Erdoğan açıkladı: İşte il il kontrollü normalleşme kararları

Türkiye 01.03.2021 - 22:09, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2939+ kez okundu.
 

Erdoğan açıkladı: İşte il il kontrollü normalleşme kararları

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “3 Kasım 2002 seçimleri ile millete rağmen iktidar olmanın kapısı bir daha açılmamak üzere kapanmıştır” Erdoğan: “Maalesef bu güne kadar yeni ve sivil bir anayasa hedefine ulaşamadık inşallah bu defa bunu başaracağız. Kendi çalışmalarımıza başladık”   Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Yeni anayasa) Kimse bu yolda bizimle beraber yürümese bile Cumhur İttifakı ile inşallah milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız” Erdoğan; “Türkiye salgın sonrası dönemin dünyada yükselen yıldızı olacaktır. ”Erdoğan; “Bakanlarımızdan zorunlu olmadıkça kendilerine ayrılan bütçeyi aşmamalarını hatta tasarruf etmelerini istiyoruz” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “9 milyonu bulan aşılama sayısı ile Türkiye, dünyada ilk 5 ülke arasında yer almaktadır.” Erdoğan; “Yeni kontrollü normalleşme dönemine başlıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Okullar, Türkiye genelinde okul öncesi ilkokullarda 8. ve 12 sınıflarda açılacak. "Erdoğan, “Hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı."  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin tamamında akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek" Yüksek ve çok yüksek riskli illerde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak. Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü 20 yaş altı vatandaşlarımızla ilgili düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek. “Bugün itibarıyla yeni 'Kontrollü Normalleşme' sürecini başlatıyoruz. Salgının seyrine göre ihtiyaç duyulan her zaman ve her alanda, halkımızın her bir ferdinin yanında yer almayı sürdüreceğiz."   DÜŞÜK RİSKLİ İLLER Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır. ORTA RİSKLİ İLLER Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars. YÜKSEK RİSKLİ İLLER İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.  

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “3 Kasım 2002 seçimleri ile millete rağmen iktidar olmanın kapısı bir daha açılmamak üzere kapanmıştır” Erdoğan: “Maalesef bu güne kadar yeni ve sivil bir anayasa hedefine ulaşamadık inşallah bu defa bunu başaracağız. Kendi çalışmalarımıza başladık”
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Yeni anayasa) Kimse bu yolda bizimle beraber yürümese bile Cumhur İttifakı ile inşallah milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız” Erdoğan; “Türkiye salgın sonrası dönemin dünyada yükselen yıldızı olacaktır. ”Erdoğan; “Bakanlarımızdan zorunlu olmadıkça kendilerine ayrılan bütçeyi aşmamalarını hatta tasarruf etmelerini istiyoruz”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “9 milyonu bulan aşılama sayısı ile Türkiye, dünyada ilk 5 ülke arasında yer almaktadır.” Erdoğan; “Yeni kontrollü normalleşme dönemine başlıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Okullar, Türkiye genelinde okul öncesi ilkokullarda 8. ve 12 sınıflarda açılacak. "Erdoğan, “Hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı." 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin tamamında akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek" Yüksek ve çok yüksek riskli illerde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak. Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü 20 yaş altı vatandaşlarımızla ilgili düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek.


“Bugün itibarıyla yeni 'Kontrollü Normalleşme' sürecini başlatıyoruz. Salgının seyrine göre ihtiyaç duyulan her zaman ve her alanda, halkımızın her bir ferdinin yanında yer almayı sürdüreceğiz."

 

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır.


ORTA RİSKLİ İLLER

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.


YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan


ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi