Karadeniz kara teslim; 1768 köy ve mahalle yolu kapandı

Karadeniz 23.01.2022 - 16:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2967+ kez okundu.
 

Karadeniz kara teslim; 1768 köy ve mahalle yolu kapandı

KARADENİZ Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1768 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Giresun'da 9, Gümüşhane'de 30, Sinop'ta 311, Samsun'da 384, Çorum'da 670, Amasya'da 364 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy ve mahalle yollarının açılması için belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.   SALMANKAŞ GEÇİDİ ÇIĞDAN KAPANDI   Termometrelerin eksi 20 dereceyi gösterdiği Bayburt'ta ise kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreye ulaşırken, kent merkezinden geçen Çoruh Nehri yüzeyi ile süs havuzları ve çeşmelerin de donduğu gözlendi. Öte yandan Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan Salmankaş Geçidi'nde meydana gelen çığ nedeniyle yol, trafiğe kapandı. Çığın düştüğü bölgeye ulaşan Karayolları ekipleri, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yolu trafiğe açtı. 

KARADENİZ Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1768 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle Giresun'da 9, Gümüşhane'de 30, Sinop'ta 311, Samsun'da 384, Çorum'da 670, Amasya'da 364 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy ve mahalle yollarının açılması için belediye, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

SALMANKAŞ GEÇİDİ ÇIĞDAN KAPANDI

 

Termometrelerin eksi 20 dereceyi gösterdiği Bayburt'ta ise kar kalınlığı yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreye ulaşırken, kent merkezinden geçen Çoruh Nehri yüzeyi ile süs havuzları ve çeşmelerin de donduğu gözlendi. Öte yandan Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'yu birbirine bağlayan Salmankaş Geçidi'nde meydana gelen çığ nedeniyle yol, trafiğe kapandı. Çığın düştüğü bölgeye ulaşan Karayolları ekipleri, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yolu trafiğe açtı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi