Koronavirüs, 65 yaş üstünü üretime yönlendirdi

Karadeniz 16.05.2020 - 11:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:38 1610+ kez okundu.
 

Koronavirüs, 65 yaş üstünü üretime yönlendirdi

DÜZCE'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar, üretime yöneldi. Boş vakitlerini değerlendirmek isteyen bu vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde çeşitli ürünler yetiştirmeye başladı.   Düzce’de, daha önce köyde yaşayan ve ürün yetiştiren vatandaşlar, şehir hayatına geçince ürün yetiştirmek yerine pazar ve manavlardan almaya başladı. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü kişiler, ürün yetiştirmeye ve bahçeleriyle ilgilenmeye başladı. Karahacımusa Mahallesi'nde oturan Vicdan Çelik (75) de bahçesinde domates, biber, bezelye gibi ürünler yetiştiriyor. Koronavirüs salgınının kendileri için büyük bir ders olduğunu ifade eden Vicdan Çelik, "Daha önce köyde otururken mısır ekiyorduk. Çarşıda oturmaya başlayınca fazla bir şey yapmadık. Koronavirüs nedeniyle bahçemizi ekmeye başladık. Domates, biber, fasulye bir şeyler ekmeye başladık. Allah verirse onlarla oyalanıyoruz. Kendi ürünümüz kendimiz yetiştiriyoruz. Doğal olacak. Bezelyem yetişti ondan topladım bir defa ve çok lezzetli oldu. Gübresiz ve tamamen doğal. Koronavirüs bir yönden bakıldığında iyi oldu” dedi. 

DÜZCE'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar, üretime yöneldi. Boş vakitlerini değerlendirmek isteyen bu vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde çeşitli ürünler yetiştirmeye başladı.

 

Düzce’de, daha önce köyde yaşayan ve ürün yetiştiren vatandaşlar, şehir hayatına geçince ürün yetiştirmek yerine pazar ve manavlardan almaya başladı. Ancak koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü kişiler, ürün yetiştirmeye ve bahçeleriyle ilgilenmeye başladı. Karahacımusa Mahallesi'nde oturan Vicdan Çelik (75) de bahçesinde domates, biber, bezelye gibi ürünler yetiştiriyor. Koronavirüs salgınının kendileri için büyük bir ders olduğunu ifade eden Vicdan Çelik, "Daha önce köyde otururken mısır ekiyorduk. Çarşıda oturmaya başlayınca fazla bir şey yapmadık. Koronavirüs nedeniyle bahçemizi ekmeye başladık. Domates, biber, fasulye bir şeyler ekmeye başladık. Allah verirse onlarla oyalanıyoruz. Kendi ürünümüz kendimiz yetiştiriyoruz. Doğal olacak. Bezelyem yetişti ondan topladım bir defa ve çok lezzetli oldu. Gübresiz ve tamamen doğal. Koronavirüs bir yönden bakıldığında iyi oldu” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi