GastroRİZE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Rize 22.08.2022 - 13:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1764+ kez okundu.
 

GastroRİZE İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

RİZE’de kentin, doğası ve kültürünün yanında yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı, gastronomi dünyasının ünlü isimlere de ev sahipliği yapılacağı, 2'inci GastroRize günleri’, 25-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.   Gastronomi dünyasından ünlü isimleri Rize’de buluşturan GastroRize günlerinde, yerel lezzetlerin ve gastronomi programlarının yanı sıra kentin biyo-çeşitliliği, çay ve tarımı, yerel pazarları, tarihi Rize evleri ve yerel dokusu muhafaza edilen Rize mimarisi, geleneksel lokantaları, çiftçileri, balıkçıları, tarihi özellikleri ve hasat zamanı tanıtımı faaliyetleri de yer alıyor. Festival 25-28 Ağustos tarihleri arasında 4 gün sürecek. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Doğu Karadeniz mutfağını Türkiye’ye ve dünyayı tanıtmak istediklerini belirterek “Şu anda 14 tane coğrafi işaret almış ürünümüz var. 10’un üzerinde başvurduğumuz var.   Rize’nin iklimi, coğrafyası ne kadar kendine özgü ise bölgedeki yiyecekler de hijyeni, organikliği ile beraber önem arz eden yiyecekler olduğu için biz bunları dünya mutfağına sunmak istiyoruz. 4 gün boyunca bir tarafta panellerin olduğu, yemek kültürünün tanıtıldığı, uluslararası şeflerimizle buluşturma adına bir etkinlikler serisi yapacağız. Bir tarafında da workshoplarla, atölye çalışmaları ile beraber, biz yöresel ürünlerimizi pratikte yapılış şekillerini bir araya getirmiş olacağız. Buradan mesajımız; bütün Türkiye ve dünyaya Doğu Karadeniz coğrafi güzelliği, yeşili ile doğası ile köprüleriyle, yaylalarıyla ne kadar çeşitlilik arz ediyorsa yemek kültürü ile de o kadar çeşitlilik arz ediyor. Burada kadim bir medeniyetin, geçmişin izleri ve yemek kültürünü sizlerin damak tatlarına sunmak istiyoruz” dedi.

RİZE’de kentin, doğası ve kültürünün yanında yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı, gastronomi dünyasının ünlü isimlere de ev sahipliği yapılacağı, 2'inci GastroRize günleri’, 25-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Gastronomi dünyasından ünlü isimleri Rize’de buluşturan GastroRize günlerinde, yerel lezzetlerin ve gastronomi programlarının yanı sıra kentin biyo-çeşitliliği, çay ve tarımı, yerel pazarları, tarihi Rize evleri ve yerel dokusu muhafaza edilen Rize mimarisi, geleneksel lokantaları, çiftçileri, balıkçıları, tarihi özellikleri ve hasat zamanı tanıtımı faaliyetleri de yer alıyor. Festival 25-28 Ağustos tarihleri arasında 4 gün sürecek. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Doğu Karadeniz mutfağını Türkiye’ye ve dünyayı tanıtmak istediklerini belirterek “Şu anda 14 tane coğrafi işaret almış ürünümüz var. 10’un üzerinde başvurduğumuz var.

 

Rize’nin iklimi, coğrafyası ne kadar kendine özgü ise bölgedeki yiyecekler de hijyeni, organikliği ile beraber önem arz eden yiyecekler olduğu için biz bunları dünya mutfağına sunmak istiyoruz. 4 gün boyunca bir tarafta panellerin olduğu, yemek kültürünün tanıtıldığı, uluslararası şeflerimizle buluşturma adına bir etkinlikler serisi yapacağız. Bir tarafında da workshoplarla, atölye çalışmaları ile beraber, biz yöresel ürünlerimizi pratikte yapılış şekillerini bir araya getirmiş olacağız. Buradan mesajımız; bütün Türkiye ve dünyaya Doğu Karadeniz coğrafi güzelliği, yeşili ile doğası ile köprüleriyle, yaylalarıyla ne kadar çeşitlilik arz ediyorsa yemek kültürü ile de o kadar çeşitlilik arz ediyor. Burada kadim bir medeniyetin, geçmişin izleri ve yemek kültürünü sizlerin damak tatlarına sunmak istiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi