Karadeniz Ukraynalılar Derneği, Samsun'da

SAMSUN 13.10.2021 - 13:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2272+ kez okundu.
 

Karadeniz Ukraynalılar Derneği, Samsun'da

SAMSUN'da faaliyetlerini sürdüren Karadeniz Ukraynalılar Derneği kuruluşunun 4’üncü yıl dönümünü Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Konsolosu Andriy Bilyk ve Vyacheslav Dimchev'in katılımıyla kutladı.  Kutlamada Konsolos Andriy Bilyk ve Vyacheslav Dimchev, Türkiye’de yeni doğan çocuklara Ukrayna yöresel kıyafeti olan Vyshvanka hediye etti.   Ayrıca Uluslararası projelere katılan çocuklara da diplomalar verildi. Bir otelde düzenlenen kutlamada konuşan Karadeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Lyudmila Shymko, “Samsun’da 4 yıldır varız ama biz uzun yolculuğumuzun henüz başındayız. Güvenle söyleyebilirim ki biz güçlü bir topluluğuz. Bu 4 yılda çok şeyler öğrendik ve başardık. Şimdi de çok sayıda planlarımız ve yapacak çok işimiz var” dedi. Sadece Samsun’un değil Karadeniz’in derneği olduklarını belirten Shymko, “Bu yıl Samsun, Giresun, Ordu, Ünye ve Fatsa’daki Ukraynalılarla görüşmeler yaptık. Onların çeşitli sorunlarını ve görüşlerini aldık. Samsun’a davet ettik. Çoğu zaman pasaport alma veya yeniden düzenleme gibi işlerini kolay bir şekilde hallettik. Yeni doğanlar için Ukrayna vatandaşlığının tescili ile ilgili sorunlarını hallettik. Bize desteklerini esirgemeyen Ukrayna Ankara Büyükelçiliğine, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye, Durucu Fındık sahibi İsmail Durucu'ya, Samsun Protestan Klisesi Pastörü Orhan Pıçakcılar ve bize destek veren herkese canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Konsolosu Andriy Bilyk ise, Karadeniz Ukraynalılar Derneği’ni yakından takip ettiklerini belirterek, “Samsun’da bulunan derneğimiz güzel işlere imza atıyor. Türkiye ile Ukrayna arasındaki kardeşlik ve dostluk duygusunu hepimiz geliştirmeliyiz. Bu derneğin daha aktif bir şekilde çalışması için Karadeniz’de bulunan bütün Ukraynalı vatandaşların birlik içerisinde olması gerekiyor ve bunu da başaracaklarına eminim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Karadeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Lyudmila Shymko, Konsolos Andriy Bilyk ve Vyacheslav Dimchev’e çeşitli hediyeler verdi. 

SAMSUN'da faaliyetlerini sürdüren Karadeniz Ukraynalılar Derneği kuruluşunun 4’üncü yıl dönümünü Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Konsolosu Andriy Bilyk ve Vyacheslav Dimchev'in katılımıyla kutladı.  Kutlamada Konsolos Andriy Bilyk ve Vyacheslav Dimchev, Türkiye’de yeni doğan çocuklara Ukrayna yöresel kıyafeti olan Vyshvanka hediye etti.

 

Ayrıca Uluslararası projelere katılan çocuklara da diplomalar verildi. Bir otelde düzenlenen kutlamada konuşan Karadeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Lyudmila Shymko, “Samsun’da 4 yıldır varız ama biz uzun yolculuğumuzun henüz başındayız. Güvenle söyleyebilirim ki biz güçlü bir topluluğuz. Bu 4 yılda çok şeyler öğrendik ve başardık. Şimdi de çok sayıda planlarımız ve yapacak çok işimiz var” dedi. Sadece Samsun’un değil Karadeniz’in derneği olduklarını belirten Shymko, “Bu yıl Samsun, Giresun, Ordu, Ünye ve Fatsa’daki Ukraynalılarla görüşmeler yaptık. Onların çeşitli sorunlarını ve görüşlerini aldık. Samsun’a davet ettik. Çoğu zaman pasaport alma veya yeniden düzenleme gibi işlerini kolay bir şekilde hallettik. Yeni doğanlar için Ukrayna vatandaşlığının tescili ile ilgili sorunlarını hallettik. Bize desteklerini esirgemeyen Ukrayna Ankara Büyükelçiliğine, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye, Durucu Fındık sahibi İsmail Durucu'ya, Samsun Protestan Klisesi Pastörü Orhan Pıçakcılar ve bize destek veren herkese canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Konsolosu Andriy Bilyk ise, Karadeniz Ukraynalılar Derneği’ni yakından takip ettiklerini belirterek, “Samsun’da bulunan derneğimiz güzel işlere imza atıyor. Türkiye ile Ukrayna arasındaki kardeşlik ve dostluk duygusunu hepimiz geliştirmeliyiz. Bu derneğin daha aktif bir şekilde çalışması için Karadeniz’de bulunan bütün Ukraynalı vatandaşların birlik içerisinde olması gerekiyor ve bunu da başaracaklarına eminim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Karadeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Lyudmila Shymko, Konsolos Andriy Bilyk ve Vyacheslav Dimchev’e çeşitli hediyeler verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi