Koyun sürüsünü klarnet çalarak yaylaya çıkardı

ORDU 27.05.2022 - 16:30, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 2098+ kez okundu.
 

Koyun sürüsünü klarnet çalarak yaylaya çıkardı

ORDU'da, çoban Cafer Başköy, küçükbaş sürüsünü akrabasının çaldığı klarnetle yaylaya çıkardı. Sürünün yolcuğuna dair görüntüler, sosyal medyada ilgi topladı.   Doğu Karadeniz'de havaların ısınmasıyla yayla sezonu da açıldı. Ordu'da sahilden sürüleriyle yola çıkan çoban ve besiciler, 4-5 gün süren yolculuğun ardından yaylalara ulaştı. Altınordu ilçesinde çobanlık yapan Cafer Başköy de akrabası Çağatay Başköy ve küçükbaş sürüsüyle yaylaya göç için sabah erken saatte yola koyuldu. Çambaşı Yaylası'na, sürü, Çağatay Başköy'ün çaldığı klarnet eşliğinde çıkarıldı. Başköy'ün klarnetle 'Hekimoğlu' türküsünü sürüye dinlettiği anlar da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntü paylaşıldığı sosyal medyada da ilgi çekti. Cafer Başköy, yolculukla ilgili, "Yolda bir farklılık olması için akrabam olan Çağatay Başköy'den klarnet çalmasını istedim. Yolda yürüdüğümüz sırada o da klarnet çaldı. Kimisi der ki koyuna kaval daha çok yakışır. Karadeniz'imizin doğası çok güzel olduğu için klarnet de yakıştı. Yayla yolcuğu da bir başka oldu. Yolculuğumuz bu şekilde renkli geçti" dedi. 

ORDU'da, çoban Cafer Başköy, küçükbaş sürüsünü akrabasının çaldığı klarnetle yaylaya çıkardı. Sürünün yolcuğuna dair görüntüler, sosyal medyada ilgi topladı.

 

Doğu Karadeniz'de havaların ısınmasıyla yayla sezonu da açıldı. Ordu'da sahilden sürüleriyle yola çıkan çoban ve besiciler, 4-5 gün süren yolculuğun ardından yaylalara ulaştı. Altınordu ilçesinde çobanlık yapan Cafer Başköy de akrabası Çağatay Başköy ve küçükbaş sürüsüyle yaylaya göç için sabah erken saatte yola koyuldu. Çambaşı Yaylası'na, sürü, Çağatay Başköy'ün çaldığı klarnet eşliğinde çıkarıldı. Başköy'ün klarnetle 'Hekimoğlu' türküsünü sürüye dinlettiği anlar da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntü paylaşıldığı sosyal medyada da ilgi çekti. Cafer Başköy, yolculukla ilgili, "Yolda bir farklılık olması için akrabam olan Çağatay Başköy'den klarnet çalmasını istedim. Yolda yürüdüğümüz sırada o da klarnet çaldı. Kimisi der ki koyuna kaval daha çok yakışır. Karadeniz'imizin doğası çok güzel olduğu için klarnet de yakıştı. Yayla yolcuğu da bir başka oldu. Yolculuğumuz bu şekilde renkli geçti" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi