iŞ CİNAYETLERİNE KARŞI DERHAL ÖNLEMLER ALINSIN!

Rize 09.10.2021 - 18:16, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2045+ kez okundu.
 

iŞ CİNAYETLERİNE KARŞI DERHAL ÖNLEMLER ALINSIN!

Rize Hemşin Organik Çay fabrikasında yaşanan kazan patlaması sonucu Sinan TAŞKIN isimli genç bir işçi arkadaşımızı kaybettik. İşçilerden Ramazan HACISALİHOĞLU ise ağır yaralı olarak Rize Devlet  Hastanesine kaldırıldı. Hayatını kaybeden Sinan TAŞKIN’ın kederli ailesine, arkadaşlarına sabır ve başsağlığı, Yaralanan arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz.    Yaşanan olayın hemen ardından açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim olayın sabah vardiyası değişiminde yaşandığını patlayan kazanlardan birinde ‘’muhtemelen su olmamasından’’ kaynaklandığını belirtmiş. Çok basit ve önlenebilir sebeplerle işçiler hayatını kaybedebiliyor. ‘’Muhtemelen su olmaması’’ genç bir işçi arkadaşımızı hayattan kopardı.   Diğer iş kazalarında olduğu gibi bu kazada bize gösterdi ki; işçilerin hayatı sağlığı hiçe sayılarak, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadan işçiler çalıştırılmaya devam ediliyor. Çaykur’da yeterli çalışan sayısı olmadığı ve işçilerin yeterli eğitimi alamadan kendi  işleri dışında çalıştırıldığı uzun zamandır bilinen bir gerçek. Türkiye’deki  iş kazalarının en temel sebeplerinden birisi;  çalışanlardan daha çok üretime önem verilmesi, önlemlerin masraf olarak görülmesi yine Çaykur’da da karşımıza çıkıyor. Yaşanan iş cinayetinde derhal ve etkin bir soruşturma yapılmalıdır. Bu olayda sorumlu olanlar görevden alınarak gereken ceza uygulanmalı, Çaykur’da tüm işyerlerinde eğitim verilmeden işçinin rızası alınmadan yaptığı işler dışında çalıştırılmamalıdır. Angarya ve hadi hadi düzenine derhal son verilmelidir.     Ramazan KÜÇÜKSARI   DİSK/Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Temsilcisi

Rize Hemşin Organik Çay fabrikasında yaşanan kazan patlaması sonucu Sinan TAŞKIN isimli genç bir işçi arkadaşımızı kaybettik. İşçilerden Ramazan HACISALİHOĞLU ise ağır yaralı olarak Rize Devlet  Hastanesine kaldırıldı. Hayatını kaybeden Sinan TAŞKIN’ın kederli ailesine, arkadaşlarına sabır ve başsağlığı, Yaralanan arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz.

  
Yaşanan olayın hemen ardından açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim olayın sabah vardiyası değişiminde yaşandığını patlayan kazanlardan birinde ‘’muhtemelen su olmamasından’’ kaynaklandığını belirtmiş. Çok basit ve önlenebilir sebeplerle işçiler hayatını kaybedebiliyor. ‘’Muhtemelen su olmaması’’ genç bir işçi arkadaşımızı hayattan kopardı.

 
Diğer iş kazalarında olduğu gibi bu kazada bize gösterdi ki; işçilerin hayatı sağlığı hiçe sayılarak, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadan işçiler çalıştırılmaya devam ediliyor. Çaykur’da yeterli çalışan sayısı olmadığı ve işçilerin yeterli eğitimi alamadan kendi  işleri dışında çalıştırıldığı uzun zamandır bilinen bir gerçek. Türkiye’deki  iş kazalarının en temel sebeplerinden birisi;  çalışanlardan daha çok üretime önem verilmesi, önlemlerin masraf olarak görülmesi yine Çaykur’da da karşımıza çıkıyor.


Yaşanan iş cinayetinde derhal ve etkin bir soruşturma yapılmalıdır. Bu olayda sorumlu olanlar görevden alınarak gereken ceza uygulanmalı, Çaykur’da tüm işyerlerinde eğitim verilmeden işçinin rızası alınmadan yaptığı işler dışında çalıştırılmamalıdır. Angarya ve hadi hadi düzenine derhal son verilmelidir.

 


  Ramazan KÜÇÜKSARI

  DİSK/Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Temsilcisi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi