FLAŞ İDDİA.. ERDOĞAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI MI YAPACAK?

Siyaset 18.06.2022 - 00:46, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2758+ kez okundu.
 

FLAŞ İDDİA.. ERDOĞAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI MI YAPACAK?

  Erdoğan erken seçim çağrısı yapmaya mı hazırlanıyor? Seçim tarihi belli oldu iddiası Kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yaparak erken seçim açıklaması yapacak. Peki Erdoğan erken seçim çağrısını ne zaman yapacak? İşte yanıtı...   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerin 2023 Haziran'ında yapılacağını tekrar tekrar söylese de Ankara kulislerinde erken seçim hazırlıkları yapıldığı iddia ediliyor. Erdoğan geçtiğimiz günlerde kendisinin de aday olduğunu resmen ilan etmiş, muhalefete 'siz de adayınızı açıklayın' demişti. GÖZLER 15 TEMMUZ'DA OLACAK Kulislerdeki senaryoya göre Erdoğan, erken seçim tarihini 15 Temmuz'un yıl dönümünde açıklayacak ve seçim kararının alınmasını TBMM'ye bırakacak. ERKEN SEÇİM KARARI MECLİS'E BIRAKILACAK TBMM'de seçim kararı alınması için 360 milletvekili oyu gerekiyor. AKP ve MHP'nin Meclis'teki sayısı 333. Yani erken seçim için Meclis'te gereken sayı yalnızca 27. Muhalefetin de sürekli erken seçim çağrısı yaptığı düşünülünce bu teklife 'hayır' diyemeyeceği konuşulanlar arasında. ERDOĞAN ALTILI MASANIN ADAY ÇIKARMAMASINI LEHİNE ÇEVİRMEK İSTİYOR İddiaya göre erken seçim kararının Eylül-Ekim arasında alınacağı söyleniyor. Erken seçim kararının alınmasında başlıca nedenin ise ekonomik kriz olduğu konuşuluyor. Artı Gerçek'te yer alan habere göre, altılı masanın ilk tur görüşmelerini dahi tamamlamış olması ve ortak bir aday konusunda uzlaşının sağlayamamış olması da Erdoğan lehine çevirmek için fırsat olarak görülüyor. Bu da Erdoğan'ın erken seçim kartını öne sürmesi ihtimalini güçlendiriyor. ALTILI MASA, ERDOĞAN'IN PLANINDAN HABERDAR  AKP'De üst düzey görevlerde bulunmuş fakat şu an altılı masada yer alan bir partinin yönetiminde yer alan bir partilinin ise, bu plandan haberdar oldukları ve planın altılı masanın liderleriyle paylaşıldığı, her olasılığa göre karşı planları hayata geçirecekleri öne sürüldü.   Yurt   

 

Erdoğan erken seçim çağrısı yapmaya mı hazırlanıyor? Seçim tarihi belli oldu iddiası


Kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yaparak erken seçim açıklaması yapacak. Peki Erdoğan erken seçim çağrısını ne zaman yapacak? İşte yanıtı...

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerin 2023 Haziran'ında yapılacağını tekrar tekrar söylese de Ankara kulislerinde erken seçim hazırlıkları yapıldığı iddia ediliyor.


Erdoğan geçtiğimiz günlerde kendisinin de aday olduğunu resmen ilan etmiş, muhalefete 'siz de adayınızı açıklayın' demişti.


GÖZLER 15 TEMMUZ'DA OLACAK


Kulislerdeki senaryoya göre Erdoğan, erken seçim tarihini 15 Temmuz'un yıl dönümünde açıklayacak ve seçim kararının alınmasını TBMM'ye bırakacak.


ERKEN SEÇİM KARARI MECLİS'E BIRAKILACAK



TBMM'de seçim kararı alınması için 360 milletvekili oyu gerekiyor. AKP ve MHP'nin Meclis'teki sayısı 333. Yani erken seçim için Meclis'te gereken sayı yalnızca 27. Muhalefetin de sürekli erken seçim çağrısı yaptığı düşünülünce bu teklife 'hayır' diyemeyeceği konuşulanlar arasında.


ERDOĞAN ALTILI MASANIN ADAY ÇIKARMAMASINI LEHİNE ÇEVİRMEK İSTİYOR


İddiaya göre erken seçim kararının Eylül-Ekim arasında alınacağı söyleniyor. Erken seçim kararının alınmasında başlıca nedenin ise ekonomik kriz olduğu konuşuluyor. Artı Gerçek'te yer alan habere göre, altılı masanın ilk tur görüşmelerini dahi tamamlamış olması ve ortak bir aday konusunda uzlaşının sağlayamamış olması da Erdoğan lehine çevirmek için fırsat olarak görülüyor. Bu da Erdoğan'ın erken seçim kartını öne sürmesi ihtimalini güçlendiriyor.


ALTILI MASA, ERDOĞAN'IN PLANINDAN HABERDAR 


AKP'De üst düzey görevlerde bulunmuş fakat şu an altılı masada yer alan bir partinin yönetiminde yer alan bir partilinin ise, bu plandan haberdar oldukları ve planın altılı masanın liderleriyle paylaşıldığı, her olasılığa göre karşı planları hayata geçirecekleri öne sürüldü.

 

Yurt 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi