ERDOĞAN MÜJDELERİ SIRALADI

Siyaset 27.06.2022 - 17:07, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2225+ kez okundu.
 

ERDOĞAN MÜJDELERİ SIRALADI

ENFLASYON MESAJI Geçtiğimiz yılın aralık ayında ortaya çıkan kur dalgalanması hepimizin canını sıkmıştır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz.2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız. TBMM'de görüşülmekte olan ek bütçe teklifimizdir. Yüksek enflasyonun gelir ve gider rakamlarında yol açtığı değişkenlik ek bütçe ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Ek bütçede gelirler kaleminde 200 milyar liralık bir artış olmaktadır. Kamunun borçlanma ihtiyacı azalmaktadır.   "TBMM'YE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"   Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum. Bizim sistemimizde cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli vekiller ve eski cumhurbaşkanları ile merhum cumhurbaşkanlarının hak sahibi ailelerine yapılan ödemelerin de göstergesidir. Buradan TBMM'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kurulda görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum.   ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI   Asgari ücreti artırırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık. Bunun için asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. Bu konuda müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimizle paylaşma fırsatını bulacağız.   MEMUR MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK   Temmuz ayı memur maaşlarının 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödeneceğini belirtmek istiyorum. BAYRAM TATİLİ 9 GÜN   Kurban bayram tatili 9 gün olarak uygulacak. Bayram sonrası günlerde kamu çalışanları idari izinli sayılacak

ENFLASYON MESAJI

Geçtiğimiz yılın aralık ayında ortaya çıkan kur dalgalanması hepimizin canını sıkmıştır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz.2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız. TBMM'de görüşülmekte olan ek bütçe teklifimizdir. Yüksek enflasyonun gelir ve gider rakamlarında yol açtığı değişkenlik ek bütçe ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Ek bütçede gelirler kaleminde 200 milyar liralık bir artış olmaktadır. Kamunun borçlanma ihtiyacı azalmaktadır.

 

"TBMM'YE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

 

Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum. Bizim sistemimizde cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli vekiller ve eski cumhurbaşkanları ile merhum cumhurbaşkanlarının hak sahibi ailelerine yapılan ödemelerin de göstergesidir. Buradan TBMM'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kurulda görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum.

 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

 

Asgari ücreti artırırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık. Bunun için asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. Bu konuda müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimizle paylaşma fırsatını bulacağız.

 

MEMUR MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK

 

Temmuz ayı memur maaşlarının 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödeneceğini belirtmek istiyorum.


BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

 

Kurban bayram tatili 9 gün olarak uygulacak. Bayram sonrası günlerde kamu çalışanları idari izinli sayılacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi