Karadenizli sanatçı hayatını kaybetti

Karadeniz 21.12.2020 - 15:06, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 3813+ kez okundu.
 

Karadenizli sanatçı hayatını kaybetti

KARADENİZLİ sanatçı Hüseyin Aydın (49), İstanbul’da beyin tümörü tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Karadeniz müziğinin sevilen ses sanatçısı Hüseyin Aydın, yaklaşık 1 yıldır beynindeki rahatsızlık nedeniyle İstanbul’da tedavi görüyordu. Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Doğancı Mahallesi’nden olan sanatçı, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi. Bir süre önce beyin tümöründen ameliyat olan ve yörede ‘Çayan Hüseyin’ olarak tanınan sanatçının ölümü, sanat camiası, ailesi ve sevenlerini hüzne boğdu. Evli ve 3 çocuk babası Aydın’ın cenazesi, İstanbul’dan Trabzon’a getirilerek Şalpazarı ilçesinde yarın toprağa verilecek. Yörede atma türkülerinin yanı sıra yayla şenliklerinin vazgeçilmez sanatçısı olan Aydın, seslendirdiği ‘otantik kaydeler’le tanınıyordu.  

KARADENİZLİ sanatçı Hüseyin Aydın (49), İstanbul’da beyin tümörü tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Karadeniz müziğinin sevilen ses sanatçısı Hüseyin Aydın, yaklaşık 1 yıldır beynindeki rahatsızlık nedeniyle İstanbul’da tedavi görüyordu. Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Doğancı Mahallesi’nden olan sanatçı, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi. Bir süre önce beyin tümöründen ameliyat olan ve yörede ‘Çayan Hüseyin’ olarak tanınan sanatçının ölümü, sanat camiası, ailesi ve sevenlerini hüzne boğdu.

Evli ve 3 çocuk babası Aydın’ın cenazesi, İstanbul’dan Trabzon’a getirilerek Şalpazarı ilçesinde yarın toprağa verilecek. Yörede atma türkülerinin yanı sıra yayla şenliklerinin vazgeçilmez sanatçısı olan Aydın, seslendirdiği ‘otantik kaydeler’le tanınıyordu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi