İstanbul'da geçmediğini söylediği köprüden geçiş ihlali cezası

SİNOP 29.04.2021 - 17:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2382+ kez okundu.
 

İstanbul'da geçmediğini söylediği köprüden geçiş ihlali cezası

SİNOP'ta yaşayan Seyfettin Aksan'a, en son 15 yıl önce gittiğini söylediği İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden otomobiliyle 3 kez geçiş ihlali yaptığı gerekçesi ile 41 lira ceza geldi. Cezaya anlam veremeyen Aksan, “Aracım yaklaşık 6 aydır il dışına çıkmadı. Sahte ya da ikiz plaka olabilir" dedi. Sinop'ta esnaflık yapan Seyfettin Aksan, 3 gün önce e-postalarına bakarken 57 AR 204 plakalı aracına ceza ihbarı geldiğini gördü.  Ceza makbuzunu inceleyen Aksan, cezanın yazıldığı yerin İstanbul'da  Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğunu görünce şoke oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan 3 kez geçiş ihlali gerekçesiyle 41 lira ceza kesilen Aksan, İstanbul’a 15 yıl önce gittiğini belirterek, konunun takipçisi olacağını anlattı.   ‘SAHTE YA DA İKİZ PLAKA OLABİLİR’   3 gün önce telefondan e-postalarıma baktığını anlatan Aksan, “İnternet üzerinden ceza ihbarı geldiğini gördüm. Araştırdım ve İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçmişim, bununla ilgili ceza geldi. En son İstanbul’a 15 sene önce gittim ve kendi aracım da yaklaşık 6 aydır il dışına çıkmadı. İnsanın aklına her şey geliyor, sahte plaka ya da ikiz plaka olabilir. Bu durumla ilgili evrakı gönderen kurumlardan fotoğraf isteyeceğim” dedi.    İHLALLİ GEÇİŞ İŞLEMİ DURDURULDU Sinop’ta, Seyfettin Aksan'a en son 15 yıl önce gittiğini söylediği İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden otomobiliyle 3 kez geçiş ihlali yaptığı gerekçesi ile kesilen para cezası ile ilgili ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Plakalardaki kirlenme, standart olmayan ya da üzerinde oynanmış plaka kullanılması, hız sınırlamalarının aşılması ve gişelerdeki talimatlara aykırı manevra gibi nedenlerden dolayı yanlış plaka okunması benzeri vakaların düzeltildiği belirtilen açıklamada, "Tahakkuk, otoyolu kullanan gerçek plaka numarasına yöneltilmektedir. Bu uygulama şirketimiz dâhil olmak üzere, Ulusal Ücret Toplama Sistemi’nin kullanıldığı tüm otoyol ve tünellerde aynı biçimde sürdürülmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü üzerinden Türkiye Noterler Birliği sisteminde yapılan sorgulama sonucu 57 AR 204 plakalı araç ile geçiş görüntülerinde tespit edilen araç arasında marka, model farklılıkları olduğu görülmüştür. Aracın, 15 Aralık 2020 tarihinde 2 adet ve 2 Nisan 2021 tarihinde 1 adet olmak üzere toplam 3 adet otoyol geçişi tespit edilmiştir. Tüm bu incelemeler sonucunda habere konu olan 57 AR 204 plakalı araca yönelik ihlalli geçiş işlemleri durdurulmuştur" denildi.

SİNOP'ta yaşayan Seyfettin Aksan'a, en son 15 yıl önce gittiğini söylediği İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden otomobiliyle 3 kez geçiş ihlali yaptığı gerekçesi ile 41 lira ceza geldi. Cezaya anlam veremeyen Aksan, “Aracım yaklaşık 6 aydır il dışına çıkmadı. Sahte ya da ikiz plaka olabilir" dedi. Sinop'ta esnaflık yapan Seyfettin Aksan, 3 gün önce e-postalarına bakarken 57 AR 204 plakalı aracına ceza ihbarı geldiğini gördü.  Ceza makbuzunu inceleyen Aksan, cezanın yazıldığı yerin İstanbul'da  Yavuz Sultan Selim Köprüsü olduğunu görünce şoke oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan 3 kez geçiş ihlali gerekçesiyle 41 lira ceza kesilen Aksan, İstanbul’a 15 yıl önce gittiğini belirterek, konunun takipçisi olacağını anlattı.

 

‘SAHTE YA DA İKİZ PLAKA OLABİLİR’

 

3 gün önce telefondan e-postalarıma baktığını anlatan Aksan, “İnternet üzerinden ceza ihbarı geldiğini gördüm. Araştırdım ve İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçmişim, bununla ilgili ceza geldi. En son İstanbul’a 15 sene önce gittim ve kendi aracım da yaklaşık 6 aydır il dışına çıkmadı. İnsanın aklına her şey geliyor, sahte plaka ya da ikiz plaka olabilir. Bu durumla ilgili evrakı gönderen kurumlardan fotoğraf isteyeceğim” dedi. 

 

İHLALLİ GEÇİŞ İŞLEMİ DURDURULDU

Sinop’ta, Seyfettin Aksan'a en son 15 yıl önce gittiğini söylediği İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden otomobiliyle 3 kez geçiş ihlali yaptığı gerekçesi ile kesilen para cezası ile ilgili ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Plakalardaki kirlenme, standart olmayan ya da üzerinde oynanmış plaka kullanılması, hız sınırlamalarının aşılması ve gişelerdeki talimatlara aykırı manevra gibi nedenlerden dolayı yanlış plaka okunması benzeri vakaların düzeltildiği belirtilen açıklamada, "Tahakkuk, otoyolu kullanan gerçek plaka numarasına yöneltilmektedir. Bu uygulama şirketimiz dâhil olmak üzere, Ulusal Ücret Toplama Sistemi’nin kullanıldığı tüm otoyol ve tünellerde aynı biçimde sürdürülmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü üzerinden Türkiye Noterler Birliği sisteminde yapılan sorgulama sonucu 57 AR 204 plakalı araç ile geçiş görüntülerinde tespit edilen araç arasında marka, model farklılıkları olduğu görülmüştür. Aracın, 15 Aralık 2020 tarihinde 2 adet ve 2 Nisan 2021 tarihinde 1 adet olmak üzere toplam 3 adet otoyol geçişi tespit edilmiştir. Tüm bu incelemeler sonucunda habere konu olan 57 AR 204 plakalı araca yönelik ihlalli geçiş işlemleri durdurulmuştur" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi