Galeriç Ormanı'nda su papatyası güzelliği

Karadeniz 29.04.2020 - 10:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2465+ kez okundu.
 

Galeriç Ormanı'nda su papatyası güzelliği

SAMSUN'da, Kızılırmak Deltası'nda bulunan Galeriç Ormanı, ilkbaharla birlikte su papatyalarının açmasının ardından beyaza büründü. Ondokuzmayıs ilçesinde yer alan, Türkiye'deki nadir subasar ormanlarından, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki Galeriç Ormanı, ilkbaharla açan su papatyaları ile bembeyaz oldu. Suyla kaplı zeminde açan su papatyaları, ormanda güzel görüntüler oluşturdu.   Fotoğraf sanatçıları, özellikle bu dönemde Galeriç Ormanı'na gelerek, su papatyalarının fotoğraflarını çekiyor.  GALERİÇ ORMANI 56 bin hektar alanı kapsayan ve 359 kuş türünün bulunduğu Kızılırmak Deltası'ndaki Galeriç Ormanı, Türkiye'nin nadir subasar ormanları arasında yer alıyor. Biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olan ormanda 35 ötücü kuş türü kuluçkaya yatıyor. Bölgenin doğal hayat açısından en dikkat çeken alanı ise ilkbaharda tabanı tamamen suyla kaplanan yaprak döken ormanlarıdır. Bu ormanlar, parçalanırken, Yörükler beldesi kuzeyinde kalan Galeriç Ormanı, henüz bütünlüğünü korumaktadır. Kızılırmak Deltası, barındırdığı kuş varlığı açısından büyük öneme sahiptir.

SAMSUN'da, Kızılırmak Deltası'nda bulunan Galeriç Ormanı, ilkbaharla birlikte su papatyalarının açmasının ardından beyaza büründü. Ondokuzmayıs ilçesinde yer alan, Türkiye'deki nadir subasar ormanlarından, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki Galeriç Ormanı, ilkbaharla açan su papatyaları ile bembeyaz oldu. Suyla kaplı zeminde açan su papatyaları, ormanda güzel görüntüler oluşturdu.

 

Fotoğraf sanatçıları, özellikle bu dönemde Galeriç Ormanı'na gelerek, su papatyalarının fotoğraflarını çekiyor.  GALERİÇ ORMANI 56 bin hektar alanı kapsayan ve 359 kuş türünün bulunduğu Kızılırmak Deltası'ndaki Galeriç Ormanı, Türkiye'nin nadir subasar ormanları arasında yer alıyor. Biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olan ormanda 35 ötücü kuş türü kuluçkaya yatıyor. Bölgenin doğal hayat açısından en dikkat çeken alanı ise ilkbaharda tabanı tamamen suyla kaplanan yaprak döken ormanlarıdır. Bu ormanlar, parçalanırken, Yörükler beldesi kuzeyinde kalan Galeriç Ormanı, henüz bütünlüğünü korumaktadır. Kızılırmak Deltası, barındırdığı kuş varlığı açısından büyük öneme sahiptir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi