İMKAN VAR İSTERSENİZ YAPARSINIZ

Rize 08.07.2021 - 16:02, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2205+ kez okundu.
 

İMKAN VAR İSTERSENİZ YAPARSINIZ

Yaş Çay üreticisi İyi haber bekliyor. 2021 Yılı 1. sürgünün tamamlanmasının ardından bugün yarın başlayacak 2.sürgün yaş çay alımlarında dekar başına yaş  çay satış kotası Çaykur tarafından henüz açıklanmadı. 1. Sürgünde dekar başına 600 Kg. olarak uygulanan kota mikatarının ne kadar olacağı konusunda halk arasındaki  yaygın dedikodular üreticileri tedirgin ediyor. Çaykur'un başında bulunan Genel Müdürün Rizeli olmasının yanında kendisinin de bir çay üreticisi olduğu düşünüldüğünde üreticiyi hayal kırıklığına uğratacak bir rakam açıklamasını beklemediklerini ifade eden üreticiler 1. SÜRGÜNDE 600 Kg..  KOTA KARŞILIĞI ALINAN YAŞ ÇAYI İŞLEME KAPASİTESİ HER HALDE 2.SÜRGÜNDE  DE MEVCUTTUR. AYNI İŞÇİLER , AYNI FABRİKALAR FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR.  Kota neden düşürülüyor bunun mantıklı açıklaması nedir. diye soruyorlar Bizlerde RizeninSesi olarak  birinci , iknci ve üçüncü sürgündeki  yaş çaya uygulanan farklı kota mıktarlarının anlamını anlamışd eğiliz. Elbetteki Özel sektörde bu ülkenin  kuruluşları  Devlet onları da koruyacak  Ancak Vatandaş mağdur edilmeden. Kota sebebiyle zorunlu olarak çayını özel sektöre satan vatandaşa  1 Yıl sonraya  ödeme tarihi verilmesi veya Devlet fiyatının çok altnda fiyat teklifleri sunulması Rize ve Bölgedeki çay üreticisini üzüyor. Yıllardır konuşulan Çay Kanununun çıkması halinde mutlaka bu konulara bir düzenleme getirilecektir ancak bugün için Rize ve Bölgedeki Yaş Çay üreticilerinin Çaykur Genel Müdüründen ve Siyasi otoriteden beklediği yaş Çay kotasını birinci sürgündeki gibi en az  600 Kg. olarak açıklamasıdır. Özel  sektörün  vatandaşı mağdur etmeyecek , devlet fiyatının altında çay almayacağını taahüt etmesi kısa sürede mümkün olamayacağına  göre  iş ÇAYKUR'a ve  Çaykur'un Sayın RİZELİ Genel Müdürü Sayın Yusuf Ziya ALİM'e düşüyor.   İsterseniz yaparsınız Sayın Genel Müdür.  Siyaset kurumu da bu kararınızı destekler. Hem Çay üreticisi hem de siyaset kurumunu büyük bir sıkıntıdan kurtarırsınız. Sokaktaki homurdanmalarda son vermiş olursunuz   Bizden söylemesi sadece Çay üreticisinin sokağın sesine tercüman olduk. Bu arada unutmadan söyleyelim, Çaykur Genel Müdürümüz  geçtiğimiz günlerde yerel basınla  yaptığı toplantıda   "Kotanın dusurulmesıni düşünüyor musunuz ? sorusuna   belkı arttırırız dıye espırılı cevap vermıştıı Karar sizin.  

Yaş Çay üreticisi İyi haber bekliyor.


2021 Yılı 1. sürgünün tamamlanmasının ardından bugün yarın başlayacak 2.sürgün yaş çay alımlarında dekar başına yaş  çay satış kotası Çaykur tarafından henüz açıklanmadı.


1. Sürgünde dekar başına 600 Kg. olarak uygulanan kota mikatarının ne kadar olacağı konusunda halk arasındaki  yaygın dedikodular üreticileri tedirgin ediyor.


Çaykur'un başında bulunan Genel Müdürün Rizeli olmasının yanında kendisinin de bir çay üreticisi olduğu düşünüldüğünde üreticiyi hayal kırıklığına uğratacak bir rakam açıklamasını beklemediklerini ifade eden üreticiler 1. SÜRGÜNDE 600 Kg..  KOTA KARŞILIĞI ALINAN YAŞ ÇAYI İŞLEME KAPASİTESİ HER HALDE 2.SÜRGÜNDE  DE MEVCUTTUR. AYNI İŞÇİLER , AYNI FABRİKALAR FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR.  Kota neden düşürülüyor bunun mantıklı açıklaması nedir. diye soruyorlar


Bizlerde RizeninSesi olarak  birinci , iknci ve üçüncü sürgündeki  yaş çaya uygulanan farklı kota mıktarlarının anlamını anlamışd eğiliz. Elbetteki Özel sektörde bu ülkenin  kuruluşları  Devlet onları da koruyacak  Ancak Vatandaş mağdur edilmeden. Kota sebebiyle zorunlu olarak çayını özel sektöre satan vatandaşa  1 Yıl sonraya  ödeme tarihi verilmesi veya Devlet fiyatının çok altnda fiyat teklifleri sunulması Rize ve Bölgedeki çay üreticisini üzüyor.


Yıllardır konuşulan Çay Kanununun çıkması halinde mutlaka bu konulara bir düzenleme getirilecektir ancak bugün için Rize ve Bölgedeki Yaş Çay üreticilerinin Çaykur Genel Müdüründen ve Siyasi otoriteden beklediği yaş Çay kotasını birinci sürgündeki gibi en az  600 Kg. olarak açıklamasıdır.


Özel  sektörün  vatandaşı mağdur etmeyecek , devlet fiyatının altında çay almayacağını taahüt etmesi kısa sürede mümkün olamayacağına  göre  iş ÇAYKUR'a ve  Çaykur'un Sayın RİZELİ Genel Müdürü Sayın Yusuf Ziya ALİM'e düşüyor.  


İsterseniz yaparsınız Sayın Genel Müdür.  Siyaset kurumu da bu kararınızı destekler. Hem Çay üreticisi hem de siyaset kurumunu büyük bir sıkıntıdan kurtarırsınız. Sokaktaki homurdanmalarda son vermiş olursunuz

 

Bizden söylemesi sadece Çay üreticisinin sokağın sesine tercüman olduk.


Bu arada unutmadan söyleyelim, Çaykur Genel Müdürümüz  geçtiğimiz günlerde yerel basınla  yaptığı toplantıda   "Kotanın dusurulmesıni düşünüyor musunuz ? sorusuna   belkı arttırırız dıye espırılı cevap vermıştıı


Karar sizin.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi