Köprü su altında kalınca hasta halatlı düzenekle dereden geçirildi

KASTAMONU 03.04.2022 - 22:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2071+ kez okundu.
 

Köprü su altında kalınca hasta halatlı düzenekle dereden geçirildi

KASTAMONU'nun Küre ilçesine bağlı Topçu köyüne ulaşımı sağlayan dere üzerindeki köprünün sel felaketinde yıkılması, yerine geçici olarak yapılan köprünün de yağış ve karın erimesiyle su altında kalması üzerine rahatsızlanan kalp hastası    Hayrettin Ergin (67) için istenen sağlık ekibi yolda kaldı. Bölgeye çağrılan AFAD ekibi tarafından kurulan halat düzeneği ile dereden geçirilen Ergin, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye yetiştirildi. Kastamonu'da 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel nedeniyle Küre ilçesi Topçu köyüne ulaşımın sağlandığı köprü yıkıldı. Yerine yapılan geçici köprü de kar sularının erimesiyle su altında kalarak kullanılamaz hale gedi. Bugün öğlen saatlerinde köyde yaşayan kalp hastası Hayrettin Ergin, rahatsızlanınca yakınları sağlık ekibinden yardım istedi. Köye gitmek üzere yola çıkan sağlık ekibi, su altında kalan köprüyü aşamadı. Bunun üzerine AFAD'dan yardım istendi. AFAD çalışanları, dere üzerine kurdukları halatlı düzenek ile hasta Ergin'i taşıyarak sağlık ekibine teslim etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ergin, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. 

KASTAMONU'nun Küre ilçesine bağlı Topçu köyüne ulaşımı sağlayan dere üzerindeki köprünün sel felaketinde yıkılması, yerine geçici olarak yapılan köprünün de yağış ve karın erimesiyle su altında kalması üzerine rahatsızlanan kalp hastası 

 

Hayrettin Ergin (67) için istenen sağlık ekibi yolda kaldı. Bölgeye çağrılan AFAD ekibi tarafından kurulan halat düzeneği ile dereden geçirilen Ergin, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından hastaneye yetiştirildi. Kastamonu'da 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel nedeniyle Küre ilçesi Topçu köyüne ulaşımın sağlandığı köprü yıkıldı. Yerine yapılan geçici köprü de kar sularının erimesiyle su altında kalarak kullanılamaz hale gedi. Bugün öğlen saatlerinde köyde yaşayan kalp hastası Hayrettin Ergin, rahatsızlanınca yakınları sağlık ekibinden yardım istedi. Köye gitmek üzere yola çıkan sağlık ekibi, su altında kalan köprüyü aşamadı. Bunun üzerine AFAD'dan yardım istendi. AFAD çalışanları, dere üzerine kurdukları halatlı düzenek ile hasta Ergin'i taşıyarak sağlık ekibine teslim etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ergin, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi