KAYMAKAMDAN ESNAFA İNANILMIZ BİR CEVAP....

Türkiye 05.09.2020 - 10:11, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 2473+ kez okundu.
 

KAYMAKAMDAN ESNAFA İNANILMIZ BİR CEVAP....

Nasıl para kazanacağım’ diyen esnafa kaymakamdan şok cevap: Uyuşturucu satarak da para kazanırsın Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yapılan corona denetimleri sırasında bir kahvehane sahibi, kaldırıma sandalye koyamadığı için para kazanamadığını Turgutlu İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz’a anlattı. Kendisine "Nasıl para kazanacağım?" diye soran esnafa Yılmaz, “Sandalyelerin kaldırımlarda ve sokaklarda olması yasak. Arkadaş para kazanma yasal olur. Uyuşturucu satarak da para kazanırsın’’ cevabını verdi. Şoka uğrayan kahvehane işletmecisi, "Ben o işi yapamam" diye karşılık verdi. İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 tedbirleri genelgesi kapsamında Manisa'nın tüm ilçelerinde denetim yapıldı. Genelge doğrultusunda Turgutlu ilçesinde de cadde, sokaklarda, kafeteryalarda, alışveriş merkezleri ile halkın yoğun olduğu bölgelerde corona tedbirleri yerinde incelendi. Denetimlere Turgutlu İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim Karaer ve İlçe Emniyet Müdür V. Halil İbrahim Baştürk ve ilgili kurumların müdürleri katıldı. ESNAF DERDİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTI Denetimler sırasında kahvehane işletmecisi Süleyman Er, Kaymakam Ali Yılmaz’a, Manisa İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan sıfır kaldırım işgaliyle ilgili karar nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı anlatmaya çalıştı. Kahvehane işletmecisi Süleyman Er, “Sandalyeler içeride çok sık olduğu için insanları rahatsız ediyor. Dışarı kaldırıma koyamıyoruz. Ben bu şekilde nasıl para kazanacağım? 25 bin lira kredi çektim, bunu nasıl ödeyeceğim?'' diyerek serzenişte bulundu. KAYMAKAMIN VERDİĞİ ÖRNEK ŞOKE ETTİ Yasak kararını yeniden hatırlatan Kaymakam Yılmaz’ın esnafa yasal yoldan para kazanma ile ilgili verdiği örnek ise şaşkınlığa neden oldu. Yılmaz, “Sandalyelerin kaldırımlarda ve sokaklarda olması yasak. Arkadaş para kazanma yasal olur. Uyuşturucu satarak da para kazanırsın. Kaldırıma sandalye koyman yasalara, valiliğin kararlarına göre aykırı” dedi Kahvehane işletmecisi Er ise kaymakam Yılmaz’a, “Ben o işi yapamam” şeklinde yanıt verdi. Kaymakam ile esnaf arasında yaşanan kısa diyalog ise kameralara yansıdı.

Nasıl para kazanacağım’ diyen esnafa kaymakamdan şok cevap: Uyuşturucu satarak da para kazanırsın


Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yapılan corona denetimleri sırasında bir kahvehane sahibi, kaldırıma sandalye koyamadığı için para kazanamadığını Turgutlu İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz’a anlattı. Kendisine "Nasıl para kazanacağım?" diye soran esnafa Yılmaz, “Sandalyelerin kaldırımlarda ve sokaklarda olması yasak. Arkadaş para kazanma yasal olur. Uyuşturucu satarak da para kazanırsın’’ cevabını verdi. Şoka uğrayan kahvehane işletmecisi, "Ben o işi yapamam" diye karşılık verdi.


İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 tedbirleri genelgesi kapsamında Manisa'nın tüm ilçelerinde denetim yapıldı. Genelge doğrultusunda Turgutlu ilçesinde de cadde, sokaklarda, kafeteryalarda, alışveriş merkezleri ile halkın yoğun olduğu bölgelerde corona tedbirleri yerinde incelendi.


Denetimlere Turgutlu İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Halim Karaer ve İlçe Emniyet Müdür V. Halil İbrahim Baştürk ve ilgili kurumların müdürleri katıldı.


ESNAF DERDİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTI


Denetimler sırasında kahvehane işletmecisi Süleyman Er, Kaymakam Ali Yılmaz’a, Manisa İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan sıfır kaldırım işgaliyle ilgili karar nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı anlatmaya çalıştı.


Kahvehane işletmecisi Süleyman Er, “Sandalyeler içeride çok sık olduğu için insanları rahatsız ediyor. Dışarı kaldırıma koyamıyoruz. Ben bu şekilde nasıl para kazanacağım? 25 bin lira kredi çektim, bunu nasıl ödeyeceğim?'' diyerek serzenişte bulundu.


KAYMAKAMIN VERDİĞİ ÖRNEK ŞOKE ETTİ


Yasak kararını yeniden hatırlatan Kaymakam Yılmaz’ın esnafa yasal yoldan para kazanma ile ilgili verdiği örnek ise şaşkınlığa neden oldu. Yılmaz, “Sandalyelerin kaldırımlarda ve sokaklarda olması yasak. Arkadaş para kazanma yasal olur. Uyuşturucu satarak da para kazanırsın. Kaldırıma sandalye koyman yasalara, valiliğin kararlarına göre aykırı” dedi


Kahvehane işletmecisi Er ise kaymakam Yılmaz’a, “Ben o işi yapamam” şeklinde yanıt verdi. Kaymakam ile esnaf arasında yaşanan kısa diyalog ise kameralara yansıdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi