İSMAİL SAYMAZ YAZDI. RİZELİ VALİNİN İPİNİ SOYLU MU ÇEKTİ

Siyaset 24.05.2022 - 11:17, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2961+ kez okundu.
 

İSMAİL SAYMAZ YAZDI. RİZELİ VALİNİN İPİNİ SOYLU MU ÇEKTİ

O valinin fişini Süleyman Soylu mu çekti?   Gazeteci İsmail Saymaz, Münir Karaloğlu'nun Diyarbakır Valiliği görevini yürüttüğü sırada merkeze çekilmesine ilişkin iddiaları bugünkü köşesine taşıdı. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Diyarbakır Valisi olarak görev yapan Münir Karaloğlu'nun merkeze çekilmesi kararına ilişkin şunları yazdı: "Bilhassa Karaloğlu ile İçişleri Bakanı Soylu'nun ilişkisinin gergin olduğu biliniyordu. Ancak Rizeli Karaloğlu'na dokunmak mümkün olmamıştı. Ta ki Erbil Valisi Omid Xoşnav'ın Karaloğlu'na 'Kürdistan Albümü' hediye ettiği güne kadar. 'İKİ İDDİA VAR' İddiaya göre MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, bu olayı MHP Genel Merkezi'ne taşıdı. Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, parti gazetesi Türkgün'de Karaloğlu'na tepki gösterdi. Bir diğer iddiaya göre Soylu, Diyarbakır Anneleri'ne iftar yemeği verdi. Karaloğlu ise Kayaalp'i davet etmedi. Soylu, Kayaalp'i bizzat çağırdı." Karaloğlu'nun merkeze çekilmesini AKP'de Kürt kimliğiyle öne çıkan üst düzey bir yetkiliye sorduğunu belirten Saymaz, aldığı yanıtı şöyle paylaştı: "Şehirde kendisini sevdirdi. Kürtçe'nin yaşatılmasıyla ilgili samimi bir gayreti vardı. Hakkında kimse kötü bir şey söyleyemez. Büyük hizmetler etti. Rize ve Trabzon kardeşlikleri geliştirdi. Diyarbakır turist kaynıyor onun sayesinde. Şehri canlandırdı. AK Parti il teşkilatıyla sıkıntılıydı. Birileri şikayet etmiş. Karaloğlu, kendi doğruları olan biri. İl teşkilatı onu yönetemediğini düşündü."

O valinin fişini Süleyman Soylu mu çekti?
 

Gazeteci İsmail Saymaz, Münir Karaloğlu'nun Diyarbakır Valiliği görevini yürüttüğü sırada merkeze çekilmesine ilişkin iddiaları bugünkü köşesine taşıdı.


Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Diyarbakır Valisi olarak görev yapan Münir Karaloğlu'nun merkeze çekilmesi kararına ilişkin şunları yazdı:


"Bilhassa Karaloğlu ile İçişleri Bakanı Soylu'nun ilişkisinin gergin olduğu biliniyordu. Ancak Rizeli Karaloğlu'na dokunmak mümkün olmamıştı. Ta ki Erbil Valisi Omid Xoşnav'ın Karaloğlu'na 'Kürdistan Albümü' hediye ettiği güne kadar.


'İKİ İDDİA VAR'

İddiaya göre MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, bu olayı MHP Genel Merkezi'ne taşıdı. Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, parti gazetesi Türkgün'de Karaloğlu'na tepki gösterdi.


Bir diğer iddiaya göre Soylu, Diyarbakır Anneleri'ne iftar yemeği verdi. Karaloğlu ise Kayaalp'i davet etmedi. Soylu, Kayaalp'i bizzat çağırdı."


Karaloğlu'nun merkeze çekilmesini AKP'de Kürt kimliğiyle öne çıkan üst düzey bir yetkiliye sorduğunu belirten Saymaz, aldığı yanıtı şöyle paylaştı:


"Şehirde kendisini sevdirdi. Kürtçe'nin yaşatılmasıyla ilgili samimi bir gayreti vardı. Hakkında kimse kötü bir şey söyleyemez. Büyük hizmetler etti. Rize ve Trabzon kardeşlikleri geliştirdi.

Diyarbakır turist kaynıyor onun sayesinde. Şehri canlandırdı.


AK Parti il teşkilatıyla sıkıntılıydı. Birileri şikayet etmiş. Karaloğlu, kendi doğruları olan biri. İl teşkilatı onu yönetemediğini düşündü."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi