KÖYLÜLER DİRENDİ BELEDİYE GERİ ADIM ATTI

Trabzon 16.09.2021 - 09:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2081+ kez okundu.
 

KÖYLÜLER DİRENDİ BELEDİYE GERİ ADIM ATTI

Köylüler direndi, AKP’li belediye geri adım attı   AK PARTİ'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenilen Patlatmalı Taş (kalker) Ocağı ve Kırma Eleme tesisine bölge halkı tepki gösterdi. 2 binden fazla imza toplayarak taş ocağının yapılmasına karşı çıkan köylüler, Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na geri adım attırdı. Köylüler direndi, AK PARTİ’li belediye geri adım attı En önemli turizm merkezlerden biri olan Sümela Manastırı’nın bulunduğu Maçka’da sütlacıyla ünlü Hamsiköy mahallesindeki Kangel Yaylası’na AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi patlatmalı taş ocağı ve kırma eleme tesisi yapmak istedi. Ancak belediyenin aldığı bu karara bölge halkı büyük tepki gösterdi. Zigana dağları eteklerinde bulunan ve yılda yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan yaylaya taş ocağı yapılmasını istemeyen köylüler 2 binden fazla imza toplayarak Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na gönderdi. HALKIN TEPKİSİ SONUÇ VERDİ Bölgede bulunan mahalle muhtarlarının ve vatandaşların sorunlarını dinleyen ve kendisine verilen imzaları Büyükşehir Başkanı Zorluoğlu’na ileten Maçka’nın AKP’li Belediye Başkanı Koray Koçhan, taş ocağından vazgeçildiğini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü dile getiren Koçhan, “Bölgenin hassasiyetini Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na aktardık. Sağ olsun Başkanımız gerekli talimatları vererek taş ocağının yapımından vazgeçildi. Turizm bölgesi olan Hamsiköy'de muhtarların ve vatandaşlarımızın hassasiyetini dikkate alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na teşekkür ederim” diye konuştu   İsmail AKDUMAN

Köylüler direndi, AKP’li belediye geri adım attı
 

AK PARTİ'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenilen Patlatmalı Taş (kalker) Ocağı ve Kırma Eleme tesisine bölge halkı tepki gösterdi. 2 binden fazla imza toplayarak taş ocağının yapılmasına karşı çıkan köylüler, Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'na geri adım attırdı.


Köylüler direndi, AK PARTİ’li belediye geri adım attı


En önemli turizm merkezlerden biri olan Sümela Manastırı’nın bulunduğu Maçka’da sütlacıyla ünlü Hamsiköy mahallesindeki Kangel Yaylası’na AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi patlatmalı taş ocağı ve kırma eleme tesisi yapmak istedi.


Ancak belediyenin aldığı bu karara bölge halkı büyük tepki gösterdi.


Zigana dağları eteklerinde bulunan ve yılda yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan yaylaya taş ocağı yapılmasını istemeyen köylüler 2 binden fazla imza toplayarak Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na gönderdi.


HALKIN TEPKİSİ SONUÇ VERDİ


Bölgede bulunan mahalle muhtarlarının ve vatandaşların sorunlarını dinleyen ve kendisine verilen imzaları Büyükşehir Başkanı Zorluoğlu’na ileten Maçka’nın AKP’li Belediye Başkanı Koray Koçhan, taş ocağından vazgeçildiğini açıkladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüğünü dile getiren Koçhan, “Bölgenin hassasiyetini Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na aktardık. Sağ olsun Başkanımız gerekli talimatları vererek taş ocağının yapımından vazgeçildi. Turizm bölgesi olan Hamsiköy'de muhtarların ve vatandaşlarımızın hassasiyetini dikkate alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na teşekkür ederim” diye konuştu

 

İsmail AKDUMAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi