'İletişim zorluğu yaşayan eşlerin ilk işi boşanmak olmamalı'

Trabzon 27.05.2021 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2285+ kez okundu.
 

'İletişim zorluğu yaşayan eşlerin ilk işi boşanmak olmamalı'

MEDENİ Hukuk ve Aile Avukatı Melih Saatçı, TÜİK verilerince, Doğu Karadeniz’de sadece Trabzon’da boşanma vakalarının artmasıyla ilgili, “Özellikle ekonomik yönden birbirine bağlı olmayan eşler, boşanmayı kurtuluş olarak görebilmektedirler. İletişim zorluğu yaşayan eşlerin yapacağı ilk iş boşanmak olmamalıdır” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK)Trabzon Bölge Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 2020 yılında evlenme ve boşanma sayılarıyla ilgili sonuçları paylaştı. Araştırmalara göre, bölge illerinde geçen yılda, evlenme sayısı; bir önceki yıla göre yüzde 9,9 oranında azaldı. Doğu Karadeniz illerinde boşananların sayısı ise bir önceki yıla göre yalnız Trabzon'da yüzde 5,5 oranında artarken, diğer iller Gümüşhane, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu’da geriledi.   ‘YAPACAKLARI İLK İŞ BOŞANMAK OLMAMALIDIR’ Medeni Hukuk ve Aile Avukatı Melih Saatçı, TÜİK’in boşanma verilerini değerlendirdi, eşlerin çözümü ilk olarak boşanmada aramamalarının altını çizdi. Saatçı, “Evlilik, zaman zaman olumsuz yönlere de yönelebilen bir aile kurumudur. Bu aile kurumunda da olumsuzluklar giderilemediğinde sonuç ne yazık ki boşanmayla sonuçlanabiliyor. Evlilikler de; aile içi şiddet ve ekonomik sorunlar en başta olmak üzere, iletişim bozuklukları, karşılıklı olarak aileler arasındaki bağların kopuk olması, sosyal-kültür farklılıklar, cinsel sorunlar ve ihanet; eşlerin boşanma nedenleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle ekonomik yönden birbirine bağlı olmayan eşler, boşanmayı kurtuluş olarak görebilmektedirler. İletişim zorluğu yaşayan eşlerin yapacağı ilk iş boşanmak olmamalıdır. İlk önce mutlaka ama mutlaka konusunda uzman evlilik terapistlerine başvurmalıdırlar. Boşanma, psikolojik, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla eş ve çocukların hayatlarını büyük oranda etkileyecektir” dedi.

MEDENİ Hukuk ve Aile Avukatı Melih Saatçı, TÜİK verilerince, Doğu Karadeniz’de sadece Trabzon’da boşanma vakalarının artmasıyla ilgili, “Özellikle ekonomik yönden birbirine bağlı olmayan eşler, boşanmayı kurtuluş olarak görebilmektedirler. İletişim zorluğu yaşayan eşlerin yapacağı ilk iş boşanmak olmamalıdır” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK)Trabzon Bölge Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 2020 yılında evlenme ve boşanma sayılarıyla ilgili sonuçları paylaştı. Araştırmalara göre, bölge illerinde geçen yılda, evlenme sayısı; bir önceki yıla göre yüzde 9,9 oranında azaldı. Doğu Karadeniz illerinde boşananların sayısı ise bir önceki yıla göre yalnız Trabzon'da yüzde 5,5 oranında artarken, diğer iller Gümüşhane, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu’da geriledi.

 

‘YAPACAKLARI İLK İŞ BOŞANMAK OLMAMALIDIR’ Medeni Hukuk ve Aile Avukatı Melih Saatçı, TÜİK’in boşanma verilerini değerlendirdi, eşlerin çözümü ilk olarak boşanmada aramamalarının altını çizdi. Saatçı, “Evlilik, zaman zaman olumsuz yönlere de yönelebilen bir aile kurumudur. Bu aile kurumunda da olumsuzluklar giderilemediğinde sonuç ne yazık ki boşanmayla sonuçlanabiliyor. Evlilikler de; aile içi şiddet ve ekonomik sorunlar en başta olmak üzere, iletişim bozuklukları, karşılıklı olarak aileler arasındaki bağların kopuk olması, sosyal-kültür farklılıklar, cinsel sorunlar ve ihanet; eşlerin boşanma nedenleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle ekonomik yönden birbirine bağlı olmayan eşler, boşanmayı kurtuluş olarak görebilmektedirler. İletişim zorluğu yaşayan eşlerin yapacağı ilk iş boşanmak olmamalıdır. İlk önce mutlaka ama mutlaka konusunda uzman evlilik terapistlerine başvurmalıdırlar. Boşanma, psikolojik, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla eş ve çocukların hayatlarını büyük oranda etkileyecektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi