALIDIR.1 SENEDİR DURAN ÇALIŞMA HUKÜMETİN AYIBIDIR’DEDİ. 
     

Rize-Erzurum karayolu üzerinde Ovit Tünelinden sonraki ikinci büyük tünel olan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tünelinde 1 senedir delme çalışmalarının durmasına tepki gösterildi. 

     
1880 yılından bu yana konuşulup 2012 yılında temeli atılan ve 6 yılda tamamlanan 14.300 metrelik Ovit Tünelinin devamı olan KIRIK Tünelinde çalışma yapılmamasına tepki var. Erzurum-İspir ilçesi arasında yer alan KIRIK Tüneli 7200 metre uzunluğunda.  Tamamlandığında 7200 metre olacak olan Kırık Tüneli 2380 metre rakımlı Gölyurt Geçidinden sağlanan zorlu ulaşımı 14 km.kısaltacak tünelde kış mevsiminde güvenli ulaşım sağlamak için planlanarak delme işlemlerine başlanmıştı. KIRIK Tünelinin 1 yıldır hiç çalışma yapılmadan kalmasına bir tepkide Rize Eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu gösterdi. Hasan Kansızoğlu yaptığı açıklamasında ’KIRIK Tüneli Ovit Tünelinden sonra Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapılacak 2.uzun tünel olacak. Ovit tamamlandı ama Kırık Tünelinin stop vaziyette olduğunu görmekten utandım. Bu ayıp AKP Hükûmetinindir. Rize-Erzurum ve dolayısıyla Sevgi yolu diye adlandırılan bu yolda 12 ay sağlıklı ulaşım yapmak için KIRIK Tüneli de bir an önce tamamlanmalıdır. Rize-İkizdere arasındaki tünellerde güzel çalışmalar oluyor. Bunları takdir ediyorum.  


KIRIK TÜNELİ UNUTULDU 


Hükümet ve Ulaştırma Bakanlığı KIRIK Tünelinin durumunu bilmiyor mu? Bilmiyorsa ben hatırlatayım. KIRIK Tünelinde 1 senedir delme çalışması yok. Şantiye tamamen stop vaziyette. Yeniden ihale yapılacağı söylentisi var. Ne zaman ihale yapılacak bilinmiyor. Bunca geçen zamana yazık. En kısa sürede Tünelin delinmesi çalışmasına başlanmalı. Ayrıca İkizdere Ovit Tüneli arasındaki 20 km.lik güzergahta hiçbir duble yol çalışması yok. Burasının projesi hazırlanmıştı ne zaman çalışmalara başlanacak ’dedi. 


2013 yılında ihalesi yapılarak delme çalışmasına başlanılan 7200 metre uzunluğundaki KIRIK Tüneli tamamlandığında Ovit ve Dallı kavak Tünelleriyle birlikte mevcut 260 km.olan Rize-Erzurum karayolu 50 km. kısalarak  210 km.ye inecek. Halen 3-3,5 saat devam eden yolculuk 2 saate inerken zamandan ve akaryakıttan önemli tasarruf sağlanmış olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi