Gümüşhane’de engelli öğrencinin sınıfta ders hayali gerçekleştirildi

GÜMÜŞHANE 04.06.2022 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1961+ kez okundu.
 

Gümüşhane’de engelli öğrencinin sınıfta ders hayali gerçekleştirildi

 GÜMÜŞHANE’de doğuştan bedensel engelli Fatih Demir’in sınıf ortamında ders işleme hayaline kayıtsız kalmayan Gençlik Merkezi gönüllü öğrencileri devreye girdi.    Demir, Gümüşhane Üniversitesi amfi salonunda derse katıldı.  Doğuştan bedensel engelli Fatih Demir’in sınıf ortamında ders işleme hayaline kayıtsız kalmayan Gençlik Merkezi gönüllü öğrencileri Gümüşhane Üniversitesine taleplerini illeti. Gümüşhane Üniversitesi gelen talep olumlu karşıladı ve İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Doç. Dr. Sertaç Timur Demir’in amfi salonundaki dersine Fatih Demir davet edildi. Gençlik Merkezi gönüllü öğrencileriyle birlikte iletişim fakültesi amfi salonuna gelen Fatih Demir’i Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Doç. Dr. Sertaç Timur Demir ve öğrenciler karşıladı. Öğrencilerin yardımıyla amfi salonuna giden Fatih Demir, Doç. Dr. Sertaç Timur Demir’in dersine katıldı. Gerçekleştirilen ders kapsamında öğrencilerle birlikte film izletilen Fatih Demir’in mutluluğu gözlerinden okundu.  Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir, “Bir arkadaşımızın derslere katılma isteğine istinaden derse katılma talebi oldu.  Öğrencilerimiz bize bu durumu illetiler. Biz biraz daha işi zenginleştirmek istedik. Sadece bir derse katılma etkinliği olarak kalmasın. Kıymetli bir anı olarak kalsın istedik. Derslerimizin de içeriğinde olan bir film gösterimi gerçekleştik. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünün ayırt edici bir özelliği olmuş oldu. Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz amfi salonumuzda bugün kıymetli bir konuğumuzu ağırladık. Fatih Demir kardeşimizin vesilesiyle buradayız. Kıymetli bir filmi, kıymetli bir misafir eşliğinde izledik. Hayattan birkaç kıymetli, değerli hatıra koparmaya ve biriktirmeye çalıştık. Bizim içinde çok kıymetli bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı. Gençlik merkezi lideri Mehmet Koç da, Fatih Demir'in doğuştan fiziksel engelli ve konuşma güçlüğü yaşadığını hatırlatarak, “Fatih hayatı boyunca hiç okula gidememişti. Okula gitme hayali vardı. Bizde gönüllü gençlerimiz ile birlikte Gümüşhane Üniversitesiyle görüştük ve Fatih’in derslerine girmesi için talebimizi ilettik. Üniversitemizde bizi kırmadı. Fatih Demir, gönüllü gençlerimizle birlikte Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde bir derse katıldık. Fatih’e böylece çok hayal ettiği ders ortamını, sınıf ortamını ve üniversite öğrenci arkadaşlık ortamını yaşatmış olduk. Okuma ve yazma hayalini bir nebze gerçekleştirmeye çalıştık” şeklinde konuştu. Gönüllü Genç Ayşe Çetin ise, “Fatih'in isteği okuma ve yazmayı öğrenerek bir sınıfta derse girmekti. Bizden dersten daha çok mutlu olabileceği ve eğlenebileceği bir yer olsun istedik ve bu konuda hocamız ile görüştük. Hocamızda bizimle aynı fikirdeydi. Dersten daha farklı bir şey yapalım ki daha çok mutlu olsun dedi. Bizlerde bu yönde onun için güzel bir ortam hazırlamak istedik. Kendisine bir film izlettik, çok mutlu oldu ve oldukça eğlendi” diye konuştu. (DHA) 

 GÜMÜŞHANE’de doğuştan bedensel engelli Fatih Demir’in sınıf ortamında ders işleme hayaline kayıtsız kalmayan Gençlik Merkezi gönüllü öğrencileri devreye girdi. 

 

Demir, Gümüşhane Üniversitesi amfi salonunda derse katıldı.  Doğuştan bedensel engelli Fatih Demir’in sınıf ortamında ders işleme hayaline kayıtsız kalmayan Gençlik Merkezi gönüllü öğrencileri Gümüşhane Üniversitesine taleplerini illeti. Gümüşhane Üniversitesi gelen talep olumlu karşıladı ve İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Doç. Dr. Sertaç Timur Demir’in amfi salonundaki dersine Fatih Demir davet edildi. Gençlik Merkezi gönüllü öğrencileriyle birlikte iletişim fakültesi amfi salonuna gelen Fatih Demir’i Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Doç. Dr. Sertaç Timur Demir ve öğrenciler karşıladı. Öğrencilerin yardımıyla amfi salonuna giden Fatih Demir, Doç. Dr. Sertaç Timur Demir’in dersine katıldı. Gerçekleştirilen ders kapsamında öğrencilerle birlikte film izletilen Fatih Demir’in mutluluğu gözlerinden okundu.  Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Timur Demir, “Bir arkadaşımızın derslere katılma isteğine istinaden derse katılma talebi oldu.  Öğrencilerimiz bize bu durumu illetiler. Biz biraz daha işi zenginleştirmek istedik. Sadece bir derse katılma etkinliği olarak kalmasın. Kıymetli bir anı olarak kalsın istedik. Derslerimizin de içeriğinde olan bir film gösterimi gerçekleştik. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünün ayırt edici bir özelliği olmuş oldu. Zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz amfi salonumuzda bugün kıymetli bir konuğumuzu ağırladık. Fatih Demir kardeşimizin vesilesiyle buradayız. Kıymetli bir filmi, kıymetli bir misafir eşliğinde izledik. Hayattan birkaç kıymetli, değerli hatıra koparmaya ve biriktirmeye çalıştık. Bizim içinde çok kıymetli bir deneyim oldu” ifadelerini kullandı. Gençlik merkezi lideri Mehmet Koç da, Fatih Demir'in doğuştan fiziksel engelli ve konuşma güçlüğü yaşadığını hatırlatarak, “Fatih hayatı boyunca hiç okula gidememişti. Okula gitme hayali vardı. Bizde gönüllü gençlerimiz ile birlikte Gümüşhane Üniversitesiyle görüştük ve Fatih’in derslerine girmesi için talebimizi ilettik. Üniversitemizde bizi kırmadı. Fatih Demir, gönüllü gençlerimizle birlikte Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde bir derse katıldık. Fatih’e böylece çok hayal ettiği ders ortamını, sınıf ortamını ve üniversite öğrenci arkadaşlık ortamını yaşatmış olduk. Okuma ve yazma hayalini bir nebze gerçekleştirmeye çalıştık” şeklinde konuştu. Gönüllü Genç Ayşe Çetin ise, “Fatih'in isteği okuma ve yazmayı öğrenerek bir sınıfta derse girmekti. Bizden dersten daha çok mutlu olabileceği ve eğlenebileceği bir yer olsun istedik ve bu konuda hocamız ile görüştük. Hocamızda bizimle aynı fikirdeydi. Dersten daha farklı bir şey yapalım ki daha çok mutlu olsun dedi. Bizlerde bu yönde onun için güzel bir ortam hazırlamak istedik. Kendisine bir film izlettik, çok mutlu oldu ve oldukça eğlendi” diye konuştu. (DHA) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi