Japonya Büyükelçisi, Bartın'da Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezi'nin açılışını yaptı

BARTIN 22.09.2021 - 17:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1978+ kez okundu.
 

Japonya Büyükelçisi, Bartın'da Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezi'nin açılışını yaptı

JAPONYA Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Bartın’ın Kozcağız beldesinde Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezi’nin açılışına katıldı. Büyükelçi Kazuhiro selde yaşamını yitiren Arife Ünal’ın mezarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. Japonya Büyükelçiliği’nce yerel hibe projeleri programı kapsamında desteklenen Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen Kadın Meslek Eğitim ve Beceri Merkezi’nin açılışı yapıldı. Törene Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç katıldı. Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro törende yaptığı konuşmada, “Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan Japonya hükümetine bölgede yaşayan kadınların çalışma hayatına atılabilmeleri için gerekli olan eğitim ortamını sağlayabilmelerini hedefleyen bir proje teklif edilmiştir. Biz de bu amacı kabul ederek, kadınlar için mesleki eğitim merkezinin yenilenmesi ve kursların uygulanması için gerekli ekipmanların temini konusunda hibe desteği sağladık. Yenilenen eğitim merkezinde eğitim gören kadınların geleneksel el sanatları ve yöresel yiyeceklerin üretimi ile ilgili beceriler kazanmaları ve bölgede özgürlüklerini kazanabilmeleri adına, bir adım atmaları oldukça mutluluk vericidir.” dedi. Törende daha sonra kursiyerlere belgeleri verildi. Büyükelçi Kazuhiro ve davetliler merkezi gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.   SELDE YAŞAMINI YİTİREN KADININ MEZARINI ZİYARET ETTİ Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, tören sonrasında 11 Ağustos günü Bartın’ın Ulus ilçesi Akörensöküler köyünde yaşanan sel felaketinde yaşamını yitiren Arife Ünal’ın mezarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. 

JAPONYA Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Bartın’ın Kozcağız beldesinde Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezi’nin açılışına katıldı. Büyükelçi Kazuhiro selde yaşamını yitiren Arife Ünal’ın mezarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. Japonya Büyükelçiliği’nce yerel hibe projeleri programı kapsamında desteklenen Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen Kadın Meslek Eğitim ve Beceri Merkezi’nin açılışı yapıldı. Törene Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç katıldı. Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro törende yaptığı konuşmada, “Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan Japonya hükümetine bölgede yaşayan kadınların çalışma hayatına atılabilmeleri için gerekli olan eğitim ortamını sağlayabilmelerini hedefleyen bir proje teklif edilmiştir. Biz de bu amacı kabul ederek, kadınlar için mesleki eğitim merkezinin yenilenmesi ve kursların uygulanması için gerekli ekipmanların temini konusunda hibe desteği sağladık. Yenilenen eğitim merkezinde eğitim gören kadınların geleneksel el sanatları ve yöresel yiyeceklerin üretimi ile ilgili beceriler kazanmaları ve bölgede özgürlüklerini kazanabilmeleri adına, bir adım atmaları oldukça mutluluk vericidir.” dedi. Törende daha sonra kursiyerlere belgeleri verildi. Büyükelçi Kazuhiro ve davetliler merkezi gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

SELDE YAŞAMINI YİTİREN KADININ MEZARINI ZİYARET ETTİ Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro, tören sonrasında 11 Ağustos günü Bartın’ın Ulus ilçesi Akörensöküler köyünde yaşanan sel felaketinde yaşamını yitiren Arife Ünal’ın mezarını ziyaret ederek, çiçek bıraktı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi