Maden ocağınaPATLAMADA 6 ARKADAŞINI KURTARDI, YAŞAMINI YİTİRDİ

BARTIN 17.10.2022 - 18:00, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:39 1836+ kez okundu.
 

Maden ocağınaPATLAMADA 6 ARKADAŞINI KURTARDI, YAŞAMINI YİTİRDİ

PATLAMADA 6 ARKADAŞINI KURTARDI, YAŞAMINI YİTİRDİ   Amasra’daki patlamada sağ kurtulan Yener Saygın’ın geri dönerek 6 yaralı arkadaşını kurtardığı, daha sonra ocakta yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yener Saygın'ın babası emekli madenci Faik Saygın (72), “Kazanın olduğu gün Yener'in mesaisi yokmuş, şefini aramış 'Ben 16.00-00.00 mesaisine gelmek istiyorum' demiş. Kazadan sonra yeryüzüne çıkmadan asansörün binileceği kuyu dibinden geri dönerek, 6 arkadaşını kurtarmış. Ama o sırada gaz maskesini düşürmüş. Ben de emekli madenciyim ben de Amasra’da çalıştım. Yener, 2015 yılında buraya gireceğim, dedi. Ben de bir şey demedim. Sonra işe başladı. Yener işine bağlı bir insandı. Normal zamanda iş yerinde bir arıza çıksa hemen giderdi. Meraklıydı.” dedi. Yener Saygın’ın ağabeyi Ömer Saygın (52) ise, “Yener değişik sektörlerde çalıştı. En sonunda madende işbaşı yaptı. Biz de izin verdik. Yener çok cesur bir çocuktu, gözü karaydı. Biz o gece Yener’i aradık. Ulaşılamıyordu. Biz de o andan itibaren anlamıştık. Yener’in geriye dönerek, 6 arkadaşını kurtardığını öğrendik, büyük bir kahramanlık örneği göstermiş” diye konuştu. 

PATLAMADA 6 ARKADAŞINI KURTARDI, YAŞAMINI YİTİRDİ

 

Amasra’daki patlamada sağ kurtulan Yener Saygın’ın geri dönerek 6 yaralı arkadaşını kurtardığı, daha sonra ocakta yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yener Saygın'ın babası emekli madenci Faik Saygın (72), “Kazanın olduğu gün Yener'in mesaisi yokmuş, şefini aramış 'Ben 16.00-00.00 mesaisine gelmek istiyorum' demiş. Kazadan sonra yeryüzüne çıkmadan asansörün binileceği kuyu dibinden geri dönerek, 6 arkadaşını kurtarmış. Ama o sırada gaz maskesini düşürmüş. Ben de emekli madenciyim ben de Amasra’da çalıştım. Yener, 2015 yılında buraya gireceğim, dedi. Ben de bir şey demedim. Sonra işe başladı. Yener işine bağlı bir insandı. Normal zamanda iş yerinde bir arıza çıksa hemen giderdi. Meraklıydı.” dedi. Yener Saygın’ın ağabeyi Ömer Saygın (52) ise, “Yener değişik sektörlerde çalıştı. En sonunda madende işbaşı yaptı. Biz de izin verdik. Yener çok cesur bir çocuktu, gözü karaydı. Biz o gece Yener’i aradık. Ulaşılamıyordu. Biz de o andan itibaren anlamıştık. Yener’in geriye dönerek, 6 arkadaşını kurtardığını öğrendik, büyük bir kahramanlık örneği göstermiş” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve rizeninsesi.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
timbir - birlik haber ajansi