EVDE ÇAY ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

Rize 06.12.2021 - 09:17, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2075+ kez okundu.
 

EVDE ÇAY ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

Evlerde kaliteli çay üretmek ve yüksek fiyatlarla satıp çaydan daha fazla gelir elde edebilmek amacıyla kurulan Rize 1 Nolu Evsel Çay Üretim Kooperatifi yeni ortaklar alıyor.   Her eve bir çay atölyesi sloganıyla kurulan Kooperatif tarafından evde çay üretimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Rize İ.Kahraman Kültür Merkezinde yapılan ve çay sektörünün önde gelen isimlerinin ilgi gösterdiği toplantıda kendi çayını kendisi üretmek isteyen müstahsillerin sorularına cevap verildi.   Tanıtım toplantısına Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, DOKA Rize Ofisi Müdürü Fatih Özdemir, Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, ÇAYKUR eski Tarım Daire Başkanı Semih Mercan, Çaykur eski Fabrika Müdürü ve Doğuş Çay Genel Müdürü Mahmut Sağun, Rizespor eski Teknik Diröktürü Mehmet Ali Karaca, Anzer Muhtarı Remzi Güzel, TOBB Rize İl Kadın Girişimciler Kurulu yöneticisi Leyla Taşkın ile Rize’nin bütün ilçelerinden çayla ilgili pek çok ziraat mühendisi, üretim müdürü, siyasi parti temsilcileri, kooperatif yöneticileri katıldı. Kooperatif Başkanı Köksal Hapeloğlu, Rize 1 Nolu Evsel Çay Üretim Kooperatifinin kuruluşu ve gelişimi hakkında bilgi verdi. Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, çayın geleceği bakımından bu tür girişimlerin önemini vurguladı.   Bir süredir kendi evinde çay üretip kendi markasını oluşturmaya çalışan Pazarlı üretici Cengiz Yoğurtçu’nun deneyimlerini paylaştığı toplantı, ÇAYKUR eski Fabrika Müdürü ve uzun yıllar Doğuş Çay Genel Müdürlüğü yapan Mahmut Sağun'un bilgi paylaşımı, Kooperatif yöneticilerinden İlker Sarı’nın ve Çay Danışmanı&Eğitmen Nilgün Yalçın’ın sunumları sonrası izleyicilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
Evlerde kaliteli çay üretmek ve yüksek fiyatlarla satıp çaydan daha fazla gelir elde edebilmek amacıyla kurulan Rize 1 Nolu Evsel Çay Üretim Kooperatifi yeni ortaklar alıyor.

 
Her eve bir çay atölyesi sloganıyla kurulan Kooperatif tarafından evde çay üretimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Rize İ.Kahraman Kültür Merkezinde yapılan ve çay sektörünün önde gelen isimlerinin ilgi gösterdiği toplantıda kendi çayını kendisi üretmek isteyen müstahsillerin sorularına cevap verildi.
 
Tanıtım toplantısına Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, DOKA Rize Ofisi Müdürü Fatih Özdemir, Ziraatçılar Derneği Rize Şube Başkanı Müfit Akman, ÇAYKUR eski Tarım Daire Başkanı Semih Mercan, Çaykur eski Fabrika Müdürü ve Doğuş Çay Genel Müdürü Mahmut Sağun, Rizespor eski Teknik Diröktürü Mehmet Ali Karaca, Anzer Muhtarı Remzi Güzel, TOBB Rize İl Kadın Girişimciler Kurulu yöneticisi Leyla Taşkın ile Rize’nin bütün ilçelerinden çayla ilgili pek çok ziraat mühendisi, üretim müdürü, siyasi parti temsilcileri, kooperatif yöneticileri katıldı.

Kooperatif Başkanı Köksal Hapeloğlu, Rize 1 Nolu Evsel Çay Üretim Kooperatifinin kuruluşu ve gelişimi hakkında bilgi verdi. Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, çayın geleceği bakımından bu tür girişimlerin önemini vurguladı.
 

Bir süredir kendi evinde çay üretip kendi markasını oluşturmaya çalışan Pazarlı üretici Cengiz Yoğurtçu’nun deneyimlerini paylaştığı toplantı, ÇAYKUR eski Fabrika Müdürü ve uzun yıllar Doğuş Çay Genel Müdürlüğü yapan Mahmut Sağun'un bilgi paylaşımı, Kooperatif yöneticilerinden İlker Sarı’nın ve Çay Danışmanı&Eğitmen Nilgün Yalçın’ın sunumları sonrası izleyicilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi