Kepez Bilim Merkezi, kapılarını tüm öğrencilere açtı

Türkiye 07.10.2021 - 14:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2444+ kez okundu.
 

Kepez Bilim Merkezi, kapılarını tüm öğrencilere açtı

KEPEZ Belediyesi'nin resmi açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği Antalya Bilim Merkezi'nin kapıları atölye çalışmaları için öğrencilere açıldı. Şubat ayından itibaren sadece bilimsel çalışmalar yapan öğrencilerin kabul edildiği bilim merkezi, şimdi Antalya'daki tüm okulların öğrencilerini ağırlayacak. Geçmiş yıllarda Antalya'nın 'beyaz altını' pamuğu, kumaş ve iplik haline dönüştürerek ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan Dokuma Fabrikası, şimdi bilim üretiyor, bilime katkı sunmak isteyen gençlere kucak açıyor. Kepez Belediyesi'nin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle eski Dokuma Fabrikası'nda 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, Antalya'daki tüm okulların öğrencilerine kapılarını araladı. Şubat ayından itibaren sadece bilimsel çalışmalar yapan öğrencilerin kabul edildiği Bilim Merkezi, 6 Ekim Çarşamba gününden itibaren de okullardan gelen öğrencileri ağırlamaya başladı. Bilim Merkezi'nin ilk konukları Yenimahalle İlkokulu ve Dedeman İlkokulu öğrencileri oldu.   UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ Öğrenciler, Antalya Bilim Merkezi'nde sanal gerçeklik uygulamaları ile bilimsel ve teknolojik buluşmaların yapılacağı eğitim ortamlarını, teknolojik aletlerin çalışma prensiplerinin uygulamalı olarak öğretildiği atölyeleri, eğlenerek bilimin öğrenilebileceği sergi salonlarını, el becerilerinin geliştirildiği, hem de bilimsel ürünlerin ortaya koyulduğu bilim ve sanatın bir arada yürütüldüğü STEM+A atölyelerini gezdi. Antalya Bilim Merkezi'nin laboratuar ve atölyelerinde de öğrencilere uygulamalı eğitimler verildi. Öğrenciler bilim merkezindeki uzmanlarla birlikte deneyler yaparak, bilimin eğlenceli yanını öğrendiler. Kepez Belediyesi'nin Akdeniz'in ilk ve tek bilim merkezi önümüzdeki günlerde de Antalya'nın öğrencilerini bilimle buluşturmaya devam edecek. 

KEPEZ Belediyesi'nin resmi açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği Antalya Bilim Merkezi'nin kapıları atölye çalışmaları için öğrencilere açıldı. Şubat ayından itibaren sadece bilimsel çalışmalar yapan öğrencilerin kabul edildiği bilim merkezi, şimdi Antalya'daki tüm okulların öğrencilerini ağırlayacak. Geçmiş yıllarda Antalya'nın 'beyaz altını' pamuğu, kumaş ve iplik haline dönüştürerek ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunan Dokuma Fabrikası, şimdi bilim üretiyor, bilime katkı sunmak isteyen gençlere kucak açıyor. Kepez Belediyesi'nin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle eski Dokuma Fabrikası'nda 12 bin 500 metrekare alana kurduğu Antalya Bilim Merkezi, Antalya'daki tüm okulların öğrencilerine kapılarını araladı. Şubat ayından itibaren sadece bilimsel çalışmalar yapan öğrencilerin kabul edildiği Bilim Merkezi, 6 Ekim Çarşamba gününden itibaren de okullardan gelen öğrencileri ağırlamaya başladı. Bilim Merkezi'nin ilk konukları Yenimahalle İlkokulu ve Dedeman İlkokulu öğrencileri oldu.

 

UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ Öğrenciler, Antalya Bilim Merkezi'nde sanal gerçeklik uygulamaları ile bilimsel ve teknolojik buluşmaların yapılacağı eğitim ortamlarını, teknolojik aletlerin çalışma prensiplerinin uygulamalı olarak öğretildiği atölyeleri, eğlenerek bilimin öğrenilebileceği sergi salonlarını, el becerilerinin geliştirildiği, hem de bilimsel ürünlerin ortaya koyulduğu bilim ve sanatın bir arada yürütüldüğü STEM+A atölyelerini gezdi. Antalya Bilim Merkezi'nin laboratuar ve atölyelerinde de öğrencilere uygulamalı eğitimler verildi. Öğrenciler bilim merkezindeki uzmanlarla birlikte deneyler yaparak, bilimin eğlenceli yanını öğrendiler. Kepez Belediyesi'nin Akdeniz'in ilk ve tek bilim merkezi önümüzdeki günlerde de Antalya'nın öğrencilerini bilimle buluşturmaya devam edecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi