KAMUDA ÇAYKUR ÇAYI TÜKETİLSİN ÖNERİSİNE TEPKİ VAR.

Karadeniz 30.06.2020 - 10:58, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2666+ kez okundu.
 

KAMUDA ÇAYKUR ÇAYI TÜKETİLSİN ÖNERİSİNE TEPKİ VAR.

Kamuda ÇAYKUR çayı kullanılsın önerisine tepki… TTB Başkan Yardımcısı Çakıroğlu; “Milletvekilinin açıklaması özel sektörü zan altında bırakmıştır.” Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi Yavuz Selim Çakıroğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın “Devlet Kurumlarında ÇAYKUR çayı tüketilsin” isteğini özel sektörü yanlış anlamaya sebebiyet veren haksız ve talihsiz açıklama olarak yorumladı. Milletvekili Kaya’nın söz konusu ifadesi ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan ve aynı zamanda çay sanayicisi de olan Yavuz Selim Çakıroğlu, bu düşüncenin çok üzücü olduğunu belirterek “Sayın Vekilin, sadece Çaykur çayı kullanılması isteği ile özel sektörün ürettiği çayları yabancı marka gibi algılatmaya yönelik beyanına ve çağrısına bir anlam veremedik. Bunun özel sektör karşıtlığı olduğunu düşünmek dahi istemiyoruz. Ancak açıklama böyle bir algıya da sebep olmuştur”  dedi. Çakıroğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Hakkı ile çalışan ve çaba gösteren özel sektör, çay sanayisinde hem yerli hem de millidir. Çay sezonunun en kötü zamanlarında bile üreticiyi rahatlatmak için çaba sarf etmiştir. Çay üreticisi çayını dengeli bir şekilde topladığında, özel sektör bedelini peşin olarak taban fiyattan vererek almıştır. Hem de üreticilerimizin bahçelerinden topladığı yaş çay yapraklarının nerede ise yüzde 50’ye yakını satın alarak bunu yapmıştır, yapmaktadır. Üretimin devam ettiği bu günlerde, kafalarda özel sektör karşıtlığı uyandırıp, yanlış değerlendirmelere fırsat veren, böyle bir beyanı sakıncalı buluyoruz. Tamamen yerli ve milli olan özel sektörün tamamına yönelik yanlış anlaşılmaya meydan veren ve zan altında bırakan bu ifadeyi, sayın vekilin düzeltmesini bekliyoruz.” Ahmet Kaya, ÇAYKUR’un Sayıştay Raporlarının görüşüldüğü Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonundaki konuşmasında, bazı kamu kurum ve kuruluşlarında, bakanlıklarda ve belediyelerde, yabancı markalı çayların tüketildiğine dikkati çekerek şöyle demişti: “Kendi ürettiğimiz mis gibi yerli ve Milli çayımız dururken, neden yabancı marka çaylar tüketiliyor? Bir genelge veya düzenlemeyle, kamuda ÇAYKUR’un çayının tüketilmesi konusunda bir genelge yayınlanamaz mı? Kendi ürettiğimiz çayımıza sahip çıkılması ve her yerde yerli çayımızın tüketilmesi için ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapalım.” 

Kamuda ÇAYKUR çayı kullanılsın önerisine tepki…


TTB Başkan Yardımcısı Çakıroğlu; “Milletvekilinin açıklaması özel sektörü zan altında bırakmıştır.”


Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Komisyonu Üyesi Yavuz Selim Çakıroğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın “Devlet Kurumlarında ÇAYKUR çayı tüketilsin” isteğini özel sektörü yanlış anlamaya sebebiyet veren haksız ve talihsiz açıklama olarak yorumladı.


Milletvekili Kaya’nın söz konusu ifadesi ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan ve aynı zamanda çay sanayicisi de olan Yavuz Selim Çakıroğlu, bu düşüncenin çok üzücü olduğunu belirterek “Sayın Vekilin, sadece Çaykur çayı kullanılması isteği ile özel sektörün ürettiği çayları yabancı marka gibi algılatmaya yönelik beyanına ve çağrısına bir anlam veremedik. Bunun özel sektör karşıtlığı olduğunu düşünmek dahi istemiyoruz. Ancak açıklama böyle bir algıya da sebep olmuştur”  dedi.


Çakıroğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


“Hakkı ile çalışan ve çaba gösteren özel sektör, çay sanayisinde hem yerli hem de millidir. Çay sezonunun en kötü zamanlarında bile üreticiyi rahatlatmak için çaba sarf etmiştir. Çay üreticisi çayını dengeli bir şekilde topladığında, özel sektör bedelini peşin olarak taban fiyattan vererek almıştır. Hem de üreticilerimizin bahçelerinden topladığı yaş çay yapraklarının nerede ise yüzde 50’ye yakını satın alarak bunu yapmıştır, yapmaktadır. Üretimin devam ettiği bu günlerde, kafalarda özel sektör karşıtlığı uyandırıp, yanlış değerlendirmelere fırsat veren, böyle bir beyanı sakıncalı buluyoruz. Tamamen yerli ve milli olan özel sektörün tamamına yönelik yanlış anlaşılmaya meydan veren ve zan altında bırakan bu ifadeyi, sayın vekilin düzeltmesini bekliyoruz.”


Ahmet Kaya, ÇAYKUR’un Sayıştay Raporlarının görüşüldüğü Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonundaki konuşmasında, bazı kamu kurum ve kuruluşlarında, bakanlıklarda ve belediyelerde, yabancı markalı çayların tüketildiğine dikkati çekerek şöyle demişti:


“Kendi ürettiğimiz mis gibi yerli ve Milli çayımız dururken, neden yabancı marka çaylar tüketiliyor? Bir genelge veya düzenlemeyle, kamuda ÇAYKUR’un çayının tüketilmesi konusunda bir genelge yayınlanamaz mı? Kendi ürettiğimiz çayımıza sahip çıkılması ve her yerde yerli çayımızın tüketilmesi için ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapalım.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi