ESKİ MİLLETVEKİLİ AHMET KABİL’DEN MESUT YILMAZ AÇIKLAMASI

Siyaset 07.10.2020 - 23:44, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2315+ kez okundu.
 

ESKİ MİLLETVEKİLİ AHMET KABİL’DEN MESUT YILMAZ AÇIKLAMASI

ESKİ MİLLETVEKİLİ AHMET KABİL’DEN MESUT YILMAZ AÇIKLAMASI       ‘ESKİ BAŞBAKAN AHMET MESUT YILMAZ ‘BAŞBAKANIMIZA YAPILAN HAKARETİ KINIYORUM, MEZCUP’UN GÖREVDEN ALINMASI YETERLİ DEĞİLDİR.                               ANAP Eski Rize milletvekili Ahmet Kabil sosyal medya hesabından Mesut Yılmaz hakkında yapılan hakarete varan açıklamalar hakkında açıklamada bulundu.       ANAP genel Başkanı Mesut Yılmaz ile birlikte 3 dönem Rize Milletvekilliği yapan Ahmet Kabil’in açıklaması şöyle ’Üç gündür sosyal medyada gündem olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nde BAŞBAKANLIK yapmış, halk tarafından sevilen, dürüst, adaletli, milletimizin müşterek değerlerine saygılı, inançlı, Türkiye'de bir değer olduğuna inandığımız, eski Başbakanımız Sayın Mesut Yılmaz’a devlet kurumu olan GATA hastanesinde, maalesef inisiyatif ve yetki verilen meczup, sorumsuz, seviyesiz kişinin hakaretini ve bu hakarete sessiz kalan ilgili kurumları, Rize halkı olarak kınıyoruz. Yalnız Sağlık Bakanı tarafından görevden alınması, bizce yeterli değildir.       Halkımızı yalan yanlış beyanlarla kin ve düşmanlığa teşvik eden, medeni kanunla alay edercesine, cinsiyetçilik yapan örf ve adetlerimizi hiçe sayan, bu kişi ile ilgili halk olarak şikâyetimizin Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Savcılıklarımızca değerlendirilmesi talebimizdir.                             İmam Hatip Okulları kapatılmamıştır      İmam hatip okulları kapatılmamıştır. Orta öğretim bölümü 8 yıllık kesintisiz öğretim kapsamında ilköğretim bölümüne aktarılmıştır. Kur’an kursları ile ilgili yanlış ithamların aksine, koalisyonun en küçük ortağı ANAP olarak ilköğretimin 5.sınıfından sonra, Kur’an kurslarına gidilebilmesi için komisyonlarda ve genel kurulda gayretlerimiz yeterli olmamıştır. Başörtüsünü genel kurulda ve komisyonlarda en çok savunan parti yine Mesut Yılmaz döneminde Anavatan Partisidir. Anayasa Mahkemesi'nin yasaklama kararı nedeni ile gayretlerimiz yeterli olmamıştır. Grup Yönetim Kurulu üyesi olarak genel kurulda 25 Aralık 1999'da yapılan 43. birleşim, milletvekili konuşmaları incelenebilir.      Bu şekilde kin ve nefreti teşvik etmek, bölücülüğe ve fetöcülüğe hizmet etmekten başka bir şey değildir.

ESKİ MİLLETVEKİLİ AHMET KABİL’DEN MESUT YILMAZ AÇIKLAMASI

     
‘ESKİ BAŞBAKAN AHMET MESUT YILMAZ ‘BAŞBAKANIMIZA YAPILAN HAKARETİ KINIYORUM, MEZCUP’UN GÖREVDEN ALINMASI YETERLİ DEĞİLDİR.

                             

ANAP Eski Rize milletvekili Ahmet Kabil sosyal medya hesabından Mesut Yılmaz hakkında yapılan hakarete varan açıklamalar hakkında açıklamada bulundu.

     
ANAP genel Başkanı Mesut Yılmaz ile birlikte 3 dönem Rize Milletvekilliği yapan Ahmet Kabil’in açıklaması şöyle ’Üç gündür sosyal medyada gündem olan ve Türkiye Cumhuriyeti'nde BAŞBAKANLIK yapmış, halk tarafından sevilen, dürüst, adaletli, milletimizin müşterek değerlerine saygılı, inançlı, Türkiye'de bir değer olduğuna inandığımız, eski Başbakanımız Sayın Mesut Yılmaz’a devlet kurumu olan GATA hastanesinde, maalesef inisiyatif ve yetki verilen meczup, sorumsuz, seviyesiz kişinin hakaretini ve bu hakarete sessiz kalan ilgili kurumları, Rize halkı olarak kınıyoruz. Yalnız Sağlık Bakanı tarafından görevden alınması, bizce yeterli değildir.

     
Halkımızı yalan yanlış beyanlarla kin ve düşmanlığa teşvik eden, medeni kanunla alay edercesine, cinsiyetçilik yapan örf ve adetlerimizi hiçe sayan, bu kişi ile ilgili halk olarak şikâyetimizin Türkiye Cumhuriyeti Cumhuriyet Savcılıklarımızca değerlendirilmesi talebimizdir.

                           
İmam Hatip Okulları kapatılmamıştır

    
İmam hatip okulları kapatılmamıştır. Orta öğretim bölümü 8 yıllık kesintisiz öğretim kapsamında ilköğretim bölümüne aktarılmıştır. Kur’an kursları ile ilgili yanlış ithamların aksine, koalisyonun en küçük ortağı ANAP olarak ilköğretimin 5.sınıfından sonra, Kur’an kurslarına gidilebilmesi için komisyonlarda ve genel kurulda gayretlerimiz yeterli olmamıştır. Başörtüsünü genel kurulda ve komisyonlarda en çok savunan parti yine Mesut Yılmaz döneminde Anavatan Partisidir. Anayasa Mahkemesi'nin yasaklama kararı nedeni ile gayretlerimiz yeterli olmamıştır. Grup Yönetim Kurulu üyesi olarak genel kurulda 25 Aralık 1999'da yapılan 43. birleşim, milletvekili konuşmaları incelenebilir.

    
Bu şekilde kin ve nefreti teşvik etmek, bölücülüğe ve fetöcülüğe hizmet etmekten başka bir şey değildir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi