FİZYOTERAPİST NECDET DÖNER EGZERSİZİN ÖNEMİNİ ANLATIYOR

Sağlık 29.09.2021 - 12:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2711+ kez okundu.
 

FİZYOTERAPİST NECDET DÖNER EGZERSİZİN ÖNEMİNİ ANLATIYOR

Fizyoterapist Necdet Döner Egzersizin önemini anlatıyor   Günümüzde birçok insanın üşendiği veya zaman ayıramadığı aktivitelerden birisi de egzersizdir.Egzersiz yaparak daha kaliteli bir yaşama ve beden sağlığına kavuşabiliriz.Günlük düzenli olarak yapacağınız 45 dakika fiziksel aktivite kalp damar hastalıkların önüne geçer ve ruhsal açıdan iyilik hali sağlayacaktır.   Egzersizin Faydaları -İyi bir postür -Ağrıları azaltır -Kas iskelet sistemi rahatsızlıklarını önler -Enerjik olmanızı sağlar -Stres yönetiminde yardımcı olur  -Uyku kalitenizi arttırır -Kalp damar hastalıklarının önüne geçer    Egzersiz örneği verecek olursak her gün Plank hareketi yapabilirsiniz.Uzun süreli duramayabilirsiniz ilk zamanlarda bunu kısa süreli 3 set halinde yapabilirsiniz.Her sabah uyandığınızda esneme hareketleri ile güne başlayabilirsiniz.Kasların ısınması oluşabilecek yaralanma durumunu azaltacaktır.Hafif tempolu 30-45 dakika yürüyüş de ekleyebilirsiniz.Sağlıklı yaşam için egzersiz yapmaya gayret edelim.

Fizyoterapist Necdet Döner Egzersizin önemini anlatıyor

 

Günümüzde birçok insanın üşendiği veya zaman ayıramadığı aktivitelerden birisi de egzersizdir.Egzersiz yaparak daha kaliteli bir yaşama ve beden sağlığına kavuşabiliriz.Günlük düzenli olarak yapacağınız 45 dakika fiziksel aktivite kalp damar hastalıkların önüne geçer ve ruhsal açıdan iyilik hali sağlayacaktır.

 

Egzersizin Faydaları

-İyi bir postür

-Ağrıları azaltır

-Kas iskelet sistemi rahatsızlıklarını önler

-Enerjik olmanızı sağlar

-Stres yönetiminde yardımcı olur 

-Uyku kalitenizi arttırır

-Kalp damar hastalıklarının önüne geçer 

 

Egzersiz örneği verecek olursak her gün Plank hareketi yapabilirsiniz.Uzun süreli duramayabilirsiniz ilk zamanlarda bunu kısa süreli 3 set halinde yapabilirsiniz.Her sabah uyandığınızda esneme hareketleri ile güne başlayabilirsiniz.Kasların ısınması oluşabilecek yaralanma durumunu azaltacaktır.Hafif tempolu 30-45 dakika yürüyüş de ekleyebilirsiniz.Sağlıklı yaşam için egzersiz yapmaya gayret edelim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi