HES TÜNELİNDE 1 AY SONRA CESEDİ BULUNDU

Türkiye 08.09.2021 - 00:33, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1837+ kez okundu.
 

HES TÜNELİNDE 1 AY SONRA CESEDİ BULUNDU

İspir Çamlıkaya Mahallesinde 05 Ağustos 2021 günü meydana gelen sel sonucu  yapım devam eden HES Tünelinde kaybolan işçinin cesedine 1 ay sonra ulaşıldı.     HES inşaatının tünelinde çalışan Ordulu işçi Mustafa Aksöyek 5 Ağustos günü meydana gelen sel sularına kapılarak 1 aydır kayıptı.438 metre uzunluğunda ve 4x4 metre ebatlarındaki HES Derivasyon tüneli tamamen su, balçık, taş vs. malzemelerle dolmuştur. Kayıp işçinin bulunmasıyla ilgili İspir Kaymakamı Murat Acar sosyal medyada yaptığı açıklamasında’’ Sel esnasında iki işçinin tünel içerisinde mahsur kaldığı bilgisi gelmiş, olay yerine ulaşıldığında kendi imkânlarıyla tünel girişine kadar ulaşan bir işçi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Tünel içerisinde kalan diğer işçi vatandaşımızı kurtarmak için ivedi bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Arama kurtarma çalışmalarında Erzurum Valimiz Sn. Okay Memiş’in talimatları ve koordinasyonunda, Kaymakamlığımız, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı (JAK ve SAK Ekipleri),Erzurum İl AFAD Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İspir Belediyesi, İspir İlçe Jandarma Komutanlığı, Erzurum 112 Ekipleri, Elâzığ ETİ KROM AŞ, Gümüşhane KOZA Altın İşletmeleri başta olmak üzere birçok kurum ve personel görev almış ve nihayetinde 05.09.2021 tarihinde saat 18:00 sularında içeride kalan işçi vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır.      Bu zorlu ve istisnai arama kurtarma faaliyetinde desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Okay Memiş olmak üzere, büyük bir özveriyle bizzat kurtarma faaliyetlerinin içerisinde bulunan Erzurum İl AFAD Müdürü Selahattin Karslı’ya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yaşar’a, Kaymakamlık Koruma Polisi Sefa Yılmaz’a, Elazığ Eti Krom personeli Cemil Çöteli’ye, Erzurum Büyükşehir Operatörleri Baki Polat’a, Ferhat Yılmaz’a, Numan Bayraktar’a, İspir Belediyesi Operatörü Bilal Türkoğlu’na, Aras Elektrik Personeli Fırat Mete’ye şükranlarımı sunuyor, hayatını kaybeden işçimize Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum’ dedi.

İspir Çamlıkaya Mahallesinde 05 Ağustos 2021 günü meydana gelen sel sonucu  yapım devam eden HES Tünelinde kaybolan işçinin cesedine 1 ay sonra ulaşıldı.

   
HES inşaatının tünelinde çalışan Ordulu işçi Mustafa Aksöyek 5 Ağustos günü meydana gelen sel sularına kapılarak 1 aydır kayıptı.438 metre uzunluğunda ve 4x4 metre ebatlarındaki HES Derivasyon tüneli tamamen su, balçık, taş vs. malzemelerle dolmuştur. Kayıp işçinin bulunmasıyla ilgili İspir Kaymakamı Murat Acar sosyal medyada yaptığı açıklamasında’’ Sel esnasında iki işçinin tünel içerisinde mahsur kaldığı bilgisi gelmiş, olay yerine ulaşıldığında kendi imkânlarıyla tünel girişine kadar ulaşan bir işçi itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarılmıştı. Tünel içerisinde kalan diğer işçi vatandaşımızı kurtarmak için ivedi bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Arama kurtarma çalışmalarında Erzurum Valimiz Sn. Okay Memiş’in talimatları ve koordinasyonunda, Kaymakamlığımız, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı (JAK ve SAK Ekipleri),Erzurum İl AFAD Müdürlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İspir Belediyesi, İspir İlçe Jandarma Komutanlığı, Erzurum 112 Ekipleri, Elâzığ ETİ KROM AŞ, Gümüşhane KOZA Altın İşletmeleri başta olmak üzere birçok kurum ve personel görev almış ve nihayetinde 05.09.2021 tarihinde saat 18:00 sularında içeride kalan işçi vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır.

    
Bu zorlu ve istisnai arama kurtarma faaliyetinde desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Okay Memiş olmak üzere, büyük bir özveriyle bizzat kurtarma faaliyetlerinin içerisinde bulunan Erzurum İl AFAD Müdürü Selahattin Karslı’ya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yaşar’a, Kaymakamlık Koruma Polisi Sefa Yılmaz’a, Elazığ Eti Krom personeli Cemil Çöteli’ye, Erzurum Büyükşehir Operatörleri Baki Polat’a, Ferhat Yılmaz’a, Numan Bayraktar’a, İspir Belediyesi Operatörü Bilal Türkoğlu’na, Aras Elektrik Personeli Fırat Mete’ye şükranlarımı sunuyor, hayatını kaybeden işçimize Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi