ENFLASYON FARKI MAAŞLARA AYLIK OLARAK YANSITILMALIDIR

Sendika 06.04.2022 - 16:15, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1803+ kez okundu.
 

ENFLASYON FARKI MAAŞLARA AYLIK OLARAK YANSITILMALIDIR

ENFLASYON MEMUR MAAŞLARINI PULA ÇEVİRDİ,   MEMUR KARDEŞİM ÇÖZÜM BELLİDİR!   Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre mart ayında mal ve hizmet fiyatlarına ortalama 5,46 zam geldi. Üç aylık enflasyon toplamda 22,8 oldu. Yıl başında memur ve emeklilerin maaşlarına 6 ay için 7,5 zam yapılmıştı. Üç ayda memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın tam 3 katı enflasyon oluştu.    Daha üçüncü ayda, 6 ay için yapılan maaş zammını 3 kat aşan ve yıllık verilmesi öngörülen zam oranını da 2’ye katlayan bir enflasyonla karşı karşıyayız. Memur ve emeklilerimizin bu şartlarda aylık geçimini sağlaması mümkün değildir. Geçen her an kamu çalışanlarının aleyhine işlemekte, maaşlar enflasyon karşısında hızla erimektedir.    Ocak-Mart arasında maaşlar resmi olarak 15,3 yani, 1044 TL erimiştir. Alım gücündeki bu azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır. Memurlarımız, çarşı pazar alışverişinde zorlanmaktadır. Ramazan ayında bulunduğumuz şu günlerde ailenin harcaması da normalin üzerinde artmaktadır.    ENFLASYON FARKI MAAŞLARA AYLIK OLARAK YANSITILMALIDIR   Gerek maaşlardaki erime gerekse 2022 yılının geri kalanında beklenen enflasyon dikkate alınarak kamu çalışanlarına tatminkâr ve gerekçi bir uygulamaya geçmemiz gerekmektedir.    Bu nedenle ortaya çıkan erimeyi zamanında telafi etmek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesi gerekmektedir.   ÇÖZÜM BELLİDİR, KAMU ÇALIŞANLARI ETKİSİZ SÖZDE YETKİLİ SENDİKAYA DERSİNİ VERMELİDİR, BU YARAYI  SÖZDE YETKİLİ SENDİKA SARAMAZ   Enflasyonun memur maaşlarını pula çevirdiği şu günlerde Türkiye Kamu Sen olarak enflasyon farkının aylık ödenmesi ve refah payı hususunu gündemden düşürmüyoruz. Fakat gelin görün ki yetkili olmakla övünen fakat etkisizliği ve yetersizliği artık kendi üyelerince de anlaşılan ve konuşulan sözde yetkili sendika ne refah payı ne de enflasyon farkının aylık ödenmesi hususunda tek kelam etmiyor, herhangi bir girişimde bulunmuyor, bu hususlarda kamuoyu oluşmaması için gündemi değiştirmek için farklı konuları gündeme getirmeye çalışıyor fakat tüm bu manevraları kamu çalışanlarının gözünden kaçmıyor.   O yüzden kamu çalışanları kendinden taraf olmayan, enflasyon farkının aylık ödenmesini dahi talep edemeyen, gündeme dahigetiremeyen sözde yetkili sendikaya artık dersini vermeli, bugüne kadar hiçbir başarı elde edemedikleri, her toplu sözleşme sürecinde 3,5 lakabı ile anıldıkları, kümülatif algı oyunları ile ünlenen bu sendikayı kamu çalışanları, kendisi ve çocuklarının geleceği için  toplu sözleşme masasının yakınına dahi yaklaştırmamalıdır. Murat KÖSEOĞLU      Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi / Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı  

ENFLASYON MEMUR MAAŞLARINI PULA ÇEVİRDİ,   MEMUR KARDEŞİM ÇÖZÜM BELLİDİR!

 

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre mart ayında mal ve hizmet fiyatlarına ortalama 5,46 zam geldi. Üç aylık enflasyon toplamda 22,8 oldu. Yıl başında memur ve emeklilerin maaşlarına 6 ay için 7,5 zam yapılmıştı. Üç ayda memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın tam 3 katı enflasyon oluştu. 

 

Daha üçüncü ayda, 6 ay için yapılan maaş zammını 3 kat aşan ve yıllık verilmesi öngörülen zam oranını da 2’ye katlayan bir enflasyonla karşı karşıyayız. Memur ve emeklilerimizin bu şartlarda aylık geçimini sağlaması mümkün değildir. Geçen her an kamu çalışanlarının aleyhine işlemekte, maaşlar enflasyon karşısında hızla erimektedir. 

 

Ocak-Mart arasında maaşlar resmi olarak 15,3 yani, 1044 TL erimiştir. Alım gücündeki bu azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır. Memurlarımız, çarşı pazar alışverişinde zorlanmaktadır. Ramazan ayında bulunduğumuz şu günlerde ailenin harcaması da normalin üzerinde artmaktadır. 

 

ENFLASYON FARKI MAAŞLARA AYLIK OLARAK YANSITILMALIDIR

 

Gerek maaşlardaki erime gerekse 2022 yılının geri kalanında beklenen enflasyon dikkate alınarak kamu çalışanlarına tatminkâr ve gerekçi bir uygulamaya geçmemiz gerekmektedir. 

 

Bu nedenle ortaya çıkan erimeyi zamanında telafi etmek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesi gerekmektedir.

 

ÇÖZÜM BELLİDİR, KAMU ÇALIŞANLARI ETKİSİZ SÖZDE YETKİLİ SENDİKAYA DERSİNİ VERMELİDİR, BU YARAYI  SÖZDE YETKİLİ SENDİKA SARAMAZ

 

Enflasyonun memur maaşlarını pula çevirdiği şu günlerde Türkiye Kamu Sen olarak enflasyon farkının aylık ödenmesi ve refah payı hususunu gündemden düşürmüyoruz. Fakat gelin görün ki yetkili olmakla övünen fakat etkisizliği ve yetersizliği artık kendi üyelerince de anlaşılan ve konuşulan sözde yetkili sendika ne refah payı ne de enflasyon farkının aylık ödenmesi hususunda tek kelam etmiyor, herhangi bir girişimde bulunmuyor, bu hususlarda kamuoyu oluşmaması için gündemi değiştirmek için farklı konuları gündeme getirmeye çalışıyor fakat tüm bu manevraları kamu çalışanlarının gözünden kaçmıyor.
 

O yüzden kamu çalışanları kendinden taraf olmayan, enflasyon farkının aylık ödenmesini dahi talep edemeyen, gündeme dahigetiremeyen sözde yetkili sendikaya artık dersini vermeli, bugüne kadar hiçbir başarı elde edemedikleri, her toplu sözleşme sürecinde 3,5 lakabı ile anıldıkları, kümülatif algı oyunları ile ünlenen bu sendikayı kamu çalışanları, kendisi ve çocuklarının geleceği için  toplu sözleşme masasının yakınına dahi yaklaştırmamalıdır.


Murat KÖSEOĞLU     
Türkiye Kamu-Sen Rize İl Temsilcisi / Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi